Астрономи за пръв път наблюдаваха планета с 3 слънца

Системата KOI-5 е разположена в съзвездието Лебед на разстояние 1800 светлинни години от Земята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

напредваме към "Падането на нощта" на Азимов - там планетата се ползваше от услугите на 5-6 Слънца и когато изчезнеха всичките ( временно, веднъж на не-помня-колко-хиляди години) ставаше голямо мазало :))

"Падането на ноща" дискутира една доста невъзможна ситуация на обитаема планета в ядрото на галактиката. Едвали там има живот, защото има много рискове за него от катастрофи свързани с гъсто разположените звезди. Бих търсил живот главно в ръкавите, не в центъра на галактиката.

M6-117 в M-344/G

спрете да лъжете и признайте за технологиите които сте придобили. открили са те, няколко военни се изпуснаха че са били там и са взели след Росуел това онова с reverse engineering. проблема е ако признаят че имат технологията, трябва да я споделят кретените. единя от тия точно това разправяше за статиите като тази. дааа, знаем. който спомене нещо за извън земни е луд. така работи системата. само дето лудите дето преди това са имали безупречно реноме в научните и военните среди станаха много. ми нормално, почнаха много да говорят

Неверници! Аз като ви казвах, че Слънцето обикаля около Земята, вие не вярвахте! Ето, моите "учени" откриха земя около която се въртят ТРИ слънца. АМИН!

planeta e kato 3-zvezden hotel

Това ли е Трисоларис? Дано не са ни открили онези.

все си мислех че слънцата си имат планети (евентуално), но явно съм бил в грешна вселена.

Кога ще намерите планетата Татуин с двете слънца? Джаба пита.

Като му дойде времето, каза царя.

Шведска тройка в космоса

И ти си по средата....

"Проблемът за трите тела"

Обикновено, веществото за планети в една система е от нереализираната втора звезда в системата. Най-често има газов гигант, там отива една голяма част от това вещество и другото остава за по-малки планети от скалист тип.

тази планета може и да не е образувана в тройната система, а да е пришълец от някъде другаде...

Най-вероятно и третата звезда е пришълец. Предполага се, че звездите се образуват по две, като понякога втората мигрира.

Ако съберем масата на всички планети в нашата слънчева система, няма да има и за половин кафяво джудже. Би могло да е така, ако Слънцето се раздели с голяма част от масата си. Или ако е вярна теорията, че всички звезди се "раждат" по двойки. В този случай се смята, че "близнакът" на нашето Слънце е "избягал" малко след появата си.

Клас G звезди , каквото е Слънцето почва от около 0.85 слънчеви маси, а най -малките червени джуджета от клас М са със само около 8% слънчеви маси. Т.е. в нашата система има достатъчно вещество за една звезда клас G и втора от клас М. Въпрос на разпределение.

Това имах предвид във второто изречение. Да се раздели с част от масата си в полза на звездата-близнак. :)

Сънувал е Star Wars!!!

6-то крилия 5-то 'уйник намериха ли го?

как да го намерят, като си го скрила в дупето си?!