Коментари - България в топ 10 по бързина на интернет | IT.dir.bg
назад

България в топ 10 по бързина на интернет

Румъния и България са в топ 10 на света по бързината на интернет, съобщава румънският вестник "Котидианул", като се позовава на класация на Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - България в топ 10 по бързина на интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"1 Килобайт е равен обаче на 1000 бита" - това по никоя скала не е вярно :-) Както вече ти казаха, 1 Килобайт е равен на 8192 бита.

Мдаа, за тази "трагедия" е "виновна" мафията БТК, която един ден реши да отреже интернета на хората практично, като направи телефонното набиране импулсно. Нормално хакване в нета щеше да струва 10 лв на месец за достъп и 300 лв за телефон... Тук мафията не успя да реагира, защото развитието на алтернативния и евтин Етернет се разви с добри темпове и не можаха на монополизират пазара така бързо. Е, вече се поопитват да наваксват - виждаме много окрупнявания на ИСП-та. Да погледнем сливането на Ментел с мегалан и спектрум, което сега се нарича Мегаспек. Важното е, че мутрите (в това число ГЕРБ) за сега нямат пълен контрол, както например имат чрез ЧЕЗ, Софийска Воня, Топлофекация и други подобни монополисти. Затова България е на подобно челно място, колкото и да им е противно. Не допускайте уедряване на пазара на доставчиците, защото моментално ще отпаднем надолу, както в редица други сфери от живота ни.

Много обяснения по темата и никой не каза нищо смислено. Правилото е много просто 1 byte = 8 bits. Един Байт информация има 8 бита. 8 нули или единици т.е. число като 01001110. От там вече си вадете производните Кило,Мега, Тера и така. 1Мбайт информация съдържа 8*1024бит информация т.е. Трябва да имам 8Мбит/сек интернет за да тегля 1МБайт за 1 сек.

Туй последното, ама хич не ти е вярно ;)

Голяма част от коментарите са малоумни, затова съм длъжен да вдигна нивото на дискусията :) В България има евтин и качествен достъп до Интернет, защото: 1. Все още има качествени кадри, които са готови да работят за жълти стотинки. 2. Основната част от потребителите са в Интернет за да теглят филми и порно от торентите. Тези скъсаняци не биха дали пари за Интернет, ако трябва да теглят филм повече от няколко минути, защото "клиента е цар" :) Всички, които не са разбрали, че за 10-15 евро ползват перфектна услуга с качество много над средното в "белите" държави са пълни олигофрени.

Съвсем ясно статията си е написана на български и това са мегабити в секунда. Дори е написано MB/сек., а не Mbps. В добавка това е написано и за България, така че едва ли някой не го е разбрал. Да, може да се напише и Mb/сек., но чак толкова да се заяждаме... Всеки, който някога е виждал подобно сравнение му е ясно, че в интернет скоростите са в мегабити. А това, че 1 КБ = 1000 бита ме скъса от смях. По коя скала? 1КБ=8192 бита.

32.1MB/s = 256MBits/s - като се има предвид основната преносна среда на интернета в БГ, не виждам как я постигат тая скорост. => Нещо има грешка.

Думи нямам... Не са МВ/с, а mbit/s... Не ми се мисли...

EЙЧ

Не е задължително всички хора да правят разлика м/у 'Б и б".

EЙЧ

И да напомним: 1Мб = 1024Кб И понеже 1Мб не са 1000, а 1024 не се произнася "кило", а "КА" на български и на английски.

По-тъпо нещо не бях чел...

Правиш ли разлика от киби байт и кило байт? :-) Мега, Кило, Гига и Тера са просто понятия, като грам, килограм и прочие. Разликата за калкулация на обем и скорост е, че едното се мери в БАЙТОВЕ а другото в БИТОВЕ. Или 1 мегабайт от информация се пренася за една секунда със скорост от 1024 * 8 = 8096 kilobits per second или 8 мегабита в секунда.

най- слабия нет в ЕС е в лондон

какво говориш, защото не си бил/а във Франция:) Когато живях в Лондон си имах интернет, а тук имам интернет стил90-те години в БГ :)

Наистина , аз съм В САЩ , наистина в бг интернета е много по- добър.

В Тенеси на къра МОЖЕ, но в Манхатън - ЕДВА ли.

Разбира се че ще бавен, нали филтрите на големите братчета трябва да проверят за ключови думи (примерно негър,п0рн,бомба..) и да го добавят в досието ти, Интернета беше читав докъм края на 2001

Колкото са повече гладните-толкова по-бърз трябва да им е интернетът.

наи -голямата глупост! аман от тупанари които правят тези изследваня , докато сунуват. няма да се оправим *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

majmuncho

Google: "Top 10: Where to Find the World's Fastest Internet:" В статията става дума за Mbps - т.е. мега бита за секунда ... а не MB/s което означава мега байта за секунда. разликата м/у малко и голямо "B" e 8 пъти ... поне като преписват да не преписват от вестни който е преписал и т.н. всеки малко мислещ човек е на ясно че в БГ не е средно 240 Mbps ... както и да е ... четете си оригинала а не глупостите в ИТ сектора на ДИР-а

EЙЧ

Журналята не правят разлика м/у малко и голямо "В"

majmuncho

И евтин! Не за подценяване! Но населението е предимно в Столицата и големите градове, което улеснява нещата.

И в ТОП10 на най-ниските заплати и пенсии в Еропа и Е.С.! Военните еха,мамата на тази държавица!

Ти си баси грамотника ... От къде на къде точно военните ????

За сметка на това Българските потребители са най-лигавите и капризните в цял свят. -все им е малко.

Потвърждавам ! БГ клиента е едно невероятно леке - без пари, но с претенции. Влизат в магазин за втора употреба гащи, като милиардери дошли да си купят Ферари :)

Нали знаете: Като не ви харесват тукашните клиенти, вървете да печелите пари другаде от други, по-добри.

На мен лично малко ми остава, но си обичам страната. Само да ти кажа, че ако всички инициативни хора си бият шута, останалите в БГ ще умрат от глад. С претенции и мрънкане нищо не се получава, трябва труд 24/7.

Аз работя от БГ за чужбина и съм напълно съгласен - бг потребителите - обикновено са тотални малоумници винаги търсещи най -ниската цена - по този начин сами си го вкарват почти винаги, защото има причина дадена цена да е най-ниска. Толкова са малоумни повечето, че не могат един мейл да пратят, с чужденците /индииците и пакистанци и други подобни са като бг тата - тях не ги смятам / са доста по интелигентни. Някак си в БГ има едновременно супер ителигентни и супер малоумни хора - в двете крайности

К'во спорите? С 1000 работят търговците, с 1024 програмистите и компютрите. Затова като си купиш диск 1 TB се оказва че компютъра го вижда като 93х MB

majmuncho

гледай си професията, ако нещо не ти е ясно питай професионалисти в съответната област ... никой не те кара да взимаш отношение по неща които не са ти ясни ...

Такива като тебе не ги назначавам

Toва е понеже повечето хора сме в блокове и те са почти един до друг в пренаселени жилищни комплекси в комунистически стил... Да видим, ако бяхме в къщурки по американски модел кой щеше да опъва толкоз оптика ...

Всъщност далеч не всички американци живеят в къщурки.

Turnokopa

Съгласен съм, има доста дето живеят и на пътя. С едни колички от супермаркет и по няколко кашона за покрив. При тях оптиката доста куца.

Пълни глупости.

И защо да са глупости? Имам колеги от Германия, които не могат да повярват, че за 15 евро на месец им прокарват оптика до апартамента (ПОН). Такова удоволствие в Германия е една торба с пари.

majmuncho

Не само в Германия! Но не се притеснявай ...тук е има доста коментари от хора които никога не са си показвали носа извън БГ ... но пък са големи експерти по западен стандарт :) Не можещ да ги обориш ... на тях звездите им го говорят :)

Поздрави от Швеция, където всеки може да има 100 мегабитов трафик. Аз имам го от години. На първо място вероятно е Финландия.

100 мегабита колко MB са?

100 мегабита : 8 = 12,5 мегабайта за секунда. Сиреч, излиза, че г-н Швед има близо три пъти по-бавен интернет, съответно не му е много за хвалба. Все пак му е добра скоростта и можем да му честитим и да му пожелаем да му става по-бърза. :)

А сега ни кажи и колко плащаш за 100Mbit?

Пич, от доста време в България 100 мегабита не са лукс. Ако сравниш и цената, ще видиш, че в БГ е няколко пъти по-ниска, а качеството и съпорта са по-добри.

В България 100мбпс струва 75евро/месец.

Като няма кой да го ползва,може и на първо място да станем ако си го ползва само....

Интернет къщане храни. Тач новина е с брада

и9нтернета,напротив храни милиони кащи по света,които го може,си го може,а ти,като не разбираш,не приказваи...интернет тарговията,купуването на билети и хилядииии други неща,ижранват милиони семеиства по света...то интернета не е за малоумници...

1МВ/сек = 8Мb/сек

1Megabits/s = 100 Kilobytes/s съответно 10Megabits/s = 1 Мегаbytes/s

Рони

1 byte = 8 bits, a kilo = 1024, mega = kilo kilo, giga = mega kilo. Тези разлики са за удобство на програмистите, защото 1024 = 2 на степен 10, а 1000 не е точна степен на 2. Така че не спори като не знаеш

3евзек

Това е вярно само по средно натоварена физическа среда, най-често мрежа, в която се вземат предвид колизиите, грешките и протоколният трафик.

Да объркаме още повече нещата 1MB=1000KB 1MiB=1024KiB Ха сега познайте кой смята така :)))))))

За производителите на твърди дискове е по-изгодно 1МБ=1000кБ :)

Някои хора не правят разлика между мегабайти и мегабита...

Рони

Не са ли мерки за едно и също ?

Не, не са... едното е за данни, другото е за скорост. Но ако трябва да ги отнесем към една мярка, а правилата е "мегабита" (mbps), то 30MB = 240Mb - тук числата стават по-сериозни и аз лично се съм виждал оферти с такава свързаност за домашен Интернет :)

Какви са специалисти тия от Блумбърг? На каква база са изчислени тези данни? Най-близко до достоверността е нетиндекса, базиран на мрежата speedtest(dot)net. Същия може да се провери на сайта на ookla. България е на 16-та позиция в държавната класация, а София е на 12-та в класацията на градовете.

Според същия сайт България е на #1 място по ниска цена (0.54$ Mbps), но #15 място, ако се отчита дохода на глава от населението. :)

majmuncho

Чети винаги оригинала: Bloomberg.com got an early look at the quarterly Internet report that Akamai Technologies will publish later today. The rankings, which cover July through September of last year, are based on average peak connection speeds.

Колкото и да не са специалисти, са използвали данни на по-големи специалисти от теб :)

Ако всички си гледат работата като компютърджиите в БГ, за 5 години България ще е най-проспериращата страна в света. За съжаление, младите специалисти се махат от България и до 5-10 години и този сектор ще е сравнен със земята.

Se taia

А хората масово ги мързи да учат и после да мърморят, че няма работа... В този бизнес в момента в БГ минималната заплата е около 1000лв и има остър недостиг на кадри.

А когато знаеш и можеш и пак няма работа за теб какво правиш тогава??? Не е до учене, много безработни хора има дето и знаят и могат но никой не ги взима на работа.

Глупости, повечето са пълна скръб. Предполагам, че имаш предвид програмисти и уеб дизайнери. Първите не знаят какво са библиотеки, класове данни, процедури и функции, модули и субрутини... mamma mia, тотална мешавица е. Никой не си прави предварително сметки какви точно клсове данни и библиотеки ще му трябват... Дали съответните процедури изискват написването на допълнителни функции... На какво ниво ще се използват функциите и променливите - локално или глобално... Имал съм случаи мои колеги не си въвеждат клас данни / библиотека и после кодът им упорито и упорито гърми, че съответната фунция / метод не се поддържат, а те продължават и продължават да се чудят какво става... Това е средното ниво на програмистите в България, има и изключения разбира се, но от моето по-старо поколение като Любо Бурдев и Тодор Георгиев, които бяха част от екипите, създали най-известните пордукти на Adobe - Illustrator и PhotoShop. А за дизайнерите... просто отворете произволен сайт на някоя фирма или обществена организация и вижте колко от бутоните работят; колко хиперлинкове като ги натиснеш, нищо не отварят или отварят страница с грешка 404 (т.е. не се ъпдейтват)... Да не говорим за дизайна на страниците. Какъвто ни е народът, такива са ни в частност и ИТ кадрите...

Привет от леден Монреал, Канада! Мога единствено да потвърдя информацията, интернета в БГ е супер, в сравнение с тоя тук, който освен че е бавен е и много много по-скъп!!

През месец ли ще пишете тази "новина" ?

Чети и после пиши: Top 10: Where to Find the World's Fastest Internet By Mark Milian - Jan 23, 2013 7:11 AM GMT+0200

Понеже преди време изобщо не ни спрягаха в една група със страните с най-бърз интернет.

Ти вземи прочети, че преди известно време пак я имаше тази новина.