10-те най-проницателни цитати на Алберт Айнщайн

Баща на съвременната физика. Носител на Нобелова награда. Философ и мислител. Алберт Айнщайн е много неща едновременно

Обратно в новината

Коментари - 10-те най-проницателни цитати на Алберт Айнщайн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Само живот, живян за другите, си струва да бъде живян" - Якоооо

Умен човек е бил !

Цитати добре. Ама за "преразказа" какво мислел Айнщайн, много здраве. "Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи (АЙНЩАЙН, цитиран вClark 1973, 400).

Къде да си поръчам двама-трима да живеят за мене?

"10-те най-проницателни цитати на Алберт Айнщайн" Не е ли по - правилно "10-те най-проницателни цитатА на Алберт Айнщайн"?

Имал социалистически виждания...против концентрацията на власт и капитал в малко на брой хора-добре Бил пацифист с идея за демократична федерация-добре. Бил атеист или там както му казват-добре Но как всичко това се връзва с решението му да остави като дарение част от наследтвото си на Израел(Израелския музей държат авторските права за името му)? Защо го е направил, при положение, че и семейството му(в което е израснал) не било религиозно?

Хубава статия, хареса ми

Явно не знаете, че в еврейската общност е норма да се оставя част или цялото ви наследство на общността. Дори в България е така. При евреите чувството за общност е силно изявено.

Безмислено е да живееш за човек, който няма човешки облик!

"Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти." Това е казал Айнщайн, и смеете да го публикувате?

daaaa