Коментари - Amazon пуска Kindle Fire и в България | IT.dir.bg
назад

Amazon пуска Kindle Fire и в България

Amazon започва масивна атака срещу доминацията на Apple при таблетите и услугите за продажба на съдържание, като обяви, че от 13 юни започва да доставя таблетите от серията Kindle Fire в над 170 страни, сред които и България.

Обратно в новината

Коментари - Amazon пуска Kindle Fire и в България | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли някаква дата, защото днес номера с поръчка към България не става видят ли бг адрес и се изписва продукта не е достъпен за вашия регион.

Му-ха-ха-ха! 7' за $214 без ДДС!... За миналата Коледа взех на децата noname качествени китайски 7" таблети за по 170 лв. с ДДС, превъзходни при това! Четат си книжки, играят си игрички, че и ние с попадията посягаме към тях чат-пат...

Не си взех киндъл само заради идиотския формат .mobi . Взех Nook със същия дисплей и поддръжка на повече формати. А хартиените книги дарете на някое читалище, докато има още кой да и посещава.

Самото устройство не е толкова важно - софтуерното приложение за четене е универсално - може например да ползваш Google Nexus 7/10. Има приложения за четене на различни формати на ел.книги, както и конвертори на формати, просто потърси и инсталирай по избор удобно приложение за четене на този формат (Kindle, Aldiko, FBReader, Moon+Reader). Все пак трябва да се признае, че Kindle приложението за четене е много добро - например за четене на PDF файлове на 7" таблет, защото позволява удобно хоризонтално четене на вертикални PDF страници, с удобно вертикално придвижване на страниците и хоризонтална смяна на страниците. - просто е супер, няма друго подобно приложение. Хубавото е, че на малък 7" таблет може да имаш лична библиотека от хиляди книги.

Преди година пробвах да си поръчам Kindle ereader през интернет. Тотално унижение.......доставките важаха само за 7 страни. В нета видях коментари от клиeнти и от други по-малки страни в EU, които бяха възмутени от ограниченията на производителя. Закупих си продукт на друга компания, дори по-скъп, но затова пък не се молиш като просяк. Само заради това отношение, не бих си закупил техен продукт.........сега като им спаднаха продажбите вече са готови да огреят и останалия свят. Благодаря, нямам нуждя.

Не става въпрос за отношение, а за подготовка на договори с издателски компании за доставка на електронни книги на езика на страната. Kindle таблетите са само средство за достъп до съдържание (ел.книги, аудио книги, филми, т.н.) и се продават на субсидирана цена. Изисква се време да се осигури съдържание на езика на страната, доста време отне на Amazon да организира такова съдържание за страни като Германия, Испания, Италия... Отделно Kindle таблетите трябва да предлагат менюта и приложения на български език и др езици, няма търговска практика да се предлагат изделия за английскоговорящи страни за други пазари, има търговски изисквания, особено за европейския пазар. Сега започват експанзия в целия свят, което е много показателно.

все някой ден ще ги пуснат, аз май чаках почти година да пуснат kindle touch в германия.

ipod 3g на старо за 100-200лв,инсталирах си stanza,bluefire.. и със ifunbox... Много е удобно за четене.

Извинявай, но след колко секунди очите ти стават на поничка след четене на толкова малук дисплей? Правиш абсурдни сравнения, фен съм на Епъл ,но да не изпадаме в такива смешни ситуации.

Милев

Всичко е настройки, големина на буквите, осветеност, цвят на фона... Чета с часове без проблеми. Не съм фен на Епъл.

200 лв, че и на старо? Защо е нужно, като за тези пари човек може да си купи нов истински четец с голям екран, електронно мастило и интернет браузър, без вреда за очите? Че и музичка можеш да си слушаш на него, докато четеш.

Всеки смартфон има дисплей по-голям от iPod, да не говорим за по-големите модели наречени Phablet, Fonepad, etc

iPod, iPad, смартфони... Това не са рийдъри и могат да са само временна алтернатива по време на път. Който ползва рийдър знае за какво става дума - разликата е от небето до земята и големината на дисплея въобще не е в играта. Става дума за съвсем различна технология.

тегленето на книги от интернет е полезно и заради това, че разкрива характера на четящия. Kоито чете книги : - от Mаркс и Mао е потенцялен револтионер, - оt фрoид - има потиснати комплекси, - Bинету - има високи идеали :-)

за съжаление Интернет не помага за подобряване на правописа... :(

Aми аз ползвам SONY Ebook Reader PRS900, само четец, с тъч скрийн. Като прочета всичко от chitanka-та, ще си помисля да започна да купувам от Амазон :). За другите приложения - Аппле, Самсунг, по избор

Такова нещо като продаване на съдържание/авторски права трябва да се забрани в световен мащаб със закон. Който има вътрешна необходимост да твори, да го прави, а не да твори за пари. Ботев и Вапцаров за пари ли са писали? А май точно на такива като тях се получава най-добре. И сега желаещи да творят във всички свери на изкуството няма да липсват със сигурност, просто защото истинските творци имат вътрешна необходимост да го правят (в свободното си време), и не са им нужни финансови мотиви.

Явно не си от творците, никога не си направил нещо което да ти откраднат. За теб изявлението на мисли стига максимум до форумите да плюеш по другите.

Явно ти си творец - самозванец. Това което е написал човекът е абсолютната истина

Вие представяте ли си ако хора като Тесла бяха патентовали електричеството или Нютон гравитацията :)

Представям си Тесла не го е патентовал електричеството и пак е с пари и то много пари. А пък всяка машина работеща на законите на Нютон пак е с пари. Ето представих си.:)

Всеки трябва да печели, но с мярка - за да може да се продава. Защото автори много, телевизия, кино... пък четящите хора са малко, почти като по времето на Ботев... По принцип авторите се вълнуват от слава и признание повече, отколкото от пари, но и те трябва да преживяват. Авторските права са малко дразнещи, когато става въпрос за музика - класическа музика с истинска стойност не се заплаща и се слуша малко, докато се слуша и се печели много пари от рап-музиика.

Трябвало с мярка, тези глупости си ги разправяй вкъщи и наистина май никога не си произвел нещо, което да ти откраднат, за да разбереш какво е чувството. Ако аз произвеждам вкусен салам и за да постигна качество ползвам добри суровини и скъпоплатени специалисти технолози да не мислиш, че ще го продавм без пари - не слагам си процента и тъй като е скъп и печалбата ми е висока, е сега защо не дойдеш да ми откраднеш няколко кила от магазина с мотива, че бил много вкусен, но пък скъм и го крадеш защото трябва да печеля с мярка. Много сте ми смешни като почнете да гледате в паницата на другите, проблемът не е че другите печелят много, а ми че вие ревящите не печелите нищо и искате всичко да е без пари - е ми не става дриги търтеи. И нещо много основно забравяте - всеки да се разполага спрямо чергата си, като не можеш да си купиш книга или диск на някой не я кради, като смяташ че много печелят кинопроизводители от Холивид, гледай алтеранативно кино, нещата са просни, но по гот е да свиеш!

Hяма лошо да се продават интелектуалните творби - щом има свободен пазар, всеки може да направи свои избор: да купува или не. Kакто е с TV- и Pадио-предавателите - ако не ти харесва, сменяш станцията... Google спечели много публика защото пусна много функции безплатно: преводач, навигатор, и т.н.

Много си прав! Твореца го прави, защото така му идва отвътре/отвън/отвред. А търговеца го прави за пари. Имаи симбиоза между двата вида. Тя е в нета и навред. Посредниците са страшни защото са лакоми, а не защото са посредници! Те си купуват политици, да имизмислят закони, които уж защитавали твореца. Ако сте чували за Рей Бредбъри - потърсете какво е писал, са му издали/продали и какво е направил/казал после, след като е осъзнал кой взема най-много след като е създал творба - Търговец, Издател, творец !? :)

Съгласен - ако обаче в магазина посрещат твореца с усмивка, пълнят му количката и го изпращат без да му вземат стотинка! Ей така, от вътрешна необходимост!

Забрави да кажеш, че и сиренето и салама и те трябва да са без пари

Направо чудо, как досега никой не е наплюл Епъл, че му продават съдържанието и то скъпо. И как още са изостанали и другите били много по-напред. Чудно ми е само защо всички други искат да ги копират, ето дори и Амазон вече правят като тях.

Амазон прави Киндл далеч преди Епъл да си помисли за четци - информирай се

Amazon released the Kindle First Generation on November 19, 2007 On January 9, 2001, iTunes 1.0 was released at Macworld San Francisco С две думи Епъл продават on-line съдържание 7 години преди Амазон. Е информирах се мерси за съвета не знаех, че другите са толкова назад ;):)

Къде мога да намеря инглиш аудио букс със текст?

На Амазон - можеш да си направиш потребителски акаунт и да поръчаш всяка стока. Електронните книгите са в подходящ електронен формат и може да ги изтеглиш веднага. Има и различни конвертори на формати. Можеш да направиш проба с някои от безплатните заглавия - ще получиш по ел.поща фактура за книгата с цена 0. Можеш да ползваш и Google Books - има много безплатни книги или такива със съкратено preview.

Благодаря Ви, но търся аудио със текст.

Малко са скъпички за ЗАКЛЮЧЕН таблет от този клас. Китайските таблети с аналогични характеристики са 2 пъти по евтини и са отворени. Приложението на Амазон аппстор може да се инсталира и на китайчетата, така че пак има достъп до безплатните ресурси (съмнявам се някой в България да ползва платените)

Става въпрос за качествени Full HD таблети с IPS екран + 3G версия, както и качествени по-стари версии (с гаранция 2 години - поправка или подмяна). Може да си платиш 15$ и да изключиш рекламите, ако те дразнят. Гледането на филми на некачествен китайски таблет е възможно с известна доза мазохизъм, за китайската гаранция и подръжка да не говорим.

Китайските таблети са също с IPS дисплеи, произведени от LG. Имам такъв и за това знам. За поддръжката и гаранцията си прав, но нека не забравяме, че сме в България - тук винаги клиента е виновен. Бях си взел едно таблетче от Германия, след няколко месеца се наложи да го върна заради дефект в диспеля - веднага го замениха с нов без да питат. А една моя позната си купи таблет от известен хипермаркет за техника и след 3 дена го върна : взеха го на сервиз и го върнаха чак след месец. Дано и гаразнциите им да са като на запад, защото българските им представители ще прецакат цялата система.

Kalin

Напротив от като си го взех почнах отново да чета повече.Беше ми писнало да давам луди пари за книги които чета за 2-3 дена и после.....трупам по рафтовете.

Всъщност Amazon е най-голямата компания за облачни, e-commerce и хостинг услуги. Много популярни сайтове използват техните ресурси. Те предлагат може би най-добрата платформа за Интернет пазаруване, където предлагат своите изделия хиляди компании. Разбира се те предлагат на най-известните издателски компании своята изключително популярна платформа за продажба на книги, електронни книги, музика и филми (на носител или за изтегляне). Предлагат и нещо като библиотечен абонамент за елетронни книги и филми - изключително модерна услуга . Амазон са разбира се лидерът в тези услуги и са много напред от Apple, който предлага подобни услуги. Поради изключителната популярност на електронните книги, музика и филми те предлагат и таблети на субсидирана цена под своята марка и станаха първите, които нарушиха монопола на Apple при таблетите. Последните модели са Full HD таблети и са изключително популярни и много добро съотношение качество/цена. Това, което не се вижда в случая е тяхната огромна подготовка преди навлизане на пазара за такива услуги в трети страни - те сключват много контракти за предлагане на електронни книги, списания с основните издателски компании на езика на страната. Може да предполагаме, че ще могат да се намерят и голямо количество книги, списания, музика, филми на български език, включително абонаментни услуги - нещо което е липсвало досега като пазар в България.

Не е вярно, че никой не чете. И аз, и моите приятели накупихме киндъли от амазон по 140 лева и си разменяме книги. Има и безплатно теглене. А който види колко е удобно и вземе един, не се разделя с него. Друг е въпросът, че книгата като чисто физическо усещане липсва, а това е нещо, което не всеки харесва.

Да, Гутенберг е велик.

Международният проект Гутенберг е за електронни книги, между другото продажбата на електронни и книжни книги почти се изравни, все още книжните имат превес, но не задълго....

И как си ги купихте по 140 лева, като на сайта на Amazon струват 119 долара ? Кажи, че и ние да се обзаведем ,,,

Ами то в България в момента просто няма откъде да си купуваш "съдържание". Нито iTunes, нито Amazon доунлоади.......

Тук грешиш, наскоро Amazon удари всички в земята, като пусна аппстора за над 200 държави, вярно няма книгите музиката, но има приложенията, Тук им правя евала, попринцип съм "Гуглър", но браво на амазон.

Не си прав. Има най-малко три големи он лайн магазина за електронни книги, и няколко по-малки. Напиши в гугъл "електронни книги, съдържание: и виж какво ще изпадне.

То и досега можеха да се поръчват от Англиския сайт без мито. Ако поръчаш от Американския се плаща и 20% мито.

Tук говорим за достъп до съдържание , което е силата на iPad и Kindle .

За продажба на книги имат много добра политика, като обикновено доставката е безплатна. Относно електронните книги - те имат много безплатни книги - за да може да се пробва услугата и човек да почне да я ползва. Получаваш от тях сметка за изтеглената електронна книга на цена 0. Предлагат и хартиено копие, което обикновено е доста по-скъпо и трябва да се изчака за доставката. Предлагат разбира се и музика, blu-ray дискове и т.н. Дано по-скоро видим тази услуга за електронни издания на български език.

Крайно време беше! Имам Kindle Fire купен от Щатите и досега беше абсолютна мъка да използвам пълния му капацитет тук, при условие че никой почти не беше чувал за тази джаджа. А повярвайте ми, машинката е наистина повече от перфектна, особено като се има и предвид доста сносната й цена за таблет от този клас. Apple само могат пасти да ядат!

И аз има Fire повече от година, но ползването в България е мъка...

Няма приложения ли?

По кометара ти съдя, че всъщност ти ядеш пасти?

Даааа, много си прав! Тук никой не е чувал за тази джаджа....добре, че си ти, че иначе съвсем щяхме да умрем нечули :-)

Благодарим ти американски бригадирю, че ни въведе в света на Киндъл. Ако не бяхте вие миячите на чинии и хаускийпърите, България щеше да тъне в технологично неведение !

Доста просташки език и просташко поведение, всеки си има право на лично мнение. Както и право да отиде на екскурзия до US със собствените си пари или да си достави от Интернет доставчик каквото пожелае пак със собствените си пари. Пари от вас не иска, нали? ... Човек остава с впечатление, че пак са пуснали пандизчиите на Интернет.