Коментари - Американски учени декодираха тайния език на фотосинтезата | IT.dir.bg
назад

Американски учени декодираха тайния език на фотосинтезата

Мън Чън от Калифорнийския университет Ривърсайд сравнява целия процес със симфония

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Американски учени декодираха тайния език на фотосинтезата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези учени подплатени от извратения елит трябва да се страхуват.Да медицината напредва но не и за обикновения роб.Те ще изменят генетиката така че народа да измре по-бързо.Не ви се вярва ами ковид си беше създаден и подготвен от есес и фащ.Само че много протестиращи антиваксъри(хора с акъл) разбиха мита,че неваксиниран няма да оцелее и ко стана?Всичко е за филма за парите от ваксите на Урсула боклука! НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ШИБАНИТЕ ИМ МЕДИИ!!! ТОВА Е НАЙ-ДОБРОТО ЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ КОВИД!!

Браво на американеца Мън Чън.

Ей ненаврещял се руски врякалник ей. Сто пъти още ли ще изврякаш същата тъпащина бе. Като не ти е американско името що тоя неамериканец не си направи науката в Москва бе дивеч ненаврещял се. А да, щото в щатите хората отиват да търсят реализация а от Москва бягат за да я търсят където е възможна.

Мън Чън е много популярно име в САЩ. Подобно е на имената Хасан или Шукри в Германия.

“Американски учени успяха да декодират тайния език на фотосинтезата - процесът, който превръща въглеродния диоксид в органични съединения с помощта на слънчевата светлина, след като в продължение на десетилетия безуспешно се опитваха да разберат сигналите на растенията, съобщи електронното издание "Юрикалърт". “Изследването е финансирано от американския Национален институт по здравеопазване с надеждата, че ще помогне за лечение на рак.” Къде го чукаш къде се пука, или за какво са им дали пари а те какво са търсили !?! Пълен смех!

Щото не са се допитали до тебе кои детайли от вътреклетъчните механизми трябва да се изследват за да имат отношение към вътреклетъчните процеси при рака, виж как се излагат. Отде ви изравят бе.

Браво на силно американския учен - Чън Мън...

И какъв е според тебе бе дивеч ненаврещял се.

Само дето фоточувствителният орган в клетката е хлоропласта, а хлорофилът се използва дза превръщането на въглеродния диоксид и водата във въглехидрати, използвани за енергия за синтез белтъци и мазнини. Стигат до там чрез дифузия

Добре, че си ти да им обясниш нещата!

Аз и друга грешка ще намеря - всички клетки имат митохондрии. С много редки изключения. Митохондрията е средството, с което клетката диша и си набавя енергия за анаболните процеси. И понеже вече се сещам какво ще ти роди тъпата кратуна процесите биват два вида - катаболни - разграждане и освобождаване на енергия и анаболни - синтез и съхранение на енергия. И накрая що за робско мислене имате? Отде се пръкна подобна житейска философия?

А бе простако загубеняко, що се напъваш попрочел нещо недоразбрал да врекнеш и ти. Хората дизасемблират на най-ниско ниво части от кода, та и коментари пишат по дизасемблираното и почват да разбират кое как работи той вряка глупости дето се учат в 6-и клас. Я да си знаеш гьола.

до дупето Я кажи коя точно фотосинтеза са декодирали - едноклетъчни водорасли, кой точно вид - кой точно многоклетъчен вид? Защото фотосинтезата върви по различен начин при различните видове. То бива да си комплексирано нищожество ама поне се опитай да си сдържаш комплекса за недооцененост Апропо всичко е въпрос на дифузия и това е езикът на клетката - това поне се знае отдавна

Проф. Канарев още преди 10на години, че може и повече разгада фотосинтезата и дори я пресъздаде изкуствено. Има и книга за това аз лично имам 4-то издание. Чън Мън просто добавя различни думички. Книгата я има електронно из нета, йойто се интерисува ...

Ако е така ,тогава какво са открили американците?Смехории.

на времето Бяха Съветски сега пък Американски?! много интересна е тая наука?!

Американския учен Мън Чън...

Или от Китай или американски граждани. Ти блядь, кои смяташ че са американците? На ШЕСТ МИЛИОНА американци, майчиния език е русский.

Дали ще може да накарат и човека да фотосингезира и да усвоява директно енергия от Слънцето!!! Това ще е един Съвсем Различен и много повече Човешки свят!

Браво, сега ще могат да контактуват с Байдън.

Мън Чън от Калифорния, ясно

Чист американец, N - то поколение ...

Едно тъпо въпросче, ако "протеините в растителните ядра се активират от светлината" , растенията растат и рзвиват ли се през нощта, когато са лишени от светлина? Ако да, то значи има още за откриване.

Процесът Започва от светлината, но може са продължава известно време след нея.:) Хипотеза!

Браво на учените ! Остава публикацията ...

DOI: 10.1038/s41467-022-35080-0 Обаче все още не е одобрена от нашия капо, Хер Флик, така че не може да се цитира официално и затова журналистите не смеят да я споменат.