Коментари - Добре дошли в ерата на изкуствения интелект | IT.dir.bg
назад

Добре дошли в ерата на изкуствения интелект

Технически магнати обявиха ерата на изкуствения интелект.

Обратно в новината

Коментари - Добре дошли в ерата на изкуствения интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха-ха, тоя само лъже баламурниците - да ги паши и да изглежда много светнат пред тях, та да продължат да наливат милиарди в компанийките му.

Бе то все по-рядко естествен интелект се среща по Земята, особено сред i-Зомбитата, те за изкуствен говорят и как щял да ни завалдее... Докато естественият не напредне достатъчно - забравете за изкуствения. Той просто няма откъде да се роди.

И тая ги песка - рекламно. Изкуствен интелект ще има тогава, когато започне да съществува автономно, сам да се възпроизвежда и да решава сам. Днес и в бъдещето съществуват автомати от автоматична упр. с-ма. Човекът указва кога да се вкл.или изкл. автомата. 8 а ли ще е от дърво, метал или с въглеродни влакна и електроника....автомата е автомат.

Ще се разкрия, аз съм Терминатор!

По-скоро си с Термометър...

... 42

май на Мъск не му е останал много интелект за да дрънка такива отявлени глупости; той самият ще си имплантира ли вход/изход или нема нужда да питам?

"Естествената тъпота винаги побеждава изкуствения интелект." - Тери Пратчет

Абе тея Терминатор не са ли гледали ? Скайнет , туй - онуй , а ?

най-хубавото на ИИ е, че дава работа на хиляди програмисти и инженери.

Тази тема за ИИ се изтърка вече. Вече се изредиха всички т. нар. визионери да ни визират с бръщолевене на празни приказки. Светът има нужда от естествен интелект а не от изкуствени нереалности. И нали все пак ИИ ще трябва да го създават такива, които имат ЕИ.

Естествените процеси и действащи физически закони не могат да предизвикат самоволно нарастване на информацията (порядъкът) в една физическа система. Това противоречи на действащите физически закони и законите за информацията и не е наблюдавано никога. Законите има задача да поддържат първоначално установения по Замисъл на Творецът според Неговите морални принципи порядък и да противодейства на ентропията за известно време, а не да го променят При живите организми имаме висока и непреодолима нередуцируема комплексност и сложна технология за нейното сглобяване в работещи в хармония с общото цяло функционални единици. В действителност по-сложното създава по-простото, а не обратно. За да може едно същество да създаде по-сложна от самото него физическа система, то трябва осмисли и вложи в нея повече информация отколкото се съдържа в него. Това е невъзможно и не съответства на неговият интелектуален потенциал.

Ако тази простотия стане реалност, отивам на високо в балкана да гледам овце !

Идвам с теб

Истината е, че никой от големите не иска истински ИИ. Просто ще им обърка дребните интриги. Искат нещо интелектоподобно, дето да им служи.

Алиса, истинският ИИ си е естествения интелект. Това дето ни пробутват са компютърни програми, все от човек мислени. Това дето машините щели да се самообучават са приказки за мармота, един вид перпетум мобиле.

Не може да оцени едно добро вино или мноогогодишно малцово, защото в противен случай нямаше да бръщолеви подобни безумия като "Имате повече възможности от президента на САЩ преди няколко десетилетия. Може да имате връзка с всеки един човек на Земята, имате достъп до цялата информация и може да изпратите послание до милиони". Ние не можем да разкрием същността на човешката психика (източника на творческа енергия, вдъхновението и процесите протичащи в съзнанието, водещи до прозрение и т.нар. "трето око", за което древните са имали знание), а се залавяме да търсим начин да заобикаляме човешкия ингениум, създавайки изкуствен интелект. Май ще се окаже вярно предсказанието, че човечеството ще бъде унищожено от машините, за които подобни безумци мечтаят. (Защо удобно се крият постиженията на Никола Тесла и неговата теория за неизчермаемата свободна енергия от ЕТЕРА, а се създаде на нейно място теорията на относителността на Aйнщайн?!)

Истината никога не е обичана, особено когато развенчава "свещените" ви крави... Но какво да се прави! - истината изисква жертви, докато лъжата ги взема (както говореше един познат).

Цанко

Ей, аман от любители на конспирациите бе! Както dp казва: "Отде ви изравят бе?" Вие в коя Вселена живеете? Няма експериментален факт, който да противоречи на ОТО и всяко от предсказанията й до момента се потвърждава с точност няколко знака след десетичната запетая (толкова е точността на експериментите). За сметка на това, редица експерименти противоречат на хипотезата за етера. А Никола Тесла е бил способен конструктор и визионер, но от наука и в частност физика явно не е отбирал много-много. Щял да предава безжично енергия. А на кого ще му се пържи мозъка при това? Безплатна енергия от етера. Ми давай, прави безплатна енергия и продавай на тия тъпанари със свещените крави. Знанията на древните... Ей оня ден посетих разкопките на праисторическа термоядрена централа... Третото око: хайде опитай да завържеш първите две и да видим колко ръба ще откриеш с третото си око.... И да знаеш, че вътрешния глас, дето го чуваш, не е интуиция, а шизофрения.

Правителствата по света трябва да забранят изкуствения интелект, който застрашава човечеството като биологични уникални същества. Докато за учените и корпорациите си е въпрос на научно любопитство, самодоказване и надмощие. И разпадането на атомното ядро бе любопитно...

На слука с правителствената забрана на еволюцията, давайте.

Който сложи ИИ в оръжията печели. Затова не могат да го забранят. Нито пък искат защото се надяват да командват без досадни избиратели. Засега богатите се надяват да могат да го командват. Или пък да могат да оцелеят. Но разбира се това са илюзии. Човека осъзнава и преработва около 100 бита за секунда. Изкуствения интелект просто не се нуждае от хората, за да оцелее. Проблема е сериозен, защото ИИ ще го има след не повече от десетина гонини. Вече има експериментални модели.

Убеждавам се, че тук пишат хора, които са чели само фантастика, от по-старата генерация автори. "ще го има след не повече от 10 години. Вече има експериментални модели"... То, ако става въпрос, напълно функционален ИИ се обещава на всеки десет години, не ми е ясно обаче какво разбираш под експериментален модел, при положение, че тази дисциплина не е поставeнa в никакви рамки и има доста различни направления. Ако ми говориш за имитация на човешкия интелект, чел си някоя жълта новина - и най-усъвършенстваният ИИ е много далеч от нивото на хлебарка.

Ами то е крайно време да сложатн по някой чип на нашите политици, за да поумнеят малко. Вече никой нормален и работлив човек не иска да се занимава с политика и затова там е пълно с такива дебили. Въпросът е как да им намерят мозъка, за да го свържат с чипа за поумняване. Като ги гледам може би е най- вероятно да го нацелят ако им мушнат чипа отзат.

Обикновено чиповете, които слагат на политиците и техните приближени предизвикват инфаркт ако не слушкат. Така че по-добре без чипове.

Екплоатацията на ИТ има същото значение като експлоатацията на огъня. Природата е заложила функцията всичко тъпо да става на тор.

Ееееййй ма тя започна ли тая ера? Как лети тва време...

Мен ме устройва да съм котка на AI :)

Никой изкуствен интелект не може да бие естествената тъпота

Майкрософт ще спечелят много фенове в Германия, Русия, Южна Африка, въобще в расистките държави ..

Продължава подготовката на овцете за слагането на чипа. Ще последват "новини" за "учени", които ще разясняват на зомбито колко е добре да му се имплантира чип. "Терористичните" удари пък ще спомогнат стадото да иска закрила от някого (от кого ли?)...А чипа ще е идеално средства... Тея станаха толкова прозрачни вече , че ми се повръща от тях. Лошото е че като тече реката и повлича и това дето не иска да ходи по течението. И ТЕ го знаят това много добре...

Чипът ти е сложен отдавна, независимо дали го осъзнаваш. При това ти е сложен не просто доброволно, ами си се лишавал за да събереш пари за него. Кой е овцата сега?

А бе не е толкова отдавна, я има 10 години я не, затова и средностатистическите хора не могат да смелят още факта.

Сложен чипа, ама това не попречи на едни мангали да взривяват бомби насред Европа и после да се ометат ни лук яли ни лук мирисали.

хората няма кво да ядът, те дъра бъра нам;коси ми праят...

Ганооо, оти седиш у интернето да зяпаш хайванити, ами не одиш да ореш нивата, ма! Като доди зимъта ши тъ питам аз ко ши идеш!

Ганкееее, приготвил съм ти един гоооолям и дееееебел салам. Много ще ти хареса, идвай да ти го натъпча.

Не мога, бабиното, инвалид съм втора категория. Моля те, нарежи го и ми го прати по пощата препоръчано.

"имате достъп до цялата информация" - това е лъжа.

Ако греша ме поправете - Защо изобщо ни е изкуствен интелект? Ние не можем да хармонизираме естествения, и се трепем като луди. Какво малко ни са проблемите та си докарваме още. Какъв краен резултат търсят тези учени - да станат богове ли ?

Защо ни бяха парни машини?

нуждите и възможностите на човешкото тело са вплетени в съвършена хармониа! Ами ако след имплантациата не искаш или па вече незнаеш как да парвиш сегс поради заета целата оперативна памет? Мъск, педалче долно, живей си в хибриден свет. Аз ше умра преди да ми имплантират квото и да е. ГАДЕН СВЕТ СЕ ЗАДАВА!

На практика мита за изкуственият интелект е свързан с мита за еволюцията без участието на интелигентно същество. Еволюционистите искат да докажат поне на себе си че една изкуствена система с ниско ниво на комплексност сравнено с комплексността на жив организъм оставена на себе си може да еволюира. Затова отчаяно настояват за изкуствен интелект. Но това е невъзможно и такъв въображаем процес нарушава физическите и информационни закони. Еволюционизма е досадна и натрапчива по Гебелсовски религия.

Еволюцията не дефинира наличието или липсата на конструктор който да я е конструирал такава каквато е. Само религиозните тъпанари говорят празните си приказки без да знаят за какво говорят.

Ем, той това ти пише - "без участието на интелигентно същество". Тоест, и да се приеме, че има такава, то тя е второстепенно спомагателно явление, което отново действа по заложена програма.

Пак не позна, щото "никога" вече го има отдава: Екип специалисти от отдела на Disney Research в Питсбърг разработи система за компютърно зрение с има IDE-LME, която използва някои принципи на човешкото зрение. Системата съдържа специални алгоритми за самообучение и с времето подобрява разпознаването на различните обекти. Създателите на IDE-LME споделиха, че процесът на самообучение непрекъснато продължава и не спира, докато системата съществува и функционира. Това е система, която непрекъснато се развива чрез непрестанно трупане на опит, съставяйки все по-сложен модел на околния свят.С всяко постъпване на нова информация базовият концептуален модел на всеки обект непрекъснато се разширява и уточнява.

Има го отдавна, да - я го открият британски, я австралийски учени... Истината е, че всички разработки от този род са 90+ процента журналистическо сладкодумие. Ама така де, то само с четене на поп-статийки не става.

Самообучаваща се машина е едно, интелект в тукашния контекст е съвсем друго. Или най-малкото практически всеки коментирал тук приема за "изкуствен интелект" устройство, което може да мине Тюринговия тест. Не сме направили такова нещо все още.

Това, което каза Мъск беше, че имаме нужда от по-добър "Input-Output interface" и за това прав. Даже по-скоро за изходящ, защото за входящ имаме сравнително добри сетива. Със зрението например приемаме много данни, но за обратната връзка сме зле. Пишенето на клавиатурата е бавно, да не говорим за цъкането с два пръста по екрана на смартфона. Реализацията на някъкво решение е вече друг въпрос.

Човешкият говорен апарат според теб не е ли добър интерфейс за обмяна на идеи и информация изобщо?

Dobromir Dimitrow

Скоростта на човешката реч е много малка, сравнена с тази на компютрите!!!

Имам дежавю... Абсолютно същите твърдения се правеха и през 1975г и през 1990г Е, след това имаше поне по едно десетилетие разочарование и преосмисляне на сериозността на проблема AI ... :-)

Всъщност няма изкуствен интелект и няма и да има защото хората не са богове и не могат да създадат самостоятелно мислещи машини или системи със съзнание, въображение, воля и морални принципи. Програмираните машини са просто програмирани машини които изпълняват алгоритми, които са продукт на човешки интелект. Поредната митология на хуманистите. Много лъжат тези хора. Нахално и отвратително с Гьобелсов подход.

Не, че нещо но да си чувал за учещ се A.I.? От много години има самообучаващи се цифрови системи. Чети, преди да плещиш щуротрески:)

Чувал съм. Трупат информация в базата данни без да увеличават вложената в тях от човекът функционалност. Защото само интелигентно същество може да увеличава функционалността (информацията) в една физическа система функционалността. Самоволното нарастване на функционалността без намесата на интелект е добре известна митологична фиксидея на еволюционистите, които традиционно търсят и оправдание за своето беззаконие поне пред себе си.

"Самообучаващ се" е просто термин, който в ушите на незапознатите звучи леко гръмовно...

Подкрепям те! Но смятам, че могат и да изобретят чудовище, с което да ни е трудно да се справим и да си докараме само катастрофа. Все пак има много свидетелства в историята за беди, които са неясен произход и в някои случаи май наистина се касае за огромни сили - технологични и машинни, оставени в ръцете на деца, каквито са нашите ръководители!!!

А, не могат! Плъхове, дето щъкат рандъм и пърдят табун и пикаят зарин, примерно ... То ако е за саморазрушение, много интелект не е нужен и с изкуствен става.

Не ми харесва идеята с имплантите.

Тримата кометиращи дотук определено чупят тъпомера и в сравнение с тях Мъск е като пеленаче в тази насока.

Всъщност Мъск нищо интересно и ново не казва. Чел е книжки на големи фантасти и си съчинява историйки. Абе с една дума плагиат, не мога да разбера какво толкова вече го боготворят някои.

Добре дошли в ерата на малоумниците (като Мъск), ислямисткия терор и ниското качество.

Малоумник, ама може да си позволи повече от всички нас, дето си чешем пръстите тука. Не само финансово.

Какво може да си позволи повече? Дрога? Сигурно и по-качествена може, вярно е ...

На Мъск вече са му имплантирали чипа, отзад. Щото мисли с гъза си.

Тоя Мъск почва да чупи тъпомера, повече от Гугъл и Епъл май. Кой беше казал, че когато скучаещите милиардери почват да мечтаят става страшно.

Не че откровенията му са кой знае какво но и не е негова вината, че каквото и да каже влиза в новините. Това за мечтаещия скучаещ милиардер ще да го е казал поредният загубеняк който нито знае какво значи да мечтаеш, нито да реализираш част от мечтите си.