Коментари - HP отчете мега загуба, съкращава още хора | IT.dir.bg
назад

HP отчете мега загуба, съкращава още хора

Американският технологичен гигант Hewlett-Packard (HP) отчете най-голямата тримесечна загуба в историята си, възлизаща на 8,9 милиарда долара за последното тримесечие, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - HP отчете мега загуба, съкращава още хора | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НР тръгнаха надолу, след като за генерален мениджър сложиха жена. След това дизайните на принтерите тръгнаха много на зле. Последните здрави принтери, проектирани като космически кораби, бяха в края на миналия век. После всичко започнаха да го проектират така, сякаш уволниха умните си инженери и назначиха стажанти. Няма как да си обясниш по друг начин прехода от един уникално опростен и работещ абсолютно надеждно дизайн към такъв, който изглежда като пуснат серийно прототип, нагънат от метален конструктор с хиляди болтчета на знайни и незнайни места, стабилизиращи до някъде крехките ламаринки. Печалбите им паднаха дрстично след като китайците пуснаха масово евтини части за рециклиране на тонеркасети и измъкнаха най-тлъстото парче от тортата изпод носа на НР.

Крайно време беше и този балон да гръмне...

А от кога Lenovo e китайска фирма? Мислех, че са си още на IBM...

Винаги са били китайска фирма и никога не са били на IBM. Просто са купили подразделението за лаптопи на IBM, така както Hitachi са купили твърдите дискове.

Компанията отдавна не се казва Hewlett-Packard. Първо Compaq купиха DEC без да знаят какво е това и за какво служи. След това Hewlett-Packard купи Compaq и при доста от дублиращите се производства избра по-слабите. Когато създателите на компанията възроптаха срещу безумията тя просто стана HP.

Говориш като втория ми братовчед. ;)

тази компания я проклех преди 20 години и резултата не закъснява-тогава бях малко момче и имаше изложение на компютри, исках да видя едихн компютър но служителя им грубо ме изгони...а и в България ги представлява много идиотска фирма - на бивши ченгета които и хабер си нямат от мениджмънт но препираха някакви парици...

Та тези още ли ги има?

Oracle даже са си много добре, виж, защо IBM още ги има, не е ясно.

IBM са най-добре. Вяка година регистрират по 100 000 патента - не помня от кога не са били 2-ри! Така, че тях не ги мисли - отирваха се от ПЦ-та и сега са се съсредоточили в развойна дейност и корпоративен сектор!

Защото там където свършват тези масовки, там започва IBM, смешнико!

IBM е най-големия доставчик на софтуер и ИТ услуги. Ориентирани са към големите бизнес и държавни клиенти и за това масовия потребител не ги вижда. ПС бизнеса го продадоха отдавна на Леново

Strikercho

Само на такива като теб, дето си мислят, че Хандроида и LG-то са най-великите неща не им е ясно защо IBM процъфтяват.