Коментари - Задава се краят на плазмените телевизори | IT.dir.bg
назад

Задава се краят на плазмените телевизори

Краят на плазмените телевизори е съвсем близо. Panasonic, най-големият производител в сегмента, възнамерява да прекрати пускането на плазмени панели и телевизори в рамките на план за преструктуриране на бизнеса си, предаде Nikkei, цитиран от TechNews.

Обратно в новината

Коментари - Задава се краят на плазмените телевизори | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Язък, че хората масово нямат усещане за цветове, а ги интересува само 3, 4, 6 D, супер-дупер глупости като TrueMotion простотията, която прави всичко да изглежда като турски сериал и т.н и т.н..... Защото, не могат да се сравняват няколко милиарда нюанса цветове при плазмата срещу 40 000 при LCD-то и скорост от 0.001Ms Response Speed при плазмата и 2 Ms при LCD-то... Да живее посредствеността, такова ни е явно времето...

защо забравяте за австралииските лазерни екрани и телевизори?а защо не и "скромната"марка банг & олуфсен??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно враме бачках във Филипс , още докато произвеждаха плазми. Та проблема с тази ТЕХНОЛОГИЯ е , че контраста много бързо се прецаква. След 2-3 години ти трябва нов телевизор.

Нещо не схващам заглавието?Навсякъде се тръби,че OLED,новото поколение на плазмените екрани превъзхожда по показатели LED, новото поколение на LCD екраните.Кой журналист праща "плазмата"по дяволите?

Написал си глупост от рода на : ''безоловният бензин в дизеловите двигатели''

OLED = organic light-emitting diode, т.е. само LED = light-emitting diode, та къде видя в тези думички плазма? Представям си как се пише в тези форуми по всички теми от компетентни потребители.

Забравяте, че плазмата не търпи статични изображения, защото прогаря луминисцентния слой. такива екрани не са подходящи за монитори, а кой не предпочита да има две в едно - ТВ и Монитор в едно устройство

плазмата търпи статични изображения, когато е разработена, да, плазмите се разработват общо казано с динамични изображения и тогава нямаш проблем, но те консултантите такива неща не казват..., важното е да се спомене 3д-то! :)

Заглавието на статията не кореспондира със самото съдържание-което резюмирано е-отива си плазмата на Панасоник,също както това,че Нокиа си отива не означава ,че си заминава и мобилният телефон.Абе трябва някакъв закон за тия медии,не може постоянно манипулации и подвеждане,за малко и голямо,за щяло и нещяло

Да, ама така се привлича зрителския интерес. И се повишава кръвното на зрителите.

Еее, жалко! Друго си е плазмата... LCD-то не може даже да го разклати, камоли да го вдигне!

Те затова взеха,че показаха Ultra HD 145in с резолюция 7860 x 4320!!! Сегашните ХД канали излъчват с компресия до 10Mbps,а UHD стига до 40Mbps.За цената не говоря.

за по-глупавите в нета - какво казваш, че е добре или че е зле да спрат плазмите :)

ultra hd 4k tv-с резолюция 3,840 x 2,160/четири пъти по-голяма от сегашната 1080/ ще се пощви съвсем скоро/2015/ и именно натам са се запътили Панасоник,Шарп и Сони.

Ами плазмената технология така и не се наложи. В началото беше скъпа и недостъпна, после стана скъпа и остаряла. На това икономистите му жикат 'creative destruction'. Просто, излиза нова технология, която прави старата неизползваема. Както CD-тата унищожиха касетките, а после бяха унищожени от DVD-тата. Така и плазмите. Умряха си преди да се родят.

Както бетамакс не можаха да победят ве ха ес.

Там работата е малко по-различна. Двете системи излязоха по едно и също време, но Филипс инвестираха огромни суми в изграждането на гигантски завод и започнаха да свалят цените драстично (от големите количества), както и oт учене (колкото повече правиш от нещо, толкова по-добре се научаваш да го правиш, по-бързо, а и по-евтино). Отделно, хванаха големите разпространители на филми и сключиха с тях договори и така допълнително популяризираха системата. Две години след това, Сони просто се предадоха. Парадоксът, всъщност е, че бетамаксът са технологично по-съвършенната технология. Ама недалновиден стратегически поглед на управата... и на. VHS.

Глупости, касетките ми са си живи и здрави. Свирят. А CD не могат да им стъпят на лентата.

LED стават за гледане на рисувани филмчета. Имам 55 инчов плазмен телевизор на Панасоник, така че не говоря наизуст.

Преди края да вземат да раздадат по няколко телевизора на домакинство, ей така от добро сърце - за края......

А дано, ама надали...

и какво ще купуваме след плазмените телевизори,нещо не се подразбира

Като изчетох статията, според мене заглавието не отговаря на съдържанието й. Четейки, не открих какво ще дойде на мястото на плазмените телевизори.

Ами то е дошло, LED телевизори им викат.

Това, което ще ги замести, е отдавна на пазара - течните кристали, LCD по нашему.

Единствената прилика между LCD и плазмените телевизори е че и едните, и другите са ... телевизори. Качеството на картината е много различно - в полза на плазмените телевизори. Ако прочетете подробности за двете технологии ще разберете защо. Плазмените екрани консумират повече електричество, но от нищо нещо не става. Панасоник тъкмо създадоха ново поколение по-ефективни плазмени екрани!