Коментари - Създателят на Linux с Премия на хилядолетието | IT.dir.bg
назад

Създателят на Linux с Премия на хилядолетието

Създателят на ядрото Linux Линус Торвалдс бе удостоен с Премия на хилядолетието в областта на технологиите.

Обратно в новината

Коментари - Създателят на Linux с Премия на хилядолетието | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що ли си мисля че дир.бг върви на сервер Debian Linux?

Това ли е Линъс?! Че той ликът му 1:1 с този на бате Били? Двамката са си като родни братя?...

Драги ми колежки, 1) добре е че го има Бил, без него PC (кой знае какво точно означава PC?) света нямаше да е същия 2) без PC нямаше да има нито фризби (което е сравнително далечен клонинг на BSD), нито линукс, нито джава, нито крадена от гугъл джава, върху линукс с изнасилен ГНУ лиценз.

Съдът реши че гугъл не е откраднал Java-та. Всъщност само функциите в АПИ-то са същите. А PC е дело на IBM, не на Бил. Било е замисляно като отговор на успеха на Apple II на пазара за домашни компютри. По това време Бил надали е бил и в колежа даже.

1)PC-то нямаше да е същото, най-малкото нямаше да е толкова мощно или с такава графика. 2)съдът още не се е изказал окончателно, откъде знаеш как ще приключи? а и това е американски съд, той и MS ги освободи... 3)аз пък четох транскрипцията на разпита, по-голямо мънкане и 'ама аз не знаех' не бях чел. 4) гугъл не за първи път злоупотребяват с положение, а методите им са меко казано свински - дори сравнени с тези на MS.

но да се върна на темата: Гугъл са откраднали (не ме интересува какво ще каже съдът) идеята да Джава - не за да я отворят. Защото тяхната ОС не е отворена, и не ми говори 'ама тя е Линукс' - това е другата кражба на Гугъл, които много умело спазват закона, но извращават ГНУ и подобните му лицензи - защото това, което се нарича Андроид, е откраднато и в двете си части, без да е върнато нищо обратно, напротив, всичко е 'комерсиално' от-до.

Един от най-умните хора в света! Достоен за възхищение!Поклон! КОга в тъпата ни държавица ще почнат да с едават награди на такива хора, а не на чалгари и малоумници!

BSD не е линукс. Apple не ползват линукс ядро. Версията на BSD на Apple също е open source - Darwin - link Разбира се графичната среда не е open source.

за тези с ябълките само да припомня, че лбимата им фирма е основен консуматор на отворен проект: free BSD.

сега Уиндоус потребителите ще започнат да плюят, да не споменавам тези с продукти на Ябълката. нека спора започне сега

Не знам плюене ли е, но за същото време Бил Гейтс е направил не 600 милиона, а 20-30 милиарда. Тъй че, млади творци, избирайте си дали да правите безплатни неща и да чакате награда някога или да ги продавате.

работата не е в парите драги. Bill Gates нищо не е сътворил, дори и дос-а им е купена за $50к от сiятълски хакер. A линус си е милионер отдавна. Taзи награда е recognition за цялостно творчество и принос към технологиите, от които и ти също се възползваш smeshko.

да де ама Гейтс го е откраднал не го е направил така че млади творци пазете продуктите си като очите си да не ви ги открадне някой като Гейтс :)

Голям праз, че е спечелил 20-30 млрд. Ще ги изхарчи ли някога, в гроба си ли ще ги занесе? Не опира всичко до пари, пиене, сране и чукане ...

Ние които изплозваме продукти на ябълката ,няма за какво да плюем , след като Мас ОS използва същото ядро

драги ми смехурко, ябълката ползва FreeBSD ядро, което няма нищо общо с Линукс, напротив дори BSD UNIX има грубо 25 години преди Линукс да се появи, BSD UNIX е и проекта който полага фундаменталните основи на отворение код, да не споменавам, че Линукс дължи много от успеха си на BSD UNIX, дори защото се появавя във време когято BSD UNIX е въвлечен в безсмислено съдемно дело, което преви бъдещето му неясно и дава допълнителен тласък на Линукс е т.н. но какво до обяснявам на потребители на Ябълката, които очевидно не знаят дори какво ядро ползват.