Коментари - Доказаха, че растенията общуват помежду си | IT.dir.bg
назад

Доказаха, че растенията общуват помежду си

Растенията не само реагират на звуци, но и общуват помежду си, установиха британски учени. Макар да изглежда, че пасивно се люлеят, подухвани от вятъра, растенията в действителност активно комуникират помежду си в непрекъснат разговор.

Обратно в новината

Коментари - Доказаха, че растенията общуват помежду си | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко живо е трева

Комшия и комшийка си говорят на лунна светлина при дувара: -Какви домати, кръгли, твърди гледаш. Как го правиш - попитал комшията. Лесно е - къпя се пред тях и си говорим.. Минало време и комшията изревал - б.х мамата - краставици по метър само. -

Като чета коментарите си мисля, че са нписани от очевидно невежи в областта същества. Това личи не само от стила, ами и от съдъжанието. И си мисля още, че когато един човек няма какво да каже - ами д ане казва нищо. Иначе става като във вица, за едни дето трябвало да пеят паузата и като дойдело време за тази пауза, те пеели "пауза, пауза, пауза" ... само и само да не мълчат :)

Велик си, брато! Толкова си по-високо от нас, че чак плашиш! Не ти ли мина обаче през главата гениалната мисъл, че някои от нас може и да се шегуват?

М. Найт шаямалана - "Явлението"

Всичко живо е трева.

... порядъчно напушен написал Клифърд Саймък :) Хубава книга.

Чета и се чудя, някой да помага! С "мощни високоговорители" ще чуя концерта на Пърпъл от САЩ. Не става ли дума за микрофони?

Значи в момента в който прочетох "Британски учени" и спрях да чета нататък..

Щом растат на музика по-бързо не виждам какво странно има в статийката.

глупости на търкалета. еволюционно, подобно предупреждение от един екземпляр към друг се извършва ако има смисъл - демек ако има полезан ход. какво ако някое стъбло изпусне предупредителен газ към другите за гъсеници - да няма да хукнат през глава да се спасяват?? тия учени съвсем са дебилясали.

Представи си, че това вещество е неприятно за гъсениците. Когато другите зелки го "подушат" и почнат и те да го изпускат "профилактично", ще станат по-непривликателни за ядене ... и току-виж са минали между капките.

да бе, вместо да "пръснат" като ги полазят, чакат пушека от другарчетата. Много ефективно... :)

Слънцеядство, братле, Хира Ратан Манек! Докато не установят, че и слънцето мърда и диша...! :)

Всъщност Слънцето извършва движение подобно на дишане, диаметъра му се разширява и свива циклично, освен това се и движи с няколко хиляди км/ч около центъра на Галактиката. Така, че и мърда и диша.

Ами сега, с какво ще се хранят вегетарианците?!?

Да се намажат със зелена боя и да фотосинтезират...

Денят на Трифидите

Много готин филм

Мали-й! А аз се чудех защо като отрежа зелка-две и останалите се юрваха и се изпокриваха в храсталаците! Викам си: "Дедо Попе, с ракийката ли прекали днес или с тревицата, завалията?", а то каква била работата!...

ейййй, т'ва британските учени все от една лудница са излезли!

... в секцията IT, новина от миналия век (средата на-късно)