Коментари - Динозаврите променили климата с газовете си? | IT.dir.bg
назад

Динозаврите променили климата с газовете си?

Учени от университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия изказаха хипотезата, че динозаврите са предизвикали климатични промени, защото са замърсявали атмосферата с големи количества стомашни газови, богати на метан, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Динозаврите променили климата с газовете си? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сещате ли се за истинското призвание на мързеливите депутати! Колко енергия могат да осигурят, те за друго не стават....

Хахахааааа, такава глупост скоро не бях чел! Бая пърдене е падало - представям си и какви мощни звуци са оттеквали :-)))))

Пърдете братя без стетснение, не се напрагайте от зор, защо ви е ограничение, там дето нужен е простор.....

Получих мозъчна диария след като прочетох тази кретения. ХЕЛП!

Метанът, излитайки в горните слоеве на атмосферата изгаря образувайки CO2+H2O. Този процес се стартира от светкавиците, които както знаете представляват гигантски искри. Метанът няма да оцелее дълго време в атмосверата. Това е поредното изследване, подобно на многото, свързани с глобалното затопляне, финансирано от бизнеса с въглеродни квоти. Една от най-големите ползи на човечеството е, че вкарва в кръговрата блокираният в недрата на земята въглерод. Както е известно на тези, които са учили химия и биология живота е изграден главно от въглерод, водород, кислород, малко азот, фосфор и микроелементи. Не искам да изпадам в подробности и затова ще спра до тук.

сега кравите ще унищожим!!! преди десетилетия имаше много, много повече крави, а въздуха беше много много по-чист незамърсен!!! ха ха ха! поредната простотия! поредната гавра! ПРАВИТЕЛСТВО НА УНИЩОЖЕНИЕТО! всички новини и медии вече са с нарочни съобщения! Докога ще ги търпим!

Че те Американците тоя номер с изтребването на крави, биволи и т.н. съвсем не на шега го правят от десетилетия, ние просто сега ги настигаме :(

А колко просто могат тези 100 милиона тона метан да се спестят - спираме месото и минаваме на нормалната за човека храна - растенията

Стига спами с веге-простотии, тревопасно!

Вегеее, ако всеки тъпан почне да набива само боб, леща, чесън и ряпа... по тая теория, смятай Земята ще гръмне до дни Хахахаа

"За сравнение в наши дни една крава изпуска около 300 литра метан дневно." Поправете ме ако греша, но мисля, че един килограм метан е около 6-7 литра. Това означава ли, че една крава под формата на газове отделя по около 46 кг метан???

Не знам кой го е измисли това - този който е писал статията или някой друг но явно трябва да е с много болен мозък!

Няма грешка ... има google - провери. По толкова изпускат дневно кравичките :-)

Поправям те. Вероятно говориш за течен метан, този под голямо налягане. За кравите 300 литра метан се подразбира газообразен метан. Това прави къмто 200 грама за 300 литра метан.

Да свържем "ауспуха" на кравата с резервоара на колата !!!

Що за простотия е това ?! :)

Да праснем по един маркуч в задника на всяка крава, другия в метан станция и ще си караме колите безплатно, даже като караме с метан ще го преобразуваме до въглероден диоксид и вода, а CO2 е по малко парников газ от метана и планетата ще вземе да се охлажда.

що не си сложиш направо крава в багажника? Няма да има вариант да закъсаш ...

Колко прав е бил Аинщаин, като е казал "2 неща са безгранични: Вселената и човешката глупост, само че за първото не съм сигурен". Да му е жив и здрав гърба на данъкоплатеца във "Великото кралство" що учените там се занимават с пърдене.

По-голяма глупост не бях чел! И за това изследване са похарчили милиони.... въпросните неУчени!

Глупост за глупаците. Това с кравите в наши дни е безпорен факт.

"Безпорен"!? Какво значи тази дума? Нещо не се пори, или нещо което няма пори?

Голямо пърдене е било. :))))

и уригане

Абе, виждам аз, че от както САЩ обра всичкия възможен петрол, включително и чрез масово "демократизиране" на пустинните народи, все повече се ориентират към газовите продукти, отделяни от дебелото им население :) Та, идеята е на лице (не се съмнявам - вече патентована с авторско право!), сега всички теории минават на новата мода Хахха