Коментари - Apple лъжат за водоустойчивостта на iPhone 7? | IT.dir.bg
назад

Apple лъжат за водоустойчивостта на iPhone 7?

Apple официално призовава потребителите да не мокрят своите iPhone 7, въпреки че смартфонът е водоустойчив. Излъгали ли са ни от Apple?

Обратно в новината

Коментари - Apple лъжат за водоустойчивостта на iPhone 7? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типично за Епъл: копи-пейст на обясненията на LG отпреди няколко месеца ... Липса на креативност...

Аз съм iphone 6, не съм спирал да го мокря, включително говоря редовно, докато се къпя (естествено не под душа) и нямам никакви проблеми. Ако реша да правя подводни снимки, последното устройство, което ще ми хрумне, е телефонът ми. Apple не лъжат, а повишават потрбителската ни култура, което, като всеки урок, може понякога да е болезнено. Особено за по-невнимателните и тъпи ученици:)

Моето мнение е че след време така наречените "екшън"камери и част от самохвалните "селфита"ще бъдат осмивани и посочвани като примери за нарцистичен снобизъм.Аз като бивш алпинист и активен "примитивен" турист с елементи на оцеляване смятам че надделяването над трудностите на природната среда не е предмет на самохвалство,самореклама и имидж а на самоудовлетварение и самоизпитване на собствените възможности.Всичко останало е "СЕУТА СУЕТ И ВСЯЧЕСКАЯ СУЕТА"

Samo Oukitel 10000!

Докато има Балъци , ще има и Тарикати от Апъл да им продават телефони на ъъъ...четворна цена !

А от клипа какво трябва да разберем?! Нима всеки един производител не поема гаранцията за "наводнен" телефон? Личен пример чашата с вода ми се разля върху Галакси С7 и дисплея "плуваше", но Самсунг не поеха гаранцията, а телефона беше на 5 дена... Каква сензация търсите или това е някакъв вид реклама?

I сектир от тук с това IP67. Между другото обърнахте ли внимание на стандарта Ip .Ми то това си е за патентоване от apple бе.

Тествах го вече във ваната и работи след десетки трстови снимки. Ще го пробвам и в басейн при първа възможност. Както винаги - направено прекрасно от Епъл. Данке Епъл.

Да те попитам, на теб езика ти грапав ли е, че такива ш.....ли въртиш на ябълката?.

Правил съм и тествал много апаратура. IP 67 означава да издържа потопен във вода. На изпитанията означава потопен бавно без резки движения. Всяко рязко цопване е равносилно на увеличаване на моментните стойности на налягането, все едно е на по-голяма дълбочина. Налягането на 1 метър метър воден стълб е 0.1 атмосфера. Всякакви движения на устройството могат да доведат и до 0.2 - 0.3 атмосфери налягане. Изобщо IP 67 НЕ значи да се ползва под вода. Може на открито и на дъжд.

Най-добре да не го купуваш. Все ще намерят причина да ти откажат гаранцията

към всички дето питат "Как е възможно да си земеш телефона в басейна?". Не сте прави! телефона е написано IP67, което значи 30 мин до 1 м. Значи трябва да издържа на 30 мин до 1 м под вода. Значи като го взема и вляза в басейна и се щтракна 2 пъти под вода не трябва да има проблем. Сичко останало са глупости и отровено лъгане на клиенти. пп. то тия техни изцепки сега са се едно телефона като има камера, да ви напишат "обаче не ползвайте камерата". Щом го пише значи трябва да го има и да работи!

а апъл кога казват истината?

Когато мълчат...

а те никога не мълчат нали!!!

Dimi

"Имайте предвид още, че стандартната гаранция не покрива повреда от вода"... Тоест с други думи ние твърдим, че телефона издържа за 30мин под вода до дълбочина 1м (съгласно стандарта IP67), но не го гарантираме (гаранцията не покрива щети от вода)... или с други думи лъжем клиентите с голи твърдения защото не поемаме отговорност ако устроиството не отговаря на IP67... Това ако всичко написано в статията е вярно...

Има милиони клипове снимани от СОНИ под вода.. Само Епъл винаги имат някакви проблеми, но на селяците проблемите са им ежедневието..

извинявай за забележката,ама се казва "ОГРИЗКАТА"

Сега как ще си проверявам фейса през 2 минути, докато съм под душа. Прекараха ме тея!

А livestream изпод душа ще пускаш ли?

аде бе,непромокаем е,моя още си седи в легена дето го пробвах преди 5 дена,и там ша го копам

Е как така!!! Ама на истина ли новата 7-ца не може да издържи 1 час в тенжера под налягане?! УжасТ!!! Долни лъжци са тия от Ейпъл! Поредния дебилоид може да е доволен и щастлив сега!!!

So...поредния кьор фишек от Apple?

И все пак - какъв малоумник трябва да си когато си купуваш водоустойчив телефон, да идеш да плуваш в морето с него!

Не плувам, взимам го с мен за подводни снимки и при Z2-ката ми вече 3-то лято нямам никакъв проблем

Извинете, ако съм ви засегнала, но водоустойчивите телефони не са камера за подводни снимки, а просто още една екстра за протекция. Просто не им е това предназначението.

Ето какво означава 67: 6 - Totally protected against dust 7 - Protected against the effect of immersion between 15cm and 1m

Абе какво стана с руския смартфон, мина повече от година, някой знае ли нещо или беше поредното руско ЩЕ.

Имат няколко. Ти за кой питаш? Виваком продават в Бг YotaPhone 2. В Русия се продава Ixion. Не знам дали го има в Бг. Май не.

Ако говориш за yotaphone, телефонът е на пазара от години. Има yotaphone 2 вече, но ще ти е скъпичък :)

E как така ? Напишете в гугъл What does IP67 mean? 7 цата накрая значи Protected against the effects of temporary immersion between 15cm and 1m. Duration of test 30 minutes Поне 30 минути трябва да може да издържи на плитко.

Да, ама ако не го мърдаш много, защото вътрешните уплътнения не им трябва много за да се "огънат" и да пропуснат при най-малкия натиск над допустимото налягане (а то не е голямо). Може и една вечер да го оставиш да стои в аквариум, ама ако само си седи, без да го въртиш под водата.

Това му се вика да гризнеш ... колеца!

Старите моторола дефи си снимаха без проблем на 1 метър под вода. Е, само видео де, и то трябваше да пускаш да записва ПРЕДИ да го потопиш, защото под вода тъч скрийна не бачка добре. Иначе си снима докато има място на картата . Ма при тях защитата се постигаше с гумени уплътнители отвън, които май са по-здрави от вградените около портовете вътре. Е, с времето се износват де.

Дрън дрън ерина!!!! На дяда ви трубката моеше да бачка и подри потоп!!!! Истърсваш водъта фключваш и приказуваш!!!! Квой то туй ся???? Дисплей мисплей и други таквиз глупости!!!! Що си мислувате на Косматия му дреме на Косматия за туй чудо????? Аз толкоз пари за телфон не даам. Илядо лефта ке има да плаштам на селу у поштата телефоня си докат доди фторо пришествие!!!! Абе ай!!!!!

Cheeseus

Доста тъпо заглавие. Не, Apple не лъжат. Чисто и просто стандартите IPX5/7/8 си имат спецификации това може, това не може, толкова може. Всяка различна употреба не се покрива от гаранцията. Първите в света водоустойчиви телефони са на Sharp, от 2009 г. насам почти всичките им модели (за Япония) са водоустойчиви (и прахоустойчиви). Снимал съм под вода както със стария си SH-01D (от 2011 г.), така и с настоящия SH-01G (2014), вкл. поставянето на камерата под силна водна струя, а с втория в морска вода. С ясното съзнание, че за морска вода гаранция няма. След 3 пъти по 2 часа киснене това лято му отказа говорителя, сензорите за хващане и имаше и др. смущения, но след като го отворих, измих с чешмяна вода и изсуших добре, всичко си тръгна като трябва. Пак повтарям, че знам какво покрива стандартът и съм наясно, че ако пак снимам видео под водата в морето, може и да умре. Същото трябва да направят и потребителите на iPhone и всички други марки. Понастоящем има един-единствен модел в света на Kyocera (пак само в Япония), който официално има водоустойчивост за солена вода (и за удар).

Цитат: "Доста тъпо заглавие." Той Стоян Гогов е майстор в това отношение пише едно заглавие и след това в новината казва или обратното, или нещо съвсем различно. По жълто-миризливите сайтове на това му се вика click bait, но ние тук със солиден стокхолмски синдром и мазохистични наклонности се връщаме отново и отново да четем глупостите на Гогов... :D

А най-интересното е, че след всяко ново прочитане откривам нещо, което съм пропуснал преди.

БРЦК

Нищо бе. 8цата ще има патентована непромокаемост. Която разбира се ще важи само за патентованите от Епъл водни басейни и душове. Те затова махнаха жака за слушалки - много вода влиза от там.

И затова точно там слагаха лепенка, която дори от влагата в стаята променя цвета си, така че ако не могат да ремонтират това което са ти пробутали да ти кажат че гаранцията не важи...

Мда.

Ти вземи го пробвай...

Ти вземи го пробвай...

То много акъл се иска да НЕ влезеш под душа или басейна с телефона.

И малко да се иска - трябва да го имаш...

Някои имат Акъл други Апъл :)