Коментари - Apple показа по-бърз и по-голям iPhone 5 | IT.dir.bg
назад

Apple показа по-бърз и по-голям iPhone 5

След месеци на най-различни предположения и спекулации, Apple представи вчера своя дългоочакван нов смартфон iPhone 5, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Apple показа по-бърз и по-голям iPhone 5 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колега наистина искам да видя как iphona ще издържи 2 дни с постоянно включен блутут, сигурно изобщо не говориш и не го пипаш :)

Пичове, какво спорите толкова - купете си и двата телефона. Аз имам и Айфон 4S и Самсунг S3 - и двата са много готини. Гаджето ми има Самсунг АСЕ - почти 3 пъти по-евтин. Да ви призная и трите вършат една и съща работа, ама като се срещам по делови срещи, не ме гледат сериозно, ако не извадя двата най-елитни телефона. Мислех даже и верту да си купувам - само за престиж. Ако беше само за удобство при работата, сигурно щях да си ползвам старите блекбърите - грозни, ръбести, не те кефят, но пък са супер надеждни и батерията им изкарваше повече от седмица, отделно че и обхвата им беше доста по-добър. Моето лично мнение е, че айфона кефи най-много - просто е изпипан - има финес в него и те кефи най-много като го държиш, като сърфираш и т.н., иначе като функционалности - горе долу си е същото като самсунга, но самсунга ми евтинее

Между другото явно не си пипал Андроид телефон , щом казваш това за пощата . Аз имам 4 имейл акаунта и всички работят перфектно на Андроида ми , така че ако единственото ти служебно ползване е във връзка с имейл , аргументите ти пак не издържат . А както казах , телефонът ми е на същата цена като Айфон , но пък имам по голям data plan в договора си . Айфон не ми е и по мярката на ръката . Един 5 инчов телефон ми пасва най-добре . Както казах , въпрос на удобство и на полза .

Ами това имах предвид , телефонът трябва да върши работа , независимо какъв е . Да обаче голяма част от хората ползващи айфони ги купуват повече за да са в крак с модата , а не защото им вършат работа . Принципно , когато става въпрос за хората от твоя бранш около С Фр ми е ясно за какво иде реч . Андроидът обаче ми върши достатъчно добра работа а и с него правя неща , които с Айфон не мога . А и замисли се , не е ли по-добре да има няколко класа телефони , отколкото само един както е при Айфон ? Хора всякакви с вкусови и нужди всякакви , така че да се спори за нещо , което нито е жизнено важно , дори въобще не е важно , си е пълно губене на време . Корпорациите си правят пари за сметка на балъците които спорят .

Така такааа, аз съм няколко стотин мили южно от теб, в едно село на което викат Лос Анджелес и да ти кажа вчера ми надуха главата отвсякъде, познати, непознати , телевизии ... най-смешен беше ентусиазмът им във "фейса" сутринта преди представянето . След представянето на телефона доста от познатите ми бяха в съвсем друго настроение, "няма смисъл да си го взимам " , изглежда почти като 4 ките. Колкото до финансите ако си забелязал и ай-фон и самсунг, и доста дрйги телефони са все на цена $199 при сключване на договор, така че аргументът ти е невалиден и смешен. Правя толкова пари (след таксите), че да мога да си купувам по един (с контракт) всеки ден . Хяйде стой си горе в севера, пък като дойдеш малко към ЛА се обади да те черпя една бира, ще гледам да съм събрал пари за да си я позволя :DD

Новият айфон има функция да пухти презрително когато минава покрай стари айфони.

Работя за телеком в Англия. 90% от всички бизнес контракти са за iPhone. Доплащането е в зависимост от договора. iPhone е качествен продукт и повечето хора го харесват. Особено онези, които го ползват само за разговори. Повечето бизнес юзери го заменят по-касно за Андроид. Оплаквания предимно свързани с емейли (когато имаш повече от един емаил адрес) и синхронизации. Аз специално съм с Android.

Преди няколко дни тук в Дир-а ни съобщиха за пробив в технологиите.Нокия...Който иска ще го намери.Безжично зареждане.Някой да каже за пробив с такъв мащаб? А всяка фирма си има фенове,и фанатици!

Не съм фен на Епъл, но има добър вид, честно казано. Цената естествено е висока, нали трябва да се правят пари. Ползвайте със здраве.

Бравос ! Хепъл измайсториха нещо с което да конкурират SGS3... ама жълтурчетата не спят и 4-ката ще е пак класи по-добра от айфон 5 :) Google пък разбиват Siri... изобщо трагедията е пълна.

Обичайните огромни хваления за един обикновен смартфон. Няма нищо ново в него .... Както на времето на Ладите им слагаха нови мигачи и ореваваха света, че е излязъл нов модел

Ми то същото като предишното...

Абе ти тази реплика по-всички форуми ли си минал да я изръсиш. Не си оригинален хич да ти кажа.

Ичко, ти май не си в силиконовата долина, ами тичаш в насрещното.. Интересно беше да разберем ти от коя група си. Според мен си от мизерниците и то от големите. Класически пример за селянин отишъл в чужбина и се помислил за нещо..

е може ли един нормален коментар да мине без човека да баде обиден ... ужасно е!

Как? То това обидите и плюенето е нашата най """прекрасна""" и силна национална черта.

отново нищо 'иновативно' от патентния трол Епъл. Самсунг Галакси С3 заспива само ако очите ти не гледат екрана му ... !

Е то голямата иновативност "да ти заспива докато не го гледаш" загледай се в самсуня и направи разликата с Iphona на вид както и с повечето самсунги на вид. А за "иновативно" радвай , се че са били Джобс и Возняк , че сега да се радваш като се правиш на умен в нета иначе още да мислиш колелото за най - великото откритие ...

Стив Джобс мой човек не е нищо повече от гениален търговец, който е успял да свие от други хора техните иновации и да ги продаде. Са справка мишката, графичния интерфейс и тн. да не говорим за тъч скийна брато :D

В СИЛИКОНОВАТА долина верно айфоне може да е най-подходящ за "професионално" ползване. Ние в СИЛИЦИЕВАТА долина обаче мислим иначе!

Ще струва 199 долара ама в нормалните държави!

199 долара С ДОГОВОР. Без договор е сред най-скъпите телефони на запад. Ма там не ги бърка, щот им идва много по-изгодно да си го вземат на договор, който така или иначе използват. Виж, тука ти съдират кожата с договор и без договор. Просто самите цени са ненормални спрямо заплатите (не, че самите цени са много големи).

Mного мнения много чудо. нещата са прости - да, айфонът на хартия не е нищо кои знае колко по различно от другите смартфони. Ама когато започнеш да го използваш истински, тогава разбираш разликата. Повечето от тези, които критикуват айфона не са го използвали никога. И под използвали имам предвид истинско използване - не само за говорене. Да не говорим за appstore, който е в пъти по добър от другите центрове за приложения. Аз лично предпочитам дори първия айфон пред последния самсунг, сони, нокиа или каквато и да било друга марка.

Не ние не сме ползвали айфон, а ти не си ползвал телефон на Самсунг :) С това си обяснявам лаишкото ти изказване.

по-скоро ти не си ползвал "другите" за да знаеш разликата :))) новия андроид превъзхожда в пъти аппстора на айфон и по приложения, и по графика ако искаш..а, че новия ай фон не превъзхожда самсунг с 3 и епъл залязват, си беше ясно отдавна..

ами да вземат да клонират Стив Джобс. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Що не го ползваш по предназначение и не си го завреш... знаеш къде!

Точно обратно. Когато започнеш да го използваш истински разбираш за недостатъците му. Най-често оплакванията са за неудобство при ползване на емаил сървиза

Рано е още да се говори за "говорене". Apple винаги са имали проблеми с телефонията, което би трябвало да е основното приложение на един phone. Относно другите неща те разбирам. Ако нямаш особени претеции към приложенията, appstore е чудесен. Ако искаш да си качваш приложения, които предлагат пвече свобода, трябва или да го jailbreak-неш, или... да си купиш Samsung, HTC или дори Huawei. Аз лично шапка свалям на майсторлъка на Apple да направят свръхжелан един продукт, който не блести с нищо освен с алуминия по корпуса си. Респект!

Имам и Samsung Galaxy III и iPhone 4S. Честно казано съжалявам, че се набутах с iPhone. За разлика от iPhone операционната система на Samsung-а се развива и е в пъти по-удобна. Ще ти дам няколко примера - с колко клика можеш да си пуснеш Bluetooth? като набираш номер не от адресната книга излизат ли ти предишни набирания? работата с мейла в Samsung-а е в пъти по-удобна. Като се праща SMS до група хора има ли такава вградена функционалност в iPhone и т.н. и т.н. Не коментирам Siri, че там ще почна да псувам. Или аз говоря някакъв безумно неправилен английски или от Apple са си оставили ръцете, странното е, че Samsung-а ме разбира.

Хубав е като цяло , нищо кой знае какво по различно от 4 -та. Само се чудя колко ли ще струва при нашите монополисти .... ще си го взема от друга държава .

Какво Ви е на Монополиста? За два iPhone-a плановете започват от $99 месечно. Като сложиш и таксите, го закряпяш на $115 на месец. За 24 месеца прави над $2500. Не ли по-евтино да плащаш 20лв на месец и да си закупиш Factory Unlocked iPhone за $800?

Самият факт, че го плюете толкова разпалено, означава, че iPhone е НЕЩО! Защо няма коментари за Samsung, HTC, Sony и прочее? Защо няма истерия когато се появява някой техен модел? Това са риторични въпроси. Защото Apple се рекламирали, а другите не... сигурни ли сте? Другите рекламират в пъти повече (гледайте рекламите по ТВ и ще видите кое се рекламира и дали то е iPhone), но продуктите им са посредствени, а струват не по-малко от iPhone. То и BMW и Hyundai возят, и двете имат гуми, и двете имат климатик, и двете имат всичко, което има другия, ама разлика има, нали?

Пробемът ти е , че гледаш само българска телевизия , а всъщност хората говорят за чуждите и предимно американски телевизии . Когато отвсяъде ти натякват колко ново , революционно и жизнено необходимо(по-важно е от въздуха и водата) за всяко живо същество е ай-фонът , започваш да се чудиш дали не си попаднал в някаква клетка за малоумници .

Интересно каква ще я запеят iзомбитата, дето до сега твърдяха, че по-голям екран от 3,5" бил ненужен и неудобен.

Ако искаш да си най-големия гъзар у село и да демонстрираш колко пари хвърляш за джунджурии, си купуваш бранда iphone (защото това е единственото, в което са добри Apple - да се рекламират). Ако телефона ти трябва, за да си вършиш бързо работата, купуваш Самсунг или Сони.

е ако под работа имаш предвид да се обаждаш вземи си един от 9.9 лв *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти май си от село, че да имаш такова мислене... На мен лично Iphone ми харесва като цяло дизайн, работа, функции с 4-ка съм в момента и съм супер доволен имал съм HTC , счупи се след 2 седмици , за това време имаше 4 преинсталации на софтуер. 4-та не ми е дала проблем досега и сега ще взема 5-ца ....

Къде са иновациите ??

Революцията свърши... Следва еволюция !

Аз не разбрах с какво е толкова по-различен (и иновативен) от предишния... Че има повече пиксели ли? По-бърз процесор ли? Ми то и предишния си имаше пре-достатъчно и беше достатъчно бърз...

ако не си разбрал, не е за теб

Супер, нямам търпение да идва в България и да го вземам.

"Широк е едва 7,6 милиметра (най-тънкият в света)"... Дир-а вие нещо, а?! Тоя телефон явно се държи с два пръста :))) Може да е ДЕБЕЛ едва 7,6 мм, ама широк...

"Широк" е едва 7,6 милиметра? Колко ли е дълъг за да има диагонал 4"?

Ами трябва да е дълъг около 4" и малко. ;)

ако е широк 7.6 мм , то трябва да е дълъг по-малко от 4 инча за да има диагонал точно 4 инча ... (хипотенузата е малко по-дълга в евклидовия свят)

примерно сравнение с Galaxy S III: Galaxy S III e с 4.8 инчов дисплей, а Iphone 5 4 инчов. Резолюция - Самсунг 720 x 1280, iphone 640 x 1136.Памет и при двата 16GB/32GB/64GB. Камера и при двата 8МР. HD, MP3, GPS, светкавица, WiFi, Самсунг 1.9MP предна камера (записва 720p30fps видео), iphone предна 1.2MP камера, и още куп неща. Да, вярно, че Samsung-а е с по 1мм по голям, но това да му е проблема.Това с което те излизат и неясно, защо толкова се захласвате по него го има от години... Nokia, Samsung. Дори модела Motorola RAZR Maxx има по-голям от прехваления дисплей на iphone, Sony Ericsson също имат такива модели. HTC ?! Последните 10 модела сигурно са с по-добри параметри и дисплей естествено ... дори модели от миналата година. Колелото е открито много отдавна ;) Аз не казвам, че всичко останали са по-добри от iphone, a само, че е прекалено прехвален. Всичко това което го изкарват като нещо велико, всъщност го има много отдавна...

Ами прочети какво е ретина дисплей.Реално на мястото на един пиксел има четири, което реално води до реална резолюция умножена по 2. Или с други думи казано чете се много по добре заради по доброто изписване на глифовете на шрифтите

bebok Не това беше смисъла на коментара ми. И след като виждам, че не си го разбрал ... няма какво да се опитвам и да ти го разяснявам.

Да вземеш ти да прочетеш какво е, че не ти е много ясно. Ретина(е маркетингово название) на диспея на ябълките, който си е IPS TFT с 326 ppi. За ретина се смятат всички дисплеи с повече от 300 ppi. За пример Galaxy S3 - 306 ppi, Xperia V - 342 ppi, RAZR HD - 312 ppi. Optimus 4X HD 312 ppi Както се вижда всички по големи пройзводители имат подобен ppi някои като Sony и по добър при това на модели няколко месеца по стари. Apple започнаха да изостават технологично и могат да разчитат вече само на маркетинг ...

Май по-добре ти да прочетеш какво е Ретина дисплей! Няма нищо общо с това което обясняваш...

обаче ще го продават в щатите за 200$. Което го прави доста привлекателен. Е да за съжаление тука ще е чукурнайсет милиона долара.

Едва ли ще е без обвързващ договор за 200 долара. Както и да е...

199x1.5=302лв, колко ли ще струва в БГ?

199 + около 9% такси + 2 годишен договор . Без договор цената пак започва от около $710 с включената такса . Имам чувството , че зомбираните чакаха поредната играчка с повече нетърпение , отколкото болните от рак чакат лекарство за болестта си . Нищо против телефона , хубав е какт и много други телефони , но цялата превземщина и шумотевица ми идва в повече .

Ми, че то това същото като предишното :)

сега ай зомбитата пак ще дават луди пари за пластмасовата си играчка.

Бъркаш! Не е пластмасова, а метална!

Малии, сега си изпроси боя виртуално! Само да мине един час и ще ти посинят задника, щото не е пластмасов, а е от фрезован алуминий! Иначе аз бих казал за 5-та "преоблякъл се Илия, па в тия".

Преиграваш - може би не си разбрал, че новият iphone не е задължителен, оттук ти идва объркването - ако не ти харесва не го купувай. Макар че в 99% от случаите е твърде скъп, за да си го купиш. Затова има евтини алтернативи, копирани от оригинала - самнусг, сони и т.н. Те са "невероятни", "уникални", "ненадминати" ... но за тях нито се пише, нито се чака нетърпение да се купят, нито имат и една десета от феновете на Apple, защото са просто копия на оригинала ... Като пораснеш може и да разбереш, засега не се притеснявай - пак ще напомня, че iphone 5 не е задължителен и може и да не го харесваш ! Разбира се същото важи и за твоите любими, евтини и бледи андроидчета ...

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ луди пари? 199 долара луди пари? Триста лева луди пари? Това са нормални неща на нормална цена.

199 долара, ама в сащ с договор. Тук с договор ще иде къде 7-800 долара... Понеже пазара ни е такъв, че селянчетата може да няма какво да ядат, но ще имат айфон, каквото и да им струва. Преди 11 години в германия даваха без пари телефоните с договор. Тук скоро това няма да стане..

Не бе, тя само е китайска, не е пластмасова.