Коментари - AMD представи "най-добрите гейминг процесори в света" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Амд, винаги номер 2

Тайно и полека цените им вървят нагоре. Стартовата на Ryzen 5 3600 беше 200$, а на наследника е 300$. По-скоро 50%, а не 50$ ръст. Като добавим и скъпия нов чипсет картинката става още по-красива. Та сега имаме избор м/у скъпи And и скъпи Intel. Та така е в условията на олигопол

Нито е тайно нито е полека! Чиповете стават все по-големи с все повече ядра и памет.

Амд винаги са били номер 2 ... може би щото няма трети на пазара? Аз лично не бих си купил амд, последно си взех преди 17 г амд и повече няма Интел е нумеро уно

Е то да живееш все в миналото... Има си достатъчно ревюта в ютуб и нета като цяло. Вземи се образовай малко.

написаното от "zzz" - Образовай се де, в момента полозвам EPYC за виртуализация - ми по-евтино от процесорите на Интел със същата производителност и все същите неща прави. Е, им,а едни пед@лчета от VMware, които не си признават, че АМД-тата също работят с виртуализацията им, затова "айде" у лево - и без това скъпчиите от VMware не поддържат LXC контейнери ...

Да ама някой от нас които реално помним НЕКОИ неща от близкото минало мислим че леко сис е объркал! АМД бяха и са първи в доста неща! И ако не са те още да цъкате на Пентиум Про ако ме разбираш за какво ти говоря!

Кешовица има бол, за питащите. Не греят повече от Интел, а последните са здраво печки. Обаче АМД са по-зле на едно ядро и имат драми с паметта и БИОС-ите. Да видим какво са сделали, нямам търпение да видя дали са успели да си оправят еднонишковата производителност, поне да изравнят на Интел, пак ще е кяр. За картите им е ясно, добри са, но драйверите... След години минах на зелено и се родих, по-скъпо, но грижи няма.

Някой да ме светне тия научиха ли се най-накрая че на процесора му трябва по-голям кеш, а не по-голям вентилатор, защото е правен за изчисления, а не за отопление? Последния процесор който видях от тях бъхтеше до зачервявяне на 4 гигахерца и нагоре с 512К L3. Оттогава ги отписах като безнадеждни.

Ами вземи се образовай.

Мастерите на ЦПУ без кеш са Интел с техния Celerone. Та хубаво е като плямпаш нещо поне да имаш идея за какво говориш!

YCBM

неа начин!

Много хубави, чудни и мощни многофазни котлони от ЯМД. Браво!

Спряха да са котлони някъде преди десетина години. Нооо все още драйверите са им отврат....

Остави го той Ванката си живее в 2012 :D

Тези процесори винаги са били предназначени за по-бедните ентусиасти. Никой нормален няма да си сложи ЯМДъ в кутията!

Ама разбира се! То е голям имидж между милионерите да играят игрици на некоя клокната i5-чка! Направо си е имидж в обществото! А пък и геймърчета милионерчета в БГ с лопата да ги ринеш!

Я къде бил Иванушка глупакът! Интелите НЕ грееха Пентиум 3, Целерон без кеш и израелските Core/Core2. Всичко останало са печки! Амд имат ЕДНА серия Athlon които искаха малко по-сериозно охлаждане но и беха лекинко по-бързи от Интел......... Та те така!

интересна дата

Реална игрова разлика от аналогичен процесор - 3% (и то в избрани игри) - малко е смешно да се "дуеш". А във втората графика случайно пропускат в отделните игри да покажат колко е аналогичния Интел процесор в ценовата графа. Другата разлика е, че И9 се продава от 6 месеца, докато този малко хора са го пипнали. Хайде да излезе статистиката от безпристрастния руски - overclockers.ru и тогава да се "дуем", а не от тестове на АМД.

На никой не му дреме за игрите! Това само малките и никога не порасналите деца ги вълнува! Нормалните хора работят компютри и изкарват пари с тях! И за тях АМД в последните няколко поколения десктоп и лаптоп процесори има какво да предложи! За дечицата геймърчета клокната i5-чка и са хепи както никога!

ЕВАЛА ГОГОВ! За първи път в Дира - IT новина която е на няма и ден! Топла, топла - още пари. Давайте все така.

И не само за това заслужава поздравления - имаме истинска IT новина, а не статия за оръжие...

Всичко хубаво ама цените им станаха като на интелските

Точно това и аз си помислих. Започват да се спускат по същата пързалка по която и Интел. Освен това, не че Интел си нямат проблеми, но ако трябва да избирам между АМД и Интел на една и съща цена и с подобни параметри на процесорите и дъното комплект, винаги ще избера Интел. Говоря за домашен компютър. За работен компютър, засега съм се спрял на Тредрипър, но той е прекалено скъп за да се ползва за игрички и браузване.

Напълно съм съгласен с теб. Най-после някой да го каже. Интела има съвместимост с всички памети на пазара и като цяло няма никакви съществени проблеми.

Чакай пъро инател да пуснат 16 ядра десктоп процесор пък тогава да гледаме цените. А, и да догони в производителност и енергоемкост! А при лаптопите в ниския и средния клас АМД направо колят и бесят в момента. И от към батерия и от към производителност! ФАКТ!

Лошото е, че цените са нагоре с около 50USD и са без вентилатор (още 50USD). Може и да има още модели по-късно или цените да паднат... Все пак това е последният модел за AM4. Добре че поме изравниха номерацията и всички ще са 5xxx.

Нормално. След като овчия пазар може да плаща по същия начин за продукти на Интел, защо АМД да остава по-назад и да не се възползва?

Така е, но за мен е лошо :-) Според мен ще паднат цените - доста хора биха изчакали новия сокет

Лигата ще се втурне с 50%... Шшш алоу, къде бе? На моя дъргел си работи и проблем не е процесора, а играчите.

Абсолютно-повечето от избраните игри са забавни

и коя игра използва всички ядра ???

Всички, които до момента са можели да ползват повече от едно физическо ядро.

Тетрис и покет-танкс!

Американците от АМД, а! не са ватниците или колхозниците с яхнията от прилеп! ХЕХЕХЕХЕХЕХЕ

AMD кърти мивки откакто китайката е начело на фирмата.

китайка нанайси! От Тайван е!

Епа то Тайван си е Китайски бре! Още от преди христа!

От 0-3 годинки е била тайландка. След това си е американка по образование, култура и всичко останало. Или смяташ, че и Джон Атанасов е бил българин? Имената не правят хората.

Не знам как стана този тласък при АМД, ама тези почупиха Интел.

Трудна работа да пречупят Интел. Освен това се носят слухове, че Интел щял да ги купува.

Няма кой да им разреши да ги купи, това ще наруши антимонополното законодателство.

Не виждам как са ги почупили. Цените им са сходни с интелските, производителността също. Но проблемите са много повече при АМД. Докато направиш стабилно работеща машина може да се поизпотиш доста. Не е така с интел обаче - там всичко тръгва от раз. А разлика от 15-20 % аз не я броя. Какво значение има дали една игра ти върви с 70 кадъра или с 85 ? Или пък вместо да ренднеш нещо за 18 минути го ренднеш за 16 ? Голям праз!!!

Никога ЯжМъДъ-то няма да пречупи Интел!

Коя производителност е сходна? Да не си мислите че всички ПЦ юзери по цял ден цъкат игрички? Интел до ден днешен нямат аналогични процесори със 16 ядра! А тези имат и повече даже! На мулти-треадинг АМД ди смазват от бой!!! И то на по-ниска цена! Колко геймърчета цъкате на Xeon ? Всеки който рендерира или ползва виртуалки знае за какво става въпрос. Да не говорим за поддръжката на най-новата периферия. А пък лаптопите е направо жалко положението. За 1000лв взимаш машина с производителност по-добра от Интел за 2000лв ! Да не говорим за енергоемкост и тн. Така че айде малко по-полека с фенщината!