Коментари - Разкриха яхтата, проектирана от Стив Джобс | IT.dir.bg
назад

Разкриха яхтата, проектирана от Стив Джобс

Яхтата, проектирана от покойния съосновател на Apple Стив Джобс и дизайнера Филип Старк, вече е спусната на вода в Холандия, предадоха днес световните агенции, цитирайки местния сайт onemorething.nl.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха яхтата, проектирана от Стив Джобс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой май е чел прикалено много Марк Твен... Поне външно, яхтето е отчайваща комбинация между носа на крайцер от средата на 19-век и кърма и лятна палуба на колесен параход по Мисисипи от същата епоха. Ако някой иска да види нещо наистина красиво, базирано на същата концепция, нека потърси в Google данни за яхтата Benetti's Nataly - първата суперяхта с прав (крейсерски) нос в историята. А който иска да види нещо наистина модерно и елегантно, нека потърси снимки на кораби с концепция Ulstein (заимствана от викингските дракари).

По-грозна яхта няма. И сега почват едни дела...

Стив Джобс е най-надценения човек на планетата Земя. Тази яхта го доказва :)

Уникално грозна яхта. По-ръбата не можа ли да я измисли.

Аууу, илюминатори от стълко! Те открай време все от стъкло се правят. Дано само навигацията им не е ябълкаджийската, че...

Трябвало е и по един iPhone да им подарят, който като му сложиш SIM карта изписва: Locked please call Steve Jobs. You'll pay and you'll not have problems.

ААА защо... така като я гледам е i-Pad mini с екрана надолу над обърнат i-Pad прицуцнати върху корабен корпус, а ако и двете палуби представляват работещи реплики на оригиналните устройства дори и аз ще им сваля шапка;)

Един компютър за управление на машината,един за автопилота по един за бек-ъп на горните два, евентуално две машини за електорнните карти и възниква въпросът за какво е 7-ия компютър... по алюзия с великолепната седморка това трябва да е щатната издънка която в най-критичния момент ще вземе най-правилното решение за срам на останалите. P.S. На обикновените кораби освен изброените устройства вече и радарите, и радиокомуникационното оборудване са маскирани персонални компютри та в тоя ред на мисли 7 МАС-а или са твърде много или са твърде малко.

7-мият е IBM

Аз съм сигурен, че яхтата изглежда много добре външно, но ще потъне при първата буричка ;-)

1chovek

Е тва iPod е няква минджа, тия са много стиснати, бре! По един лаптоп или поне айфон да бяха дали...

Blake

Сега е момента зомбитата да почнат да припадат от благоговение пред Творението на Господаря :))) Честно, виждал съм (на снимка пак) доста по-красиви и модерни яхти...

по един iТъп да ви подарят, барем почнете да създавате вместо да говорите

iVenus може би?

iYacht може би :)