Коментари - Получаваме е-услуги от администрацията с карта с чип | IT.dir.bg
назад

Получаваме е-услуги от администрацията с карта с чип

Вторият проект, свързан с електронното управление на държавата - електронната идентификация, започна днес, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след днешното заседание на кабинета.

Обратно в новината

Коментари - Получаваме е-услуги от администрацията с карта с чип | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде точно в администрацията трябва да пъхна картата ?

Далаверата е в четците за карти! - ако няма карта, а само потребителско име и парола + запис в някой сървър - цената пада около 10 - 20 пъти!! А така хем ще правим карти ( помните ли чия фирма правеше личните последно ? :)) ), хем ще купим четци за около 10 - 20 млн лв., хем ще повторим упражнението през 2014 г. ... след 2 год. само :)))

Само не разбрах, защо притежателите на електронен подпис не могат да се идентифицират с него?!! Или мутроидите пак са решили, че са хванали цаката как да изкарат още пари? Защо сега карта а след 2014 интеграция с личната карта?!!

Прав си. Спомни си колко пъти сменяхме номера на автомобили, колко пъти лични карти и т.н. и т.н. От време на време крушата се одрусва за сметка на пословичната българска търпимост към всеки, застанал зад нас с нечисти помисли. Явно сме дебили.

Или го инегрирате в Личната карта, както е в нормалните страни или по-добре не го правете. НЯМА НУЖДА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИФИЦАКИЯ. В момента Администрацията работи така или иначе с електронни подписи, интегрирани в active cards или activ keys - стандартни. Моля Спрете харченето на пари !!!! ОПОЗИЦИЯТА КАДЕ СТЕ БРЕ, СПЯЩА ОПОЗИЦИЯ.

Абе я направо ни ги имплантирайте, за да ни контролирате по-лесно. Ние и без това сме запознати накъде биете, какво да се мотаме?

ти май, разбрал, неразбрал - да си кажеш това което ти е на ума!

О а това означава ли, че няма да се плаща повече безумието наречено такса за електронен подпис всяка година? Също така, разбира се, че ще се преминава "плавно" към интегрирането на системата с личните карти, първо всички трябва и на личните си документи да изглеждаме като затворници и чак след това да го оборудват с въпросните чипове. Абсурдите им край нямат ....