Коментари - Захарни батерии - това ли е бъдещето? | IT.dir.bg
назад

Захарни батерии - това ли е бъдещето?

Учени демонстрираха концепция за захарна батерия, която може напълно да трансформира химическата енергия в субстратите на захарта в електричество.

Обратно в новината

Коментари - Захарни батерии - това ли е бъдещето? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

явно са се научили на едно нещо от пчелите - които се хранят само със захар и ползват само захар като гориво.

Колко велика е природата, и колко жалки и неуки са хората!! Колко мъдри са нашите баби казали:"За всяка болка си има БИЛКА"!! Колко още ще откриваме колелото??!!

Хаха, сетих се за вица, дето на Иванчо баща му казал, че каквато и простотия да измислят, резултата е, че винаги поскъпва ракията...

Очаквам сега цената на захарта да подгони цената на златото ... Щото иначе какъв е кярът за свикналите да кярят ...

За бога ! Не яжте батериите !!!

Пасти може ли? Очертава се сериозна криза.

"Тази революционна биобатерия постига плътност на съхранение на енергия от около 506 ампер-часа на килограм" Само дето ампер-часовете не са единица за енергия ако не е известен волтажът.

Да, но са единица за капацитет на батерия.

И ампер-часовете носят информация за съхраняваната енергията, ако предлагаш в калории да ги правим например, тогава си ги ползвай само ти.. мерси !!!

Явно има някакъв химически процес, но какви са параметрите му и какъв е отпадният продукт? Щото като втасват джибрите отпадъка от преработката на захаридите е спирт и въглероден двуокис + топлина, макар че в нго случай спирта е желаният продукт.

То това си плаче за виц: - Абе защо вчера ти беше изключен телефона... - Ми бях гладен и изядох батерията. .... Иначе ще е по-добре и ще снижи цените на батериите значително....

Вярно, страхотен виц е!!! Изпрати го на Дир-а, че напоследък само тъпи вицове пускат!!!

Или пък: - Вече имам обхват - в сладкарницата съм!

Много яко - от сега си представям - купувам десет кила портокали и ги пъхам във вградената сокоизтисквачка на колата - и тръгвам на път

Да и автомобила се уригва и казва: Пак си зел от тоя сорт дето не го обичам...................

индииски учени бяха публикували това. американци изкупиха патенти, лицензи - всичко, а сега го представат пред свта (и пред индийците). Не съм ровил из архивите, за да потвърдя това, но който иска - би могъл да провери.

НЕ знам за индийци, но знам че българи имат успешни разработки на biofuel cells. Това със захарта е нещо ново, не съм специалист. А шефа на екипа е китаец.

И най-вкусната подробност е, че след употреба, можеш да си ги хруснеш!

То няма да е останала захар в тях, бе!

Мравките ще ми изядат смартфона докато спя. Не ща захир.

По същество това не е батерия , а горивна клетка

hladnika

тъй е, а нашите журналя-преписвачи, можеха поне да добавят и българина от екипа.

Ей ся е втасахме. И от к'во ще правим ракия?

........ами от батерии! ....ся наред са батерии от домати и краставици, кебапчета, .........!

Батериите ще се рециклират, като от тях ще се произвежда ракия.

Дам...пората мислят над такива неща, а не като СССР-ци само оръжия им са в главата.

Донякъде така, защото пропагандата която ни се насажда говори точно това. Може да се рзходиш в Русия по задълго да се увериш дали само оръжие мислят. А оръжието е важно за Русия защото запада, и най вече САЩ все се опитват да разпарчетосат и разграбят Русия. Ако ти беше на мястото на Путин и искаха да разсипят държвата ти по този начин ти били стол да гледаш безучастно и да не се защитиш. В крайна сметка не Русия води толкова освободителни войни по света и разсипа живота на милиони. Сега се опитват да "освобождават" Русия, надявам се ще ударят на камък най накрая. Алчността все някога трябва да бъде възпряна.

Александър

Колкото е глупав коментара на 123 в тази новина, толкова е и твоя. Има си теми за политика, коментирайте я там.

Като си говорм за алчност, затова ли Путин се е заобградил все с крупни милиардери :D

Доникъде не е така. Точно САЩ помогнаха на Русия дя се изправи след фалита 1999 г. И не са искали никога да я разпарчетосват. САЩ в продължение на години имаха преимуществото на атомната бомба и недосегаемите бомбардировачи, но дори и за миг не им мина през акъла да смажат Русия. Точно обратното в момента в който и Русия направи атомни бомби веднага подтикна северна Корея да нападне Южна. То най-голяма държава се става с защита нали? Баси тъпаците има.

Сащ били помогнали на русия. Хахайа по-голяма глупост не бях чел доста отдавна. Отиди да се прегледаш.

Възхитен съм от постоянството и таланта на коментаторите в dir.bg. Успяват всяка дискусия, под всяка статия, да обърнат в спор за и против Русия. Браво!

ето добър пример, как учените разбирайкимеханизма на енергпроизводство достигнато от еволюцията може да се използва в техниката. Сега вече при тази енергийна плътност, най-малкото електромобилите ще получат тласък.

Това няма да бъде позволено да се случи , както много други подобни решения ще бъдат заключени някъде за да могат определен кръг от хора да печелят още и още , докато други се гърчат. Да може и да е световна конспиция ама все така се случва , че нещо им става на тия произведения и не се чува нищо за тях повече.

Не става. Преди 15-20 години един дъжд отми 100 000 тона захар на Мултигруп. И така - караш си колата със захарната батерия, започва да вали, оставаш без батерия.

ХА ХА ХА ХА този дъжд са го видели само митничарите.Ти въобще представяш ли си количеството което описваш