Коментари - Копола превръща ”Апокалипсис сега” в PC игра | IT.dir.bg
назад

Копола превръща ”Апокалипсис сега” в PC игра

Режисьорът Франсис Форд Копола разработва PC игра на базата на филма "Апокалипсис сега".

Обратно в новината

Коментари - Копола превръща ”Апокалипсис сега” в PC игра | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обичам миризмата на напалм рано сутрин! ... няма такова друго изречение :) и валкийрите на Вагнер ... настръхвам всеки път като го гледам. уникално.

Конкретното изречение е написано от Джон Милиъс. Милиъс е режисьор на първия "Конан" с Шварценегер. Отявлен войнолюбец, Милиъс се записва като доброволец за Виетнам. Отхвърлен е защото има астма. Разочарован от неприемането му в армията Милиъс през целият си живот е почитател на войната (в автобиографичната си книга, Шварценегер го описва като "затворен във военната матрица човек"). Останал с идеалистично-романтичната представа за войната, Милиъс (без да е ходил на война и без да е помирисвал напалм) пасва идеално на Холивудската машина за промиване на мозъци.

Че казармата от началото до край си е промиване на мозъци. Особено пък в наборните армии, кой е толкоз луд, че да се хвърли доброволно срещу тракащо дуло на картечница? Това може да се случи само след систематично изпилване на мозъка и превръщането на индивида в безволева изпълняваща единица.

Якооо... ше трепим виетнамски и руски комундета!!! За това ще си взема нов компютър, ако трябва!

Под впечатленията от филма навремето се опитвах да програмирам на BASIC и Монитор за Правец 82, игрички с хеликоптери. След това разбира се, акцента се премести върху Star Wars.

Браво!