Коментари - Има ли алтернатива на следенето в интернет? | IT.dir.bg
назад

Има ли алтернатива на следенето в интернет?

Живеем в епоха, в която основният риск за личните ни данни идва не от разузнаването, а от големите IT компании. Възможна ли е алтернатива?

Обратно в новината

Коментари - Има ли алтернатива на следенето в интернет? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа Спокойно ! И на това му намериха Цаката, Има вече Спасение От Тоталното ни подслушване и записване !!! Има Програми които правят на "Каша" тези неща !!!

Най - добре кухата лейка от форума да дойде да ми направи като във филма риба меч, емпега в нета е гарантиран

Автора на статията па е преписвал и то за пореден път преписването е грешно. Иначе по темата, живеем в ерата на американската "демокрация". Всичко и всеки се подслушва и следи. Неудобните се купуват, притискат или отстраняват в изброената последователност....

Айде поредният от орките от руската тролеферма да си изграчи грака. При това развитие на техниката друг начин на живот няма, единственият път е към 100% откритост за всички. Че още сме далеко от това далеко сме но като знам какво ви се ще на руските слуги си пожелавам наистина да ви се случи - на вас, да си отидете обратно по пещерите и да си грачите там. То се е и случило вече всъщност.

Много си зле! Нямам нищо общо с Русия, но когато ти пробутват соя за сочна телешка пържола няма как да си замълча. Аз съм ЗА демокрацията, но не тази която ни пробутват американците..

Путин носи само ръчен механичен часовник и никаква електроника у себе си, ка-мо ли пък смартфон....шубето е голям страх...иначе ще насочат ракета право в джоба на гащите му където стои GSM-а ......

А Меркел се изненада че я подслушвали "приятели-единомишленици"...Кой не слушка го подслушват а и не само....

Не е вярно това, новия модел и по механичен часовник може да се насочи, разпознава цъкането. Само домашно плетени вълнени ръкавици помагат, но трябва да са по-дълги, да покриват часовника.

Факт е, че от както спряха програмата на НСА за следене, атентатите се увеличиха в пъти и жертвите от тях са хиляди! Това беше цената, която платихме заради цирка на товариш сноудън и глипавите интернет онанист, където не искали били да ги следят в интернет! Да не говорим, че същите тия ползват съмнителни китайски телефони и пиратски софтуер хакнат в китай и русия и пълен с какво ли не!

По-големи нелпици не бях чел скоро. Пълни глупости. Даже и си вярвате, като гледам

Айде хора без мозък да не се изказват по форумите а да си гледат военните задължения, които са да изпълняват заповедите на генерала. За това интелект не се иска.

"от както спряха програмата на НСА за следене" Програмата за следене не е една, а са много и не са ги спирали - просто изтече информация и сега знаем повече за тях (а някои се правят, че нищо не е станало и чакат да забравим). Така че това, което казваш, не е никакъв факт, а просто лъжа.

майоре, атентати има, понеже никоя от големите сили не ще да си седи у дома.....

Статията е много зле! Иначе смятам, че се крие тоя, който има причина! Тия дето най-пищят за конфиденциалност обикновенно са некви рашистки зомбити дето правят само мизерии в Нета, дето в техните любими държави следенето е най-брутално и посевместно!

Всеки има право на лично пространство и свобода на съвестта. Двата основополагащи Божии закони са. 1. Възлюби Господа с цялото си сърце, с цялата си душа, с целият си ум и с всичката си сила. 2. Обичай ближният както себе си. Тези заповеди не са тежки, за тези които с готовност ще жертват егоизмът и гордостта в името на Божията истина и правда. Който изпълнява тези две основни заповеди, ще наследи всичко и ще споедели вечността с Господа.

По-вероятно е да сподели съдбата с дебилите...

А... това значи ли че трябва да обичаш по закон, пък бил той и Божии? Това как се връзва с "Всеки има право на лично пространство и свобода на съвестта"?

Ника ти е точен, личи си че си майор. Както е казал народа "под шапка нема акъл".

Написал е големи глупости този, но да не се повтарям и в тази статия, че правят по 2 такива, една тук и едно при основните, изкарана в секция "на фокус". Очевидно писалият го изобщо не е запознат с процеса.

Има алтернатива, но е много скъпа - следене не по интернет, а по стария начин с агенти. Само дето не мога да го мисля агента, дето трябва да ме следи докато ходя по Мальовица. Бая пот ще хвърли да върви по мен.

алтернативата е да те следи кгб/фсб , може и през link

.. през ВКонтакте

терминът СЛЕДЕНЕ в случая не е коректен и проевропейски: а и насажда нездрави нагласи в населението срещу процес, който е жизненоважен предвид заплахите в мрежата( и в реалния живот). А този процес е мироопазващ и демократо защитаващ: Путиновата хибридна машина работи с пълна сила, освен тоа атаките от руски хакерски групи са ежедневие: ние като отговорни европейци и с помоща на САЩ трябва да следим за всяка тяхна ( и на други елементи) стъпка, която би навредила на нашата крехка демокрация.

Баси, как успя в чисто бизнес отношения търговец-клиент, да намесиш политика. Какви хибридни войни, какви чудесии??? Говорим за това че сега фейса знае по-добре от теб, какви ботушки би си купила жена ти и какви не. И продава тази информация на търговеца, дори ще му подскаже и колко е готова да плати.

Много се надявам, че това е сполучлива ирония, а не политическа слепота.

И за се надявам, но всеки път, като вляза във форума и започна да чета коментарите, надеждите ми бързо угасват. Някои хора просто не са наред с главата и броят им нараства главоломно.

Ти да не си кандидат за някое сладко еврогейско местенце, та сега си подработваш имиджа?

Желание да се следи всеки винаги е имало, но техническата революция даде и възможност за това. Големите бази от данни и машините за обработката им изпревариха увеличаването на човешката популация. Нормално е някой да поиска да ползва това постижение. Единицата човек може да противодейства на това, като се изключи от общата маса, но с това попада в статистическата грешка и пак е почти ясен. Ако допуснем създаване на СКАЙНЕТ (условно обозначение за интелект превишаващ човешкия) ще си разменим ролите с компютрите. Тогава не те, а ние ще им служим и не ние, а те ще изхвърлят непотребните.

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Пък и не знам какво се притесняват повечето хора от това следене? Кво, голите снимки ли ще им видят?Че те доброволно си ги пускат във фейсбук и т.н.

"Да се използват алтернативи, които са надеждни." Много ми харесват подобни съвети, на практика по-лош този няма. Хората който разбират, се справят в голяма степен и без алтернативи. Тези който не разбират, как аджаба да разберат кои са "сигурни" господин експерт? Точно "алтернативите" са най-опасни, шанса да попаднеш на нещо, което чака точно теб, е огромен.

в този ред на мисли, дир, кога ще си направите връзката хттпс ?

И от какъв зор да го правят, като са публичен новинарски сайт? Явно си нямаш никаква представа от протоколи...

има доста материал по темата, няма смисъл да се води дискусия. хттпс не е само за банкиране

За да си сигурен, че само те те следят ли?

АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ .... Т.Н. СЛУЖБА ГДБОП Е ПРИЕМНИК НА 6 УПРАВЛЕНИЕ НА ДС . ТАКА ЧЕ КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ ДОНОСНИЦИ ДЪЛБОКО СЕ ЗАБЛУОДАВА . ЕДНА ОТ ФУНКЦИИТЕ ИМ Е ДА ПОДСЛУШВАТ ТЕЛЕФОНИТЕ И ИНТЕРНЕТ.

ИМА! Спираш си интернета!

нема нужда! просто го ползваш за придобиване на знания, а не за лични изяви! глупаво е сам, доброволно да качваш данни за себе си, и после да ревеш, че някой ги ползва!