Коментари - МКС ще бъде потопена в океана след 2020 г. | it.dir.bg
назад

МКС ще бъде потопена в океана след 2020 г.

Русия и партньорите й планират да потопят Международната космическа станция в Тихия океан след края на жизнения й цикъл след 2020 г., за да не представлява опасност в орбита като космически боклук, обяви руската космическа агенция „Роскосмос“, цитирана от „Дискавъри“.

Обратно в новината

Коментари - МКС ще бъде потопена в океана след 2020 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умниците ми те!

Едва ли е казал , астронавти, при положение че са космонавти.

Вижте сега: Виталий Давидов едва ли е казал това което Вие се мъчите да обясните в последния абзац, щото космическия кораб не може да замени никоя капсула дори и името и да е СЪЮЗ. По простата причина, че едното е ракета носител другото просто е топка за връщане на товари хора и животни на земята.

много си прост сашеее

Хахаха, и за 100 милиарда долара кво получиха в замяна? Някакви наистина велики научни открития? И след 9 години кво - у водата. Кат МИР. Ми турете и един ускорител, пратете я на майната си или около Луната да не пречи и след 50 години когато техниката се развие (уж) ще се превърне в туристическа атракция.

Ми по твоята технология няма как да отиде на майната си, щото ходи къде ходи и след "n" години пак ще се върне тука!

Кво ми е на логиката? 1-2 ускорителя, пращат я към Луната и готово. Таман ако решат могат и да я забият, както едно време забиваха спътници за да получат данни за геологическата структура на Луната. Или да я пратят нанякъде с един хубав начален тласък и пак да си получават данни - я за въздействието на космическия вятър, я за нещо друго. Не е никакъв проблем да и прикачат съответните сензори които ще си работят доста дълго време благодарение на големите слънчеви панели. Това, че трябвало да я потапят щот щяла да оставя части след себе си е смешно. Вярно, ще се откачи някоя гайка, болт, парче уплътнение, което наистина представлява опасност. Ама да вложиш 100 милиарда и да го пльоснеш в океана само след по-малко от 20 години реална експлоатация е смешно.