Коментари - Решението на съда срина акциите на Samsung | IT.dir.bg
назад

Решението на съда срина акциите на Samsung

Акциите на южнокорейския технологичен гигант Samsung днес се сринаха със 7,5 на сто, след като концернът загуби патентен спор с Apple в САЩ, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Решението на съда срина акциите на Samsung | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Модата на Епъл отминава. Затова започнаха да печелят от съдебни битки, не от продукти. Вече куцо и сакато ходи с Епъл!!! А аз не искам да имам същия телефон като на малоумникът в Китай, продал си бъбрека за да си купи Айфон. Не искам да ме асоцират с подобни примати. Предпочитам независими, неангажиращи продукти. Затова си купувам това, което ми хареса, а не това което рекламират или е модерно. Чуя ли че е модерно- бягам от него. Модата е за масите, както бе казала една актриса навремето, запитана защо не носи дрехи от т.н. големи дизайнери...

Не ми се вярва пазара на apple в каспичан да е голям. Вероятно няма да платят.

Мерцедес , Кока кола и Малборо. От тях 1 е известна заради качеството,1 и заради реклама,1 Само заради реклама.Усещане за екслузивитет? Супер. Особено когато N милиона са същия ексклузивитет като твоя.... Между Самсунг и Епъл е интересно в чии продукти решението за купуване е повлияно повече от фактора 'имидж' и в кое повече рационалност? И на какво лежи повече имиджа на двете фирми - реклама или качество? Нито една от двете не е свръх разпознаваема ( все пак не са и толкова стари, пък и продуктите им са така или иначе повече улеснение, отколкото материлана/ телесна необходимост/зависимост). При американците обаче по традиция като цяло лъскането на имидж е половината от усилията им в производството....

Samsung нямаше да пуснат "такива" телефони и "такива" таблети ако Apple не го бяха направили, нали? Е кой от кого е заимствал аджеба?

коку

Момчета и момичета, каква е разликата дали ще купите клавиатура, произведена от Chicony и надписана отгоре като Microsoft, или мишка Logitech, надписана отгоре с hp, или пък телефон foxconn (с дисплей Samsung, памет Samsung, процесор Samsung) и надписан отгоре iPhone? Защо си хабите енергията да се закачате за глупости. Патентния трол Apple отвори кутията на пандора, само въпрос на време е да си отиде. Който не вярва, да поразсъждава над това: човекът е свободно същество и не може да бъде затворен, а точно това се опитват да направят Apple - да затворят всичко и всеки. Дори в Китай, който е най-голямата и най-затворената страна нещата започнаха да се променят.Може да стане след 5, 10, 20, 30 или 50 години, но нещата ще се променят.

Ако бях на мястото на Самсунг,ще пусна Галакси 3 по 300 долара парчето,та за видим....

коку

Големия смях ще е когато Apple пуснат iTV. Тогава ще е интересно какви патенти ще извадят, след като Samsung и няколко други производители правят какви ли не телевизори дори в момента.

Защото нямаш възможности и за смартфон на Самсунг , но иначе плещиш по форумите ... Аз съм сигурен , че повечето тук не ползват топ продуктите на двете компании , а просто си хейтят.

Нормално е американският съд да отсъди в полза на американска компания. Макар,че патентите на Епъл са толкова смешни,че няма накъде. Остава да "патентоват" и тъч скрийна и да видим тогава как ще се съдят с целия свят.

Тук е интересно да се сравни това решение с решението на съдът в Южна Корея - там се казва, че двете компании взаимно са нарушили патентите и че Епъл не е измислил правоъгълника със заоблени краища! Но тук явно има много фанатизирани фенове на "Огризката" :)

коку

Правоъгълника със заобляне на крайчетата го рисуваха Corel още във версия 3 или 4 ако не се лъжа...

Ако това е сриване не знам тогава какво да кажем за акциите на Фейсбук

Малка им е тази глоба. Поне още 1-2 милиарда трябва да се изръсят на други инстанции.

Може, но само ако това доведе до спад на цените на продуктите на Епъл - в противен случай това е прост обирджийство и изнудване

Тоя па, кой си ти, че ще казваш кое е обирджийство и кое - изнудване? Я си ползвай pc-тата на Lenovo и телефоните на Nokia и не се обаждай.

Откъде накъде? Не схващаш ли, че глобата е за пропуснати ползи от Епъл заради патентите? Ако не бяха ги нарушили нямаше да имат съществени екстри и евентуално част от клиентите щяха да предпочетат продукт на Епъл.

Истината е, че повечето i-тата си купуват нещата за лично самочувствие. И като победа в момента, може да се каже една огромна реклама на доста по-евтини и читави продукти на samsung.