Коментари - Революция във фотографията с нова технология | IT.dir.bg
назад

Революция във фотографията с нова технология

Учени от Харвардския университет са успели да конструират плоска леща, която не изкривява образа и в бъдеще може да бъде получена идеалната снимка от камерите и смартфоните, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Революция във фотографията с нова технология | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Френел от 1822 дали има нещо общо? Те и в Силистра искаха да ги използват за усвояване на слънчева енергия.... Аз пък от 20 години искам да използвам Френелови лещи за рехабилитация на асфалтовата настилка. Става 3 пъти по-бързо, 3 пъти по-евтино и 3 пъти по-качествено, ама не искат да го реализират.

Ей неграмотници, я се занимавайте с новината за Преслава Седнал Сульо д акоментира Харвард и нанотехнологиите

Ами да, отдавна са го измислили ... македонците, справка - средновековни македонски изобретения и ръкописи.

jizast

Американците отново са на върха на технологичната пирамидата...

Американци?!? Хайде опитай пак. Екипът е ПОКАНЕН в Харвард през ноември 2009-та, за да продължи разработките си по свръхтънки оптични лещи, след като е бил забелязан значителният им успех, постигнат под ръководството на професор Федерико Капассо, от университета в Рим, Италия, Европа. Двамата му по-млади колеги са също италианци, а тримата са работили по този проект от 1999-та година насам!!! Т.е., имаме типично американско "купуване на мозъци".

до норм,или каквото е там.защо не??!поне помагат нещо да се свърши,а българина само цъка с език ха-ха-ах=хааааа

Няма да е зле да си го патентоват , защото нищо чудно след година Apple да каже , че това е тяхно изобретение и да почнат да съдят пак .

сигурно това е измислено отдавна, но сега Епъл си плащат за "откритието" на собствена територия. За никой не е тайна, че Харвард е пералня и поръчкова институция.

Пералня е нещо когато нищо не вършиш а генерираш огромни печалби. Например Фейсбук. Фирма която не продава услуги, няма продукти които да се заплащат и на края струва милиарди. Това е перачница. Когато генерираш изобретения и научни открития които а които продаваш патентите тогава това не е перачница а работещо предприятие. Тия 20 години демокрация нещо ви побъркаха

Аз пък мисля , че жълтите вече подогрявт поточните линии за да ни наводянят с евтини камери с плоски лещи . Разбира се те са се сетили за това отдавна и никой няма право да патентова плоска повърхност.

Е то при толкова "плоски" мозъци само това липсва.

Момчета, явно не разбирате, че нещо може да е измислено "по принцип", но се патентова точния начин на реализация. Схваща ли някой? Примерно - измислен е термоядрен синтез, знае се за какво може да се ползва. Само дето не могат да го реализират на практика. Има теории за изкривяване на пространството - ще стане еди какво си. Само че никой не знае "как точно". Патентите не са само това, което си въобразявате.

Къде видя да се споменава Apple в новината? Остава и Бойко пак да намесите...болни мозъци