Коментари - Бивш шеф в Apple: Не сме изобретили нищо | IT.dir.bg
назад

Бивш шеф в Apple: Не сме изобретили нищо

Бившият директор на Apple Жан-Луи Гасе заяви, че никой в компанията никога през живота си не е изобретил нищо.

Обратно в новината

Коментари - Бивш шеф в Apple: Не сме изобретили нищо | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм фен на Епъл, но смятам че са си в правото си относно патентите. Щом законите в САЩ са такива трябва да се спазват. И да какво лошо има в това да си патентоват дизайна на Iphone? Очевидно е че правоъгълника със заоблени форми се харесва, щом се копира от другите. Епъл го патентоват и искат да им се плаща ако се ползва от други, това е факт! И аз да съм ще си патентовам дизайна на устройството ако се купува и харесва. Другите фирми ако се смятат за добри да измислят по добър дизайн и да го патентоват!

И аз не разбирам защо се купуват iговната, обаче не разбирам защо се купуват и наркотици. Все пак наркоманите били "болни". izombitata какви са? Глупостта не е болест или не е призната за болест за сега. Така че болни ли са или само ... И Apple трябва ли да ги съдятт за разпространение на зависимост. За поощряване на човешка глупост нема как да ги осъдят.

Дано iZOMBYTATA да прочетат статията и а спрат да балнуват , че патентЕпъл създават " иновативни и високотехнологични продукти " . Вече на всички трябва да е ясно , те " шият " на старите чанти , нови дръжки и нищо повече !!!

Този крив французин (за справка биографията на Стив Джобс), няма никакво право да коментира. При все, че работи в компанията до 90-та година. Радвайте се хейтърчета дребнички, колко са лоши Apple!

"Бившият директор на Apple Жан-Луи Гасе ... " защо да не може да коментира?

Защото, ако прочетеш историята, по негово време компанията беше без идеи и пред фалит! За това! Защото той и Джон Скъли гонят Стив Джобс през 1985. За това! Защото, преди да приказвате много, поне малко прочетете. В историята има много отговори. Разбра ли, г-н "не разбрах"?!

признавам им едно нещо и то е, че имат много добри графични дизайнери на иконки:)))))))))))

Вие какво очаквахте да изобретят? Апъл започна доста късно, а последните години си е същото - само подебрен хардуер. Touch screen, slide to unlock са в действие преди да се появи iPhone. Как са успели да вземат патенти за форма е друг въпрос. Сега ще вземат патент за използване на географски карти. Ясно е че всички трябва да се ориентираме към iPhone.

Хе хе - нормално, като е уволнен от Apple сега ги хапе. Но кервана си върви, Apple продължават да са номер 1, а хейтърите отчаяно бълват злоба, че не разбирали защо се купуват продуктите на Apple - еми не се напъвайте, такива са ви възможностите - купуват се, защото са качествени, оригинални и надеждни !

спри се бе човек

Като си купиш телевизор Samsung не е ли оригинален и надежден? Техните телефонни централи са едни от най-добрите в света.

100% преди 7-8 години си плямпал същите глупости за Нокиа

като си купиш ибоклук. хима им трябва да е "ние сме овце, блееме си в хор, и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

jizast

Поредния изхвърлен лузър от Епъл и сега бичи бисери по адрес на бившия си работодател. По неговата логика никой нищо не е изобретил, щото всеки се е опирал на някакви вече утвърдени концепции. В света няма технически революции има само технически еволюции.

Хайде сега ТИ, драги ми ЛузърО, обясни на нас "тъпите" що е това Сифон 5 с неработещи карти и какво са изобретили от Епъл. Ама наистина какво са изобретили, а не какво са откраднали, преработили и т.н. Нещата които ползват Епъл като технологии, софтуер (slide to unlock, appstore [nokiastore;ovistore]) и т.н. ги има и преди тях, така, че е несериозно да се твърди, че те са го направили. П.п. Nokia/Ovistore го има преди Хапъл, тъй, че не се пъни като малко яре пред майка си.

jizast

Драги ми лузъре, Епъл са изобретили това което продават под техния си бренд. Ако някой има претенции за нещо ще го търси по съдебен ред, както те правят с наглите крадци на техните патенти.

Като гледам коментарите мога да обобщя с три думи: МАЛОУМНО БАЛКАНСКО ПЛЕМЕ!

Като ти гледам прякора, мога да те обобщя дори и с по-малко: СЛАБОУМЕН ТИКВОЛЮБЕЦ

"Корицата продава книгата !" - девиз на Епъл !!! Прочетете ОФИЦИАЛНАТА биография на Стив Джобс. Дори от нея ще разберете, че Епъл е въздух под налягане.

Не знам как е превода на статията... Apple не е технически/технологичен иноватор, а маркетингов иноватор. Тоя пич позна с това изказване (ако говори за технологии), ама не съвсем ако говори за маркетинг и манипулиране на потребителя...

Дори не могат да кажат какво са "изобретили". Викат му НЕЩО :))

iThing ;-)

Не им давай идеи, че и върху това ще вземат патент.

Изявлението на този френски п*л много ми напомня филма, който гледах вчера. Става въпрос за Робърт Киърнс, който изобретява чистачките на предното стъкло на колите. От Форд открадват идеята му и си приписват заслугите. Адвокатът им твърди, че не е Киърнс не е изобретил нищо, защото в устройството му има компоненти като кондензатор, резистор и транзистор, които са изобретени отдавна. Отговорът на Киърнс е, че самото им подреждане в определена последователност е изобретение. Дава пример с книга. Обяснява, че авторът ползва думи, които са измислени отдавна и не от него, но ги е определил по такъв начин, че се е получил шедьовър. Та и тоя френски дришльо явно го е яд, че не е стигнал до отговорен пост. Изобретенията продължаеат да се правят по същия начин и никой не ги оспорва. Не съм Apple fanboy. Ако статията беше за Samsung или която и да е друга компания пак щях да напиша същото. Въпросът е принципен.

Добре че някой не е патентовал думите иначе книга нямаше да видим. Само, че в съвремието ни някоя подмолна гнусна компания патентова правоъгълника със заоблени краища разбира се във великата Хамерика и съди всички останали. Ей това е гнусното. Та да напишеш книга е толкова иноваторско колкото да сглобиш частите на айфон.

Така като те слуша човек излиза, че ябълките трябва да патентоват и телефона.

Blake

Както обичам често да споменавам, добре, че колелото е изобретено преди Ябъл, щото сега жална им майка на автомобилните производители...

Ми то според епъл и Хамериканците е важно не кой го е изобретил, а кой го е патентовал :).

+100

Това което е написал, не е тайна за никой с повече от няколко мозъчни клетки. Епъл освен зомбирани до вакум между ушите потребители друго не са изобретили.

Думата изобретение не съществува в речника на Apple. Става въпрос за иновация, което е точно понятие за "подобряване", "доразвитие" на съществуващ продукт или услуга. Незнам, защо трябва Apple да изобретяват, достатъчно е, че правят перфектни иновации.

А какво е иноваторското в последния модел ? Новия конектор, по големия екран, това да е по тънък и лек ли ... или начина на зомбиране е иноваторски

Особено последната им перфектна иновация... :D

Трябва ли всеки дребен детайл в едно устройство да е иновация? Достатъчно е, че отвориха очите на хората как могат да се ползват наличните технологии за да има такива хубави продукти като таблета в този му вид и мобилните телефони от последните 2 години със всичките в тях удобства и разработки плус услугите като AppStore и PlayStore. Никой преди това не го беше правил и затова се казва, че Apple са иноватори.

Да ама правят най-яките преходници на света хахаха

men, да те попитам теб какво точно значи иновация, защото това, което си написал звучи повече като upgrade не като иновация. Touch screen телефони е имало преди тези на Apple да бъдат направени. Nokia пък си имаха собствен Nokia Store, който след това стана Ovi Store. Не мога да разбера кое в случая е иновативното на Аpple. Те просто са направили нещо по-лъскаво от останалите на пазара това е.

Според речника, който ми е под ръка "Innovative" означава "новаторски, оригинален". Та коя идея на Apple е оригинална / нова в техните телефони: Touch - Palm Pilot; MultiTouch (Panasonic, Miscrosoft surface table); Slide To Unlock - StarTrek , Minority Report; iPad - Една одисея в космоса; Правоъгълник - Евклид, Питагор или строителите на пирамидите; Заоблени краища на правоъгълник - Corel Corp; Сега ще патентоват примерно SmartStay, ще го вкарат в iPhone (следващ) и ще съдят Samsung за това, че с Galaxy S III им нарушават патента... Може да сложат 3D екран като някаква супер хипер новост, тогава ще се съдят с Sharp, понеже те направиха SH505 за NttDoCoMo преди 8-9 години. Чакам Apple TV (iTV) или както го кръстят там... Сигурно ще съдят Samsung за това, че екрана им е плосък или че кутията им е със заоблени крайчета, или че задния панел не е плосък, а следва определена крива... само че тези неща ги има в мониторите и телевизорите на Samsung от поне 10 години. Чудя се кога ще им писне на Samsung и ще откажат да доставят NAND памети и дисплеи на "най-великата фирма", да ги видим колко и какво ще произведат или колко и какво ще продадат тогава... Смешници...