Коментари - Паролите отпаднат от Android още тази година | IT.dir.bg
назад

Паролите отпаднат от Android още тази година

Google планира да въведе система за защита без парола при авторизация в приложения за Android.

Обратно в новината

Коментари - Паролите отпаднат от Android още тази година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то по принцип при Хандроида от пароли няма много смисъл, хахахах! Така или иначе цялата ОС е едно джава апп-че, при това зле написано.

Всички широко разпространени ОС, освен Уиндоуса, имат за база едно и също нещо.

Паролата осигурява извесна анонимностт. Биометричните данни не. Ония кьоравото оцъклено око все иска да гледа в чуждият двор когато не му е никак работа.

Абсолютно си прав! Ще стане същата история като с Windows 10, всичко супер обаче малко хора са съгласни всяка твоя стъпка да става чуждо достояние.

хората няма кво да ядът, те нам'квиси уйдурми ми праят...

прав си! дай дружно да теглим чертата на целия технологичен прогрес, фърли си компутъра, телефона, телевизора, колата ... защото бедните дечица в Уганда гладуват

покрай всички тия джаджи народа затлъстя и затъпя. Смарт телефонът му помни всичко, от паролата за сейфа до датата на раждане, а ако няма транспорт и за 100 метра, не си мърда задника от дивана ... А сития на гладния не вярва, казват. Тъй че, гледай да не те стигне и глада от Уганда

Както и да го увъртат, в края на краищата всичко се свежда до поредица от ЕДИНИЦИ и НУЛИ. Дали паролата в началото ще е съставена от думи, цифри, светлини, сенки или маймунски звуци, все тая.

Не е все тая, защото какъвто и challenge да праща сървърът с питането за парола, поредицата на символите в нея е една и съща. А когато запитването се състои от "кажи 'копче", то няма да можеш да се логнеш с 'чушка', която някой хакер е успял да открадне при предното логване.

Все тая е. Разликата е в броя на символите. Паролите стават по-дълги.

Чревната микрофлора у всеки човек е уникална... Оппа, дано не ме чуят.

Too little too late... Your idea will be taken into consideration...

А в Русия използват тази технология още от 1981-а.

Следваща стъпка - ти се оторизираш пред андроида с пръстов отпечатък, скенер на ретината и ДНК проба, молиш му се на колене, но той не ти се отключва, понеже Бай Брадър така е решил :D

Значи тази година купувам последният телефон с андроид и натам минавам на нещо друго, щом тия селски тарикати са решили да бъркат в г*за на хората

Понасити се пазарът с телефони вече по на няколко години които трябва да спрат да работят за да бъдат накарани хората да купуват нови, най-вероятно за това става дума.

Прекаляват вече!Това са просто телефони.Предназначени са за разговори и комуникация. А какво става,когато някой открадне биометричните ми данни,защото рано или късно и това ще стане възможно?! Ако продължават в същия дух ще ме откажат от смартфоните!Няма да давам доброволно лична информация или биометрични данни,защото някой компаний ги устройва така!!!

Е, тогава ще направят телефоните задължителни.

Зависи какво се съхранява и обменя по мрежата. Ако съхраняват само някакъв отпечатък (не от пръст), то с него никаква работа не може да се свърши. Дори да го откраднат, то могат да си го заврат знаеш къде. Само физически достъп ще устройва крадеца. Струва ми се не познаваш или силно пренебрегваш силата на криптографията.

Те просто си събират бази данни за всеки, за да могат да ни контролират по-добре. Това за защитата е просто предтекст.

Биг брадъра се нуждае от биометрични данни единственото за в бъдеще може и ДНК проби да взимат за да си подкараш смарт фона.