Коментари - Xiaomi иска да изпревари Apple и Samsung | IT.dir.bg
назад

Xiaomi иска да изпревари Apple и Samsung

Китайската компания Xiaomi обяви амбициозната си цел да измести Apple и Samsung, като стане номер едно при смартфоните в глобален мащаб.

Обратно в новината

Коментари - Xiaomi иска да изпревари Apple и Samsung | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да съпят в европа, камоли в америка... Там няма пазарна икономика, ще трябва да плащат на гнилата ябълка и М$ за патенти дори и върху визията на софтуера (макари да не е правен от тези 2 компании).... Докато има софтуерни патенти и такива върху формата на устройството - САМО EBAY и ALIBABA и митници :) ЖАЛКО !

Цялата китайска сган да прави тези телефони. Да се продават на едро по 1 евро цент. На дребно цената да е двойна! Китайските мишки няма да получават заплати, а само 100 грама леко сварен ориз за цял работен ден, 24-часов. И така до пълна победа! качеството няма значение, нали е китайско? Това стига! В цял свят всички куриери да ги разнасят безплтно до одмовете, фирмите, училищата, затворите, болниците и на всякъде, дето има живи хора, и не само живи ... нищо не се знае. Тогава ще последва победата! Дългоочаквана и сладка! За БГ е най-лесно. В някое ловешко село се базира местна фабрика и започват сглобки до посиняване, а гришата ще прави рекламата на най-добрите телефони у нас! Също като оня дарак - грейтуола ... ПЪЛЕН СМЯХ БЕЗ ГАЩИ !!!!!!!!!!!!!!!

Xiaomi не могат да пробият на запад, щото там трябва да си подобрят излъчването и да си оскъпят продукта, а тогава що да си купуват западняците Xiaomi като могат да си купят Apple, Samsung?

.. и не само, като почнат да си плащат сертификатите, които ЕС и САЩ изискват, цените им вече няма да са същите ;)

Изобщо не е сертификатите, те са практически безплатни! Проблема е патентното законодателство което гнилата ябълка и M$ са си прокарали... Иначе изобщо нямаше да ги има отдавна ни ябълки ни друг плод-зеленчук...

Международни класация за ученици - PISA за 2013 г. Математика 1 място Китай Четене 1 място Китай Научни предмети 1 място Китай Първа десетка доминирана от азиатски държави.

всеки 5ти човек на тая планета е китаец. логично е

Само дето трябва да четеш по-внимателно. Не става дума за "Китай", а за "Китай (Шанхай)", което прави нещата доста по-различни. Извадката е само за столицата, а не за цял Китай. Освен това, има и машинация в това как извадката е формирана: в нея попадат само ученици от елитните гимназии на Шанхай.

Репликите ми не са към Гост, а към тоя, който се зове 8.

Стратегията на Апъл да продават на паралии, елитисти, естети и сноби вече не е ефективна и такива като Сяоми ще ги накарат да го усетят.

Ти да не си някакъв маркетингов експерт случайно?

Че ще подминат самсунг -жалък си е ясно, но на Apple ще им духат супата, макар че, тотално ги копират.

xiaomi станали били номер 3 и нямат разрешително за продажба на запад. смятайте кво излъчване има тоя телефон, щом не покрива изискванията

От седмица ползвам нов xiaomi redmi 1s апарат, с две карти е 4-ри ядрен процесор и т.н. Телефона е чук, преди това ползвах iphone 4s, не мисля, че iphone е с нещо по-добър от този.

Като лепнеш тумор на мозъка от облъчването на тоя китайски боклук ще разбереш с кво е по-добър айфона

Със същите части се продават и останалите телефони. Китайските марки нарочно ли ги надуват повече, та хем да харчат повече батерията, хем да громят врага?

Пич, събуди се! Двата телефона са два поюса. Xiaomi e пълна ниско бюджетна брадва. Явно 4s си имал на сън.

Здр Облъчения, виж за Сяоми в гсм арена преди да мислиш по инерция.

Облъчен, ти с кво мериш? Гсмарена четеш ли за Сяоми? Английски анадънму?

Човекът на Епъл го е казал много кратко и точно. И при положение че днес хората имат толкова богат избор на утвърдени, надеждни телефони, аз лично не виждам причина да се поемат излишни рискове...да, както всички други амбициозни новобранци ще пуснат готнини реклами и т.н. но аз не бих се вързал.

Да, за момента телефоните на Apple все още се държат прилично, но това се променя с всеки следващ модел... Ако сравниш надежността и работата на iPhone от първо поколение и такъв от последно, ще забележиш, че при новите има повече проблеми, отколкото при първите. При Андроид телефоните е обратното. Стартираха зле, но с всяка версия стават все по-добре...

Фактите са, че колкото и да си плюят българските глупендари, дето и пирони не произвеждат, какво остава за високотехнологични продукти, Китай върви стремглаво нагоре в своето развитие. И най-важното е, че това развитие се отбелязва от световната общност и също така се смята за сериозна заплаха от развитите държави. На абсолютно никого не му дреме за вашите коментари, защото те нито ще променят нещо, нито имат някаква стойност, стават единствено да си избигвате комплексите с тях.

Ти пък кой си и какво произвеждаш?

Така като го преценям - аки-бакита в индустриални мащаби :) Както и всички нас в БълХария.

произведеното в Китай е обречено на успех и на север, и на юг, и на запад, и на изток ...зощото СЪЩ губят позиции навсякъде, както СССР преди 25 годинки

Китай е обречено на ,защото СЪЩ са обречени на гарантиран, педантично подготвян, неуспех!

Неусрехът на Б_я е гарантиранот САЩ

Ще станат Номер 1. Сяоми са много яки телефони и стават все по добри!

Оуу да, ментето иска да е #1...смехххх

"Ментето" вече е номер 3. Стана номер 3 само за 3 години. А ти продължавай да си се хилиш, друго явно и не умееш.

Може да е номер 1 ама у дома си в Китай. Представям си как гнюерманци, англичани, французи и американци снюе избиват дза да се сдобият с китайски телефон ... Хахаха

Не можеш си представи наистина колко са търсени по света. Сяоми продават толкова, колкото успяват да произведат. Да мислиш че Сяоми е менте, означава да показваш пълното си невежество!

Ееее, най-накрая Епълярите си намериха друг да плюят :-)

Чудя се дали пък тези коментари ще вземат да откажат китайците и те да хукнат засрамени. И дали те знаят къде е България?

nobody

"" И дали те знаят къде е България?"" - ми сигурно знаят. Щом тука е пълно с китайци, как мислиш ??

БРЦК

Преди имах Галакси С3 - Дадох го на жената и си взех Шиоми Ми3. Това преди около година. Излезна ми към 550лв. Много съм доволен от телефона. Цена - качество е номер 1 на пазара. След като телефона стъпи на индийския пазар , марката ще стане номер 2 в света. За премиерата на ЕС пазара вече ще са номер 1 ! Ми4 се продава в емага в момента на цена около 900лв , от Китай ще доиде на цена около 650лв.

хубаво ще продавате в индия ама какво ще стане когато индийците започнат да сглобяват телефони :)) на по-ниска цена и виетнамци и африканци :)) колко е сложно да се съберат части произведени в различни точки на света и да се сглобят на най-ниска цена ниската цена не е конкурентно предимство

"ниската цена не е конкурентно предимство" За един прагматичен човек, който си избира телефон Е основно конкурентно предимство :)... Да не си мислиш, че ние - писарушките в този раздел сме представителна извадка за типичните потребители?

А какво мислят ония дето си го веят?

Ами хуйвея си го купуват от е-бея:)

айфон 6 е 199 долара в щатите, това на колко ви го доставят тук мобилните оператори няма нищо общо с апъл :)

"Българските" мобилни оператори да подчертаем, които ежегодно отмъкват по няколко кораба с пари.

Да разбираме, че все още си ползваш добрата стара наземна линия, тъй ли? Щото ако не, как може да ползваш услуги на мобилни оператори, а после да ревеш, че ти е скъпо. Всяко нещо струва толкова, колкото хората са готови да платят за него!

Хаха. Ами купи ми 10, ще ти ги платя двойно.

Аз искам да съм безсмъртен ама нейсе...

Не само на "ниските цени и добрите дизайнерски решения", успехът на Xiaomi се дължи основно на отличната софтуерна подръжка.

Интересно ми е след като толкова много харесвате Китай защо не се преселите там? Визирам хората които толкова самоотвержено защитават китайската икономика.

Бих защитавал и българската, ако имаше такава.

Първо почети за китайската...

Въпросът е защо не се преселиш там, а не какво би защитавал.

Другари, Аз кое да си купя сега, Xiaomi или YotaPhone?!

"Apple: Лесно е да се каже, трудно да се направи" === Изключително недалновидно изказване. Преди 3 години Xiaomi беше световно неизвестна марка. За тия 3 години се превърна в третият най-голям производител и доставчик на смартфони. При това смартфони с високо качество, но на приемлива цена. От друга страна, Apple продават телефони с производствена цена $110 за $800-900, при това сами приказвайки, че тия в телефони има иновации. Такъв надменен спрямо потребителите бизнес модел няма бъдеще.

И ще ги изпревари. Скоро ще е.

Абе тея жълтури що не си произвеждат пиратките, ами се занимават с неща, които никога няма да могат. Живеят още в първобитнообщинния строѝ, а тръгнали технологии да правят.

Те ако са там, значи България трябва да е в пещерния строй.

Ние сме в EC и HATO.

"Великото" Шиаоми, с което колегите се набалбукаха и все нещо не им работи, я камерата, я картата, я нещо друго. За ъпдейт на андроида с по-висока версия от тази, с която е пуснат дори и не се надяват. Общо взето - плащаш малко, получаваш малко. Няма такова нещо като хем качествено, хем евтино, проверена максима от векове. Друг е въпросът че високата цена не гарантира високо качество, но обратното е гарантирно.

Не знам за колегите ти, ама аз нямам такива впечатления от въпросната марка. Всичко работи изрядно и се ъпдейтва доста по-често от разни епъли и самсунги, дето съм имал преди.

Това са моите впечатления. Единия не му работеше камерата. На другия сд картата. Може да са имали кофти късмет, кой знае.

България няма с какво дасе похвали, освен със злобни и инфантилни дебили, плюещи ежедневно по Великия Китай - най-могъщата икономика в света. Хванете се спрете, плювачи, и направете нещо, за което по света да пишат новини!

nobody

""Великия Китай - най-могъщата икономика в свет"" - м? Я пак ?

Остави ги да си вярват. Лошото, е че повечето дори не са били там. А там, за който е бил, картинката е жалка и отчайваща. Имат 4-5 представителни града, ама останалото е дива работа, все едно си в 5 век преди новата ера, толкова са зле и изостанали горките. Май само Северна Корея са на тяхното ниво.

mi4 хваща окотои то само защото прилича на ябълката, останалото е боклук.

Параметрите ли са му "боклук"? Ако сравняваш цената и параметрите с новия iPhone, то май последния е iГовно.

Не гледам параметри и мисля, че си личи от изкаването.

Тези от гризаната ябълка ще гризнат нещо по-сериозно, ако продължават в същия дух с тези си цени, а за Xiaomi мога да кажа само хубави неща и трябва само да не променят досегашната си политика и ще са номер 1 съвсем скоро...

За пореден път великия Китай доказва, че са най-могъщата икономика в света. Учете китайски, че Китай са стъпили вече и здраво в България.

Великият Китай кажи честно :))! Дори да са най-развитата страна на света, изказването ти е просто ... феноменално!

Малко държави са на 4500 години и могат да се похвалят с Велика стена, Императорския град и още ред чудеса.

В БРИКС "Р"-то вече отпадна на срещата на Г-20

To и "С"-то отдавна го няма...

БРЦК

Имам Шиоми Ми3 и съм много доволен - в пъти по добър беше от конкурентите на пазара. Има само 1 недостатък - не поддържа хардуер енкрипшън. Ми4 дано да има ,че го искат да фирмения мейл.

U въобще не присъства.

От цялата бясна конкуренция ще спечелят най - вече потребителите ! " Колкото повече , толкова повече ! "

Това че си номер 1 като продадени бройки нищо не значи. Евтини изкопирани боклуци с минимална печалба на бройка, които се пласират в третия свят. Реално подяждат ниския сегмент на Самсунг. Целият пазар на смартфони се маргинализира все повече между отделните брандове с още нови играчи (Леново също пуснаха доста добри модели) , очаквам и още китайски марки , така че продажбите на всеки отделен бранд очаквам да падат и да се преразпределят. При Apple се случи , Самсунг прогнозират 30% по-малко през 2015 ...

деер

Само да уточним - няма телефон, да струва повече от 10% от пазарната си цена, включи и всички раздути заплати по веригата. Минимумът, по който се работи, стига `17-18% и на 20% фалирват........Така е и със строителството по цял свят.....

при 600 USD за iphone, компонентите вътре са 200-250USD което си е 30%. като сложиш разходи по реклама, офиси, подръжка и тн разходите идват доста повече от това което казваш. печабата им вероятно е в порядъка на 15-20% към по премиум моделите

"Досега успехът на Xiaomi се дължеше предимно на изключително агресивната ценова политика, " Нещата са видни - продажбите се дължат на ниската цена, което и най-вероятно дава отражение при сглобката на телефона. Може и да станат номер 1 в продажбите, но няма да са номер 1 по най-добър продукт. Не предлагат нищо особено - хардуерни спецификации, които ги имат и другите производители. А дисплей? А интерфейс с много екстри? По какъв начин могат да ме убедят да мина от S5 към тях? Както си е и написано в статията, ще се таргетират към по-бедни потребители на големи пазари....

Явно никога не съ държал такъв телефон в ръката си, нито си чел професионални ревюта за него, а само тук, там си хванал някой драскач-хейтър какво пише.

Току-що изгледах едно и подозренията ми се потвърдиха - като хардуер е ОК, но софтуерно изостава като функции и от Самсунг, и от LG. Ето и друг минус: "Нужно е също да се отбележи, че китайският смартфон изначално е лишен от услугите на Google, като тук липсват познатите ни приложения за навигация, проверка на електронната поща, браузъра и много други, включително и стандартния магазин за приложения. Въпреки това, ако е необходимо лесно можете да поставите отделна услуга, чрез която да свалите всичките ви необходими инструменти. Също така, трябва да се вземе предвид и това, че смартфона е предназначен предимно за местния пазар, което означава, че тамошния пазар изобилства от разнообразни китайски услуги." Ето и още минуси: Несменяема батерия, Липса на слот за карта памет, Тъй че няма нужда да ми праскате 23 минуса - обосновал съм си мнението. Показва се безсилие с праскане на минуси без обосновка.

Мистър Сюъл, на китайците им е по-лесно да го направят, отколкото да го кажат! Не забравяйте, че те ви правят джаджите на които пак те слагат отгризнатата ябълка...

Да, наистина е по-лесно!... Да краднеш нещо наготово, да спестиш милиони за разработка...да натиснеш хората си да ти го произведат без пари и залееш пазара с 3 пъти по евтин продукт...Чудничко, наистина!...А когато дъщеря ти доведе китаец у вас, ще ти се наложи да учиш мандарин на стари години,замисли се!

Пак добре че няма да е китайка

много пошло изказване, без дори да направиш най-елементарна проверка на глупостите, които каза. Точно Foxconn(Apple) плащат на работниците си почти два пъти по-малко за сглобена бройка в сравнение с Samsung и Xiaomi. А за патентите, разработките и най-вече "краденето" дори няма смисъл да коментирам(всеки знае, кои са най-големите крадци в ИТ сектора)