Amazon ще инвестира повече от 1 млрд. евро за покупка на електробуси

Компанията вече заяви намерението си да постигне въглеродна неутралност до 2040 година

Обратно в новината

Коментари - Amazon ще инвестира повече от 1 млрд. евро за покупка на електробуси | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въглеродна неутралност с електромобили, ползващи електричество, произведено предимно от фосилни горива се постига трудно.

Точно затова натискат за повече соларни, водни и вятърни. В Германия например може доставчика ти на електричество да е само с възобновяем микс. Амазон правят договор с такъв доставчик и всичките им бусчета в Германия се зареждат от възобновяеми. Ама някой щял да зареди два пъти някъде си вече нямало да бъде същото... Щом виждаш това, като пречка да се започне - добре.

Соларките и ветрогенераторите носят повече проблеми, отколкото ползи. Ползи - генерират ток от време на време. Това беше с ползите. Проблеми: -непостоянството им се компенсира с газови ТЕЦ, останалите или не могат да регулират мощността си бързо или струва 200к евро. На 1 промяна. - перките и панелите са мръсно производство и няма технология за рециклирането им - батериите също. Всяка къща с батерия инвестира едни 7000 евро за 10г и нито ден повече (всяка батерия има жизнен цикъл). После - рециклиране. - в периодите на най-силно потребление ток от слънце няма. Перките са с много малка мощност, трябват милиони. Буквално. - заради тези перки и панели въведоха мерит ордера и вързаха цената на тока с най-скъпия производствен метод.. щото иначе нямаше да има 1 работеща днес.. Изобщо само немец и зелен недоучил може да се върже на мантрата да инвестира 10000 евро при живот на системата 10г (груба сметка) и да си мисли, че токът му е без пари и ще му стигне. Да не говорим, че производството изобщо не може да отцепи с такива източници и пак ще трябва газ, АЕЦ и т.н.. Но нищо де, сега е времето на зелените илюзии, някой ден може да се подобри образованието и да слезнете на Земята. Защото на Марс няма да отидете.

ти имаш ли ел кола? Опитвал ли си да я заредиш от соларни панели? :) Да ти кажа, че не става както си го мислиш.