Българският пощальон на Антарктида разказва...

До старите и не толкова традиции на писмата и картичките от Ледения континент Васил Гурев се докосва донякъде случайно

Обратно в новината

Коментари - Българският пощальон на Антарктида разказва... | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а аз ще ви разкажа за живота ми като дървосекач в Сахара.

Пич, олял си се! Едно дърво да беше оставил за сянка...

Tия НИЩОправци само харчат милони лева за простотии НИКАКВА ФИНАНСОВА поза НЯМА от тях да си прибират у Софията при семействата си България е бетер бананов бантустан ПОДАРЯВА на канадски компани ЗЛАТО и МЕД за милиарди $ ,а пратила на края на света учени да изследват и търсят залежи НЕ им ли стига ГОРЧИВИЯ ОПИТ с изследванията в Либийската иИРАКски пустини където Булгаргеомин зарови над 2,5 МИЛИАРДА$

на Васето! Наистина голямо име в антарктическата ни история!!!!

Е кво му е хубавото на студът и мръзненето? Друго си е във топлите караиби със цицораните със дългите бедра на плажа !

Статията много хубава, ама ви се стори твърде къса ли, че сте повторили няколко абзаца към края?

Едно от местата, които страшно силно искам да посетя, ако и да не съм младеж :) Имах удоволствието Пимпирев да ми преподава в СУ - рядко фина и начетена натура е. Изобщо, базата ни на Антарктида е едно от наистина хубавите български неща, с които човек може да се гордее.

Ми вадиш 6-10.000$ от джоба си и посещаваш Антарктида има такива круизни кораби скъпо вземат но всяко удоволствие се заПЛАЩА

68 милиона години!!!-И кой тогава, направи картата на АНТАРКТИДА от която Пири Рейс ,прекопира своята карта!?-Антарктида без ледове.

това никой не знае, той е прерисувал всички възможни карти които е намерил, лично не се е отдалечавал много от егейско море, затова е съставител на карти и капитан, но не и мореплавател.

Яйцето е от преди 68 млн. години, не ледовете на Антарктида! От Уикипедия: "От времето преди 15 милиона години Антарктида е почти напълно покрита с лед, като ледената шапка достига сегашните си размери преди около 6 милиона години." Относно картата, това е голяма загадка. Друга такава загадка е при сканиране с лидар са заснети множество подредени правоъгълни форми, напомнящи останки от древно селище. Може би по-древна цивилизация от познатите ни, от която няма много артефакти. Кой знае?