Коментари - Европа ще участва в създаването на кораб за Марс | IT.dir.bg
назад

Европа ще участва в създаването на кораб за Марс

Европейската космическа агенция (ЕКА) ще участва в създаването на многофункционалния пилотиран космически кораб на НАСА "Орион". С него САЩ планират да изпратят астронавти на Марс след 20 години, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Европа ще участва в създаването на кораб за Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора що им вярвате ан етзи простотии,земната цивилизация от поне 50 години разполага с такива технически средства,че ум да ив зайде и Русия и САЩ имат космически флот и бойни кораби способни да стигнат без проблем до Марс и на Луната и на Марс отдавна има бази и много други неща има това е поради факта,на откриване на определине артефакти и технологии например на Луната и не само там.....обменя на информация и технологии с някой заинтересовани не земни сили и прочие.....всичко останало е за ползване на стадото

Тия 20 години оставащи до първия полет до Марс от 30 години все 20 си остават.

мечтии!!!!

орион ми изглежда прекалено малък за 4-5 астронавта летящи с него 2,5години. шъ вземат да изперкат от близкото задължително съжителство, а и от очевидната сложност на многомодулният проект.

Сигурно ще лети скачен с по-голям модул, като Аполо. Иначе наистина изглежда дребничко. Може и преди това да пратят автоматични сонди на Марс които да доставят няколко модула, които да бъдат ползвани после от астронавтите за жилище.

да и мойто мнение е такова, затова писах за многомодулен проект и в космоса и на повърхноста. сматам и , че ще има досто роботизирани части защото ограниченият брой хора няма да могат да огреят за всичко.

Напротив ! Така ще се сближат, че няма да искат да се разделят.