Коментари - Откриха още една годна за живот планета | it.dir.bg
назад

Откриха още една годна за живот планета

Астрономи откриха потенциално обитаема планета в двойната звездна система 55 в съзвездието Рак, съобщи Лента.ру. На тази планета греят две слънца, точно като на родната планета Татуин на Люк Скайуокър от „Междузвездни войни”.

Обратно в новината

Коментари - Откриха още една годна за живот планета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО "Антиматерия": Бягай бързо при "олигофрените", че антиматерията ще те анихилира "умнико", защото тя се заражда при вас "западняците". Аман от самозабравили се "бивши" българи, който "знаят" повече и търсят под вола-теле!

Някой задал ли си е въпросът .... аджеба защо западняците търсят обитаема планета? Май в БГ останаха само олигофрените.

Бягай бързо при "олигофрените", че антиматерията ще те анихилира "умнико", защото тя се заражда при вас "западняците". Аман от самозабравили се "бивши" българи който търсят под вола-теле!

като напуснат западняците планетеата Земя ти знаеш ли кой ще я управлява бе....

не сам учен но не мога да си обесня факта шйом е ч6 пати по голяма следва че радюса и е 3.85 по голям от този на земята ако се предполага че има вода в течно састояние то платноста би следваоо да баде подобна на тази сас жемята би следвало при исловие че се има 2ш0 дни че се варти 2ш0/зш5 пати по бавно около оста си от жемята опропо да сумираме жемното привлличане е равно на сумата от жемното притегляне и чентробежната сила жемното привличане по закона на нутон е равно на масата която може да разглеждаме че е кончентрирана в точка в средата на палнетата и разтоянието на квадрат т.е масата е ч6 пати по голяма а разтоянието т.е.радюса е 3.85 пати по голямо като се вземе чентробежната сила че е равна на егловото ускорение на квадрет по радюса т.ест на 2ш0/зш52ш0/зш53.85=1.8ч5 пати по голяма като насложиме тежи сили получаваме 3.85/11/1.8ч5г=2г извода е че всички ние ако някога заживееме на тази планета ще тежим приблизителни вда пати повече килограми от сегашнотоси тегло не сам сигурен дали биологичешки нашето тяло би понесло две г постояно жемно притегляне чисто биологичешки което зза мен твардението че тази планета би нила подходяща за живот на хората е несериозно амо да се замислим варху екологията и да пмислим как изражодваме и изражодването на ресурсите на ялката ни планета жема ами от хаджикарапенчев Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По толкова науки се упражни в тоя твой коментар, че пропусна най-важната от тях - българският език! Пиши на кирилица като толкова не можеш да се удържаш да пишеш фантастики бе приятел, щото виждаш ли какви простотии си ги натворил с маймуницата си - немам никакво желание да се опитвам да ти разгадавам замисъла и дали в него има и малка част теоритична истина!!!!

Верно не си учен. :-)

Сори за спама (моя), ама не знам, що са ти публикували спама. Ама, ... мислител си :))

На тая планета има много джилезо. Айде, сичкото ром да ходи там да бере джилезото

аз пак сте си купя там 20 декара и сте вдгна вила на 3 етаза с басеин и тенис корт. парите ми са от незаконна деиност но там няма да ме намерят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ходете, доказано е, че на Маркс няма живот!

отивам там, на земята живот не остана....

отивам, ама първо ББ да направи една магистрала и поне една спортна зала там, иначе няма да се чувствам като у дома си.

ще ти асфалтира Лунната пътека по морето

Как става така, че по-масивната звезда се върти около другата?!?

Може масивното червено джудже, макар и по-малко, да има по-голяма маса...? Who knows :)

Всъщност двете се въртят около общия си център на масите...

Абе всъщност става голема въртележка там ми се струва . Почти баджанашка работа ... хахахахахахахаха :) ;) :P