17-11-2017 20-11-2018

Коментари

E то какво имаш да им вярваш ? Да чакаш някой друг да ти пази личната информация ........ особено пък частна компания :)

В десятката, КОЙчо!

Съвсем скоро, до 10 г, акаунт в "Социална мрежа" ще бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за да си получиш заплатата, да си купиш телефон със сървис, да си изтеглиш пари, да пазаруваш, да кандидатстваш за работа, жителство, заеми....да си влезеш в домът изключвайки задължителната Охранителна с-ма.

В Китай - да. Още сега го има. В свободния свят - много малко вероятно.

Всъщност тъжното на тази статистика е, че въпросът не е дали имат регистрация във Facebook, а дали вярват на постингите там. Първото отдавна вече не е въпрос, което е отчайващото в ситуацията. Няма значение дали вярваш на в-к "Жълт труд", важното е, че продължаваш да си го купуваш и да го четеш, а болшинството даже са се абонирали. Което означава, че тези медии, съзнателно или не, все още са фактори при формирането на мнение. И нека не се лъжем. Това че не вярват на Facebook означава, че сега агитаторите просто трябва да пускат новини с обратен знак на това, в което искат да агитират.

Това означава, че 41% от американците вярват на Facebook. Не е никак малко, това е почти половината. Но имайки предвид средното IQ там, не е изненада.

И какво е средното IQ там?

В Америка имало и умни хора. Т.н. социални мрежи са върха на човешкото малоумие. Вместо да ги метнеш в пералнята, ти си показваш кирливите ризи на света. "Човек - това звучи гордо!" - казва един клошар в "На дъното" на Горки. Имайте търпение да прочетете повечко "бисери" ,например във Фейсбук и ще се уверите в олекотяването на хомо в сапиенса.