Коментари - 20-годишната формула за успех на Марк Зукърбърг е изчерпана | IT.dir.bg
назад

20-годишната формула за успех на Марк Зукърбърг е изчерпана

Следващата заплаха за Meta не идва от лесно копиращи се перспективни софтуерни приложения за социални мрежи, а от изцяло нови парадигми в областта на компютрите

Обратно в новината
| Автор: Дейв Лий, Bloomberg

Коментари - 20-годишната формула за успех на Марк Зукърбърг е изчерпана | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък си спомням първия ми досег до ФБ. Нямах намерение да влизам там, но се наложи поради бизнес причини. Невероятно объркващ и неинтуитивен интерфейс. Намразих платформата от първия ден само поради тази причина. След като ми отпадна необходимостта да я ползвам, останах още известно време, заради това, че някои хора можех да ги намеря там и да комуникираме. И от това се отказах заради токсичната среда по принцип, която е ФБ.

Авторът май мрази Зуки от сърце. Аз Фейсбук и Инстаграм не ползвам, но да плюеш по компания с пазарна капитализация като тяхната е, меко казано, смешно. Относно неуспешните проекти - първо вижте Гугъл и техните заметени под килима провали, както и всички големи. Иначе е ясно, че Фейсбук се възползва от положението си и се опитва да задушава / купува всичко, което му пречи. Ама в Америка това е нормален бизнес модел - примерно елате да изхвърлите при нас старата си кола на конкурента ни еди кой си и ще ви дадем отстъпка... Та не знам що някой е решил да се съизмерва със Зуки и от каква позиция точно...

Когато говорим и оценяваме фирми, корпорации и техните продукти трябва да се абстрахираме от личното си мнение за тях и да търсим общото масово мнение за тях. Казваш ти не ползваш Фейсбук/Мета ... добре ... чета надолу масово плюете по Фейсбук/Мета ... няма лошо ... обаче месечно количеството уникални акаунти, които се логват във Фейсбук е над 3 милиарда. И какво като това число не включва теб лично? Ти не намираш причина да се логнеш във Фейсбук, но 3 милиарда други потребители намират! Когато трябва да оцениш Мета като цялостна компания, примерно ако се чудиш дали да купиш акции от нея, не е важно толкова защо ти лично не харесваш продукта и, защо останалите харесват продукта и. В крайна сметка тези които ползват Фейсбук/Мета я правят толкова успешна компания. Примерно по същия начин може всички тук във форума да се съгласим, че продуктите на Макдоналдс са надценен боклук ... независимо от това Макдоналдс продава около 7 милиона хамбургера всеки ден и е най-стабилната и след най-доходоносните фаст-фууд вериги. Аз може през живота си да не вляза в Макдоналдс и да не опитам сандвичите им, но това не променя факта, че Макдоналдс е една много добре управлявана фирма и акциите и си струват инвестицията.

Ма то само българи и индийци ползват фейса.

Са близо 3милярда?

Е стига дееее аз харесвам фейсбук!!!!

Толкова омраза в една стаия от уж престижна медия на САЩ и то към американска компания не бях чел, но зависта че официалните медии се четат все по-малко и по-малко обаснява нещата.

Преди 20 години аз лягах и ставах със CNN (North America), Откакто преминаха на другия тротоар и се политизираха, нямат една минута рейтинг от мен.

Хахах дир.ру е на Станишеви отрепко...

Този за мен беше ясен още когато се разбра, че в компанията му са се подмазвали и даже са имали специални етикети в електронната поща да му пращат само добри новини.

Преди питах ,,Ти да не си от село?" а сега питам ,,Имаш ли Фейсбук?"

Вече трябва да питаш дали имат и "онлифанс", че и там тези, които не стават за нищо заработват по някой долар с голите си снимки... Всъщност, някои правят големи пари там (така съм чувал) и ... явно това е новото нормално. Едно време, като младежи, ходихме на бригади по полето да берем грозде и домати, и бяхме щастливи. Сега всяка кифла показва плът, помпа джуки и нарушава етичните норми...

Докато има още балами дето сами си предоставят личният живот за да спомагат събирането на лични данни за да се обогати ,,Искуственият Интелект"(а той работи изключително и само с лични данни),нищо не е изчерпано.Зукабърг ви събра личните данни за да ги предостави на ,,машината" от която човечеството все повече се плаши.Представете си,че днес си купувате бутилка уиски със кредитна/дебитна карта,в същото време ви и снимат с камера за лицево разпознаване,и вече можете да бъдете сигурен,че на сутринта полицията вече ще ви чака само да седнете зад волана и да потеглите.Горите като факел.За това иде реч.И още много безброй ,,още".Така че Зукабърг си играе ролята много добре,и му се заплаща подобаващо.

Няма ли някакви хапчета за параноя? Само питам.

Завистта е голямо нещо.

Леле! Горкият Цуркер! Да предостави банкова сметка/пейпал/револут, ще му метна едни 5 евро!

че китайката ще му стопи лагерите, ако ѝ се наложи да работи в някоя закусвалня, за да го изхранва...

Кой? Той бункери няма?

Този да се заравя в бункера си и да не ме занимава с неговите мети, комети и всякакви метли.

Феисбука на Сметището

Мръсна хазарска хлебарка, тоя боклук вече чертае новата ера на тоталния контрол над мислещите!

Ама те мислещите не са точно във Фейсбук.

Бае Ганя

Че, как да са там, като има такава цедка, която пропуска само малоумието?

Нищо не е изчерпано. Едно ново мото му трябва на Марк, нещо като - "Чувстваш се селянин по душа, Фейсбоклук е за вас" - и соц. платформата ще е чук.

Той го знае това и поради тази причина си прави бункер :)