Коментари - Лошите пътища стават източник на енергия | it.dir.bg
назад

Лошите пътища стават източник на енергия

От разнебитените пътища може да има и полза. Дупките и бабуните са потенциален източник на допълнителна енергия за зареждане на автомобилите, съобщи GreenTech.bg.

Обратно в новината

Коментари - Лошите пътища стават източник на енергия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости, източник на енергия... Това е прост начин да се възстанови част от енергията, която се губи по дупките. По-ефективно би било тази енергия въобще да не се губеше - няма начин резултатът да е по-нисък разход, отколкото ако нямаше дупки.

Това сигурно е така щом тези изследователи го казват, но да не забравяме безбройните жертви които вземат лошите пътища, което смятам е по-важно от намаляването на разхода. Днес минах по пътя Симеоновград - Харманли и видях некролозите на млади хубави деца на вратата на един гараж, а дупките по пътя са си същите никой не прави ремонт на пътя, никой не го интересува. Колко жалко. Да мислим позитивно, да мислим за намаляването на разхода.

Сега разбрах защо и магистралите ги правят така, че няколко месеца след откриването да се рушат и да им се появяват дупки. Те хората мислели за икономията, която ще се реализира от движение по дупките :-))))))))))))) Лошото е че вредата е по-голяма от ползата :-(

Браво!А откъде идва тази "произведена" енергия? Пак от двигателя.

Ами не е ясно като се приспаднат парите от ремонти, дали отново няма да сме на минус.

С толкоз много енергия, която ще произведем, сигурно ще можем преспокойно да изследваме дълбокия космос! Да живей България, енергийното чудо на планетата, галактиката и вселената!

Лошо им се пише, като си нямат дупки по пътищата! :))))))))))

Това е неприложимо за България. Направено е за пътища по които има дупки. А тука са само кратери.

В БГ ще намали разхода гориво със 80%, а не с 8%

Е, решихме си дилемата "За или против АЕЦ" - ще изнасяме ток от дупките, само требе да си накичиме по един тиранти на тколите като на тролеите и по един електромер (дупкомер) и енергото да ни плаща задето се возиме из тоя лунен пейзаж нашия, наречен Републиканска пътна мрежа и събратът му Общинска пътна мрежа!!!

Супер, ще станем водеща държава в производството на ток от автомобили, много западноевропейци ще се пренесат да живеят тук, защото горивото ще им излиза в пъти по-евтино.

Давайте го в България.Не само електрониката ще захранва,а въобще няма да има нужда от акумулатори.Още с тръгването и хоп дупка/ток