Коментари - Какво трябва да знаем за криптовалутите | IT.dir.bg
назад

Какво трябва да знаем за криптовалутите

Или какво е предимството на "койните" пред стандартните пари

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Какво трябва да знаем за криптовалутите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е има и бг крипто пари. ружа угнатова е шефа. ако имате бол пари- инвестираите ;-)

Пълно с криптоидиоти. Ама нощ има рибки има и акули.

Всичко опира до доверието... аз нямам доверие на криптовалутите и няма да приема плащане в тях... ако болшинството разсъждава като мен балона ще се спука... рано или късно това ще секне, защото криптовалутите са нищо повече от една фикция... желание за бързи пари

Пич, браво! Това е единственият адекватен и в същото време негативен за криптовалутите коментар в цялата статия! Въпреки, че лично аз не съм съгласен с твърдението, че всичко се свежда до желанието за бързи пари, това което си написал за доверието е точно така! Отново поздравления, бях се отчаял от липсата на нормални хора!

Валути обезпечени с електрически ток и електронни устройства въртящи безмислен компютърен код работещ на празен ход. От това ли идва доверието?

няколко въпроса и възможни отговри 1. Алгоритъма на копаещата машина от каде знае колко биткоинта са били изкопани до момента отг. Вързва се с централен сървер кадето се пази цялата информация за тях => че собственика на този сървер може да манипулира призводството, Хакер може да върже копаещата машина към нулев сървер и за секунди да изкопае голямо количество, Собственика на сървера може да изтегли всичките бикоитни преди някой да се е усетил а на собствениците на биткоит портофийли да остане само протоффейла - криптиран текстов файл който дори не ссе знае какво съдържа. извод. За да не се лучва горната хипотеза единствената причина е че собственика или създателя изчака да се вдигне още тахната цена след което всички в пирамидата ще изгърмят. Не случайно създатреля на биткоити се пази в тайна може и да е ЦРУ

Седни си слаб 2!

Даам- сладката "дейност" на посредника.- На ти мотика, на ти нива, оди копай и после ми дай половината от реколтата, щото шти дам в замяна едни бляскави жълти колелца...или шарени хартийки...или пък цифрички на екранче. А може и да не копаш, ами да ми изпереш, да ми изчистиш, да ми сготвиш, къща или дрехи да ми направиш- все за тая голяма награда накрая...

Да де ама, ако копаш нивата може да се роди зърно и да се нахраниш, а от другото се ражда пирамидка

ама нали се сещаш, че това да го наречеш "пирамида" не е достатъчно. Нищо в биткойна не е пирамидално. Същото важи и за голяма част от останалите криптовалути. Това, че тук пишещите нямате и най-малка представа какво е, не го прави пирамида. Виж, за балон бих се съгласил, понеже както всичко друго от което лесно се печели и се намеси чисто човешката алчност, придобива балонен характер, но това важи за абсолютно всичко. Биткойна в частност и криптовалутите развиват технология която ВЕЧЕ промени света и коментарите на хората тук не могат да променят този факт. В същност те показват единствено невежество, но това е типично. Относно "липсата на произведен продукт", това просто не е така. Факта, че не го виждаш не го прави "липсващ. Продукта е виртуален, точно както фейсбук например (примера е неточен но за нивото тук е достатъчен). А относно виртуалността, то такива са и парите във всяка една банка, понеже тя реално ги няма в наличност и ако всички вложители тръгнат да ги изтеглят, банката ще фалира. В последствие ФЕД (ако е американска) ще напечата още долари, ще ги проддаде на САЩ (които ще увеличат дълга си) и банката евентуално ще въбе спасена, макар че с парите за спасение, банката ще си раздаде бонуси (ако не вярваш, припомни си събитията от 2008). Пак казвам, има достатъчно информация достъпна за всеки. Преди да сложите табелка "пирамида" на нещо което няма абсолютно нищо пирамидално, по-добре се информирайте.

JMM®

Каквото и да се пише , биткоинта пък и останалите виртуални валути са един огромен балон . Зад биткоинта не стои нищо друго освен изхарчения ток и неясното изчисление на сложни математически задачи , още по неясно за кой. Най вероятно за никой . Движи се единствено от човешката алчност и желанието на милиони млади далавераджии да забогатеят без труд . Някои ще забогатеят , но 99% ще бъдат изиграни в края на играта.

Факта, че го наричаш "биткойнт" е достатъчен, за да е ясно, че си бос по темата и не трябва да я коментираш в ниакъв случай докато не промениш това.

JMM®

" ... попитахме IT експерта ... " Защо ли винаги съм считал, че по икономически въпроси е редно да се допитам до икономисти, а не до IT специалисти ... Това е все едно по въпроси свързани с днешните книжни пари да попитам за мнение ... печатари и дизайнери ... Нали все пак това "нещо" го наричате валута, каквото и да означава това ...

Хиляди компетентни, но никой не обясни: Какъв продукт се произвежда срещу получените крипто "пари"??? И защо точно с видеокарти? ...защото е предназначено за вИДИОТИ ли?

Защо трябва да се произвежда продукт?

копането не става само с видеокарти. Видеокартите имат процесор който се справя достатъчно добре с изчисленията които трябва да се направят за съответнаа криптовалута. Има получен продукт при това не един. Ако се поинтересуваш коя валута какво предлага, ще разбереш. Но това изисква усилие, макар и минимално. Естествено за всеки невежа е по-лесно да каже, че това не става, без да придобие и елементарна информация защо.

Продукта се вижда и от слепите. Вкарват се реални пари в играта, които в крайна сметка се събират в джобовете на организаторите. Стойността на биткойните расте в резултат на свежите пари. Който успее да се измъкне навреме, може и да спечели. Най-обикновена "Понзи пирамида".

Понзи схемата няма нищо общо с биткойна. При понзи схемата има нужда от "свежи" пари, за да не губиш, т.е. за да не се обезценява твоето вложение, а при биткойна и голяма част от останалите криптовалути това не е така.

А пенциите кога ше минат на тая валута? Щотоо ... А бе де я копат тая валута? Ас копам я колко годин декар и полвина двор, пък ... Хм ...

Нека спеца от интервюто да обясни как аджеба е обеспечена сигурността и да разясни какво представлява копането - възникване и функция.

Копането е много лесно за обясняване. Всяка обикновена банка за своите транзакции използва банкова система задвижвана от сървъри. При криптовалутата е подобно, с разликата че "сървъра" реално са мрежата от компютри които "копаят". Относно сигурността не става ясно за каква сигурност питаш. Има достатъчно видеа в интернет в които е обяснено като за глупаци. Те и така се казват "bitcoin/crypto for dummies" .Аз гледах точно такива когато нищо не ми беше ясно.

Уау колко много разбирачи има тук... Хора, един съвет: когато нещо не ви е ясно по-добре спестете "мнението си" понеже освен смешно е и жалко. Аз примерно не разбирам от тенис и за това не пиша под теми за тенис. Помислете, има логика! 100% 80% от пишещите за пирамиди през 90те са набутали пари в очевадните пирамиди и сега се правят на отворени...

ММММда не беше лошо да напишеш нещо също толкова претендиращо за умно под статийка за способите за тупиране на рядка перхидролено захабена растяща върху дебела проста взела се на серьозно кратуна коса и за гащите за пристягане на тлъстини под крещящо отровнозелено кастюмче тип на свинче звънче и ох мамо що ма не роди прилично закръглена и с вкус и за осемте алтънени пръстена зорлем натъпкани върху въздебели пръсти ако ти остане време от позиране колко съм заета в кварталния трафопост тире клуб социален живот да вода демек пръжки да маам помисли има логика!

олигофрен, написал си доста редове без абсолютно никакъв препинателен знак. Засрами се!

Ти, като си такъв голям разбирач, защо не написа две смислени думи накръст, ами слезе на нивото на Ивовите дебили? Хайде, покажи ни че има нещо в кратуната ти!

аз съм написал повече от 2 смислени думи, но очаквано малоумниците не схващате. На баламурник като теб нищо не може да му помогне да разбере. Ти си просто баламурник...

Момчета, докато мрънкате и драскате по форумите, хората станаха милионери от копане и спекулации. Не сте най-умните хора на планетата, това са фактите. За съжаление и аз не съм - нямах топки да остана в играта. Познавам хора, които буквално си оправиха живота покрай миньорството. И за правнуците им има да харчат. А вие драскайте и тролете от панелките и се мислете за много умни и успели.

- Спекулациите са един от основните двигатели на криптопазара. Валути се купуват и продават от хора, които въобще не са наясно как и защо работят те а единствено с цел печалба. Алчността на повечето инвеститори е голяма и според мен това ги поставя в неизгодна ситуация. Вече на пазара играят и някои много големи играчи, като например тези от Уолстрийт, и съответно доста хора ще бъдат изиграни. Тъкмо бях решил да си купя.

Там, където плуват китове, наливащи милиарди в развитието на High-Frequency Trading системи и за които работят повече специалисти по изкуствен интелект, отклокото в ИТ бранша взети заедно, аз работа нямам, щото не съм цаца, а планктон. Същевременно ми е смешно да гледам как останалият палнктон се мисили за конкурентен и вади генерални заключения от някакъв частен случай на ударили кьоравото по случайност.

спомням си като беше 50 цента...??? по добре е от ,,ктб-то,,...!!! банките отварят с 1з% капитал и печелят 150%...??? като ,,наркодилъри,, са...!!!

Има още много балъци, жадни за бързо забогатяване!

"а в София дори има биткойн-банкомати"- не става ясно къде са и какво пускат?

Тиха пръдня с мирис на зелено...

МлЕко пускат! Ама има прЕсно само до 9-9 и половина и бабеците правят опашки. Изостанала работа!

Проф. Стив Ханке казва: "Криптовалутите са едни от най-нестабилните и спекулативни активи. Умните централни банки да ги избягват!" Валути всякакви - от пера, през воденични камъни та до златни монети. Въпросът е, стойността на какво изразяват. Криптовалутите са с "виртуална" стойност. Който иска да спекулира и играе - да го прави. Има виц: Отива Иванчо при баща си и го пита: "Тате, какво е това виртуална реалност?" Баща му казал: Отиди и питай майка си и кака си, дали ще легнат с комшията Пешо за по 5000 евро. Като ти отговорят - ще ти обясня. Иванчо отишъл и питал. Майкй му казала "Как смееш, ти мръснико да ме питаш такива неща?! Ама чакай - колко каза? 5000? Е, ми толкова неща ще си накупим, ще ида на круиз... Пък и с Пешо сме комшии 20 години, почти сме си рода. Може, що пък не?! Каката: Кво? С тоя дъртак?! 5000 ли? О, за толкова ще го изтърпя за една нощ! Ама пък така ще си поживея после! Върнал се Иванчо при баща си с отговорите и оня му обяснил що е то виртуална реалност: - Виждаш ли сине, във виртуалната реалност имаме 10 000 евро в къщи, а в реалния живот - две корви.

Ганьо разбира и от криптовалути. Изказва се с важен тон и... тъне в мизерия в панела в Люлин. "Глупаците" купиха битчета на 200-250 долара и сега продават на 7000+. И това за около 2-3 години страх. "Глупаците" купиха етери за по 20 долара и ги развързаха на 250 - за няколко месеца. Ганьооооооо, гол и бос ще ходиш цял живот с това мислене на дървен балкански философ!!!!!!!

Чай ся, на кого ги продадоха? На Галактическата федерация или на други балъци? Епизодични удари и примери със щастливи овчарчета не струват нищо. Да противопоставим ли на тях изгорелите в пирамидите и банките? Колкото струва твоят частен случай, два пъти повече струва моят. Не можеш да привеждаш само добрите примери, продкрепящи тезата ти. При такава норма на печалба, на норманите хора им е ясно за какво става дума.

Проблемът е, че не ти е ясно нищо. Рискове има и търговията с акции, и във forex-а. Лесно нЕма, ма френд! И не, тези хора с парите НЕ са късметлии, както се залъгваш. Те просто са по-умни от стадото и печелят. Толкова за днес. Който разбрал - разбрал. Без пари - толкова!

Ще се изненадаш колко много бизнес има построен на "единични удари и примери със щастливи овчарчета". Достатъчно е да погледнеш половината лотарии по телевизиите и масата чичовци и лелки, които няма какво да ядат, но търкат като невидели билетчета за по 2-5 лева в градинките. На тоя фон криптовалутите са не нищо кой знае какво.

Що продаваш на 7000 бе играч? Нали цената скача всеки ден. Чакане му е майката. И ти си един пишман тарикат, обикновен ганьовец.

Дето са по зле и от 80% на Христов

Е, голямото откритие- собствена виртуална валута за тайни сделки в особено големи размери-без данъци, без офшорни разкрития, без инфлация, без кражби от трети лица. До появата на криптохакерството, разбира се. :))

Добър пазар за пране на пари и финансиране на терористични дейности.

Само инвестиции в имоти и злато, другото е ала бал

Ти предполагам имаш 1-2 милиарда в злато и 5-6 в имоти, нали?

Мда, ако беше купил преди години имот в Банско за 1200 евро на квадрат, сега щеше да търсиш на кой да го продадеш за 350.....

Помня в началото на демокрацията финансовите пирамиди. То не бяха книги описващи бързата печалба, Провеждаха се семинари, форуми, симпоззиуми, Който не участваше в подобна структура го изкарваха най големия тъпак. Накрая фараоните обраха парите и избягаха, другите останаха да гледат умно :)

Стига с тия примери от древността. Виж само рекламите в дирника днес - "врачка знае как да станеш милионер", "тази самотна майка изкарва по 60лв на час", "студентка разбра как да стане милионерка". Само дето не ги издават като книги, ами ги пускат директно в нета.

Това е поредния спекулативен балон. Нещо, което на никого не му трябва освен на разни бандити като Путин, които искат по-лесно да си перат парите. Та накратко, кой направил кинти в началото направил, другите само могат да изгорят като се пукне балона.

Криптовалутните фенове са досущ като пенсионерите, дават си парите на телефонните измамници без бой.

Чак така не са. Обаче са като онези навремето, дето се редяха на опашки пред гишетата на пирамите на Иво Недялков. Репортерите ходеха да ги снимат и ги питаха дали не се притесняват, че участват в пирамита, а онези отговаряха, че няма такова нещо, даже смятат да си продадат колите, за да "вложат" още повече.

Има истина и тя е една - златният стандарт . Ясно е кой владее печатането на пари и защо за медиите златния стандарт и отмяната му от УСА е тема табу. Много държавни лидери се простиха с живота си защото отказваха да участвуват в измамническите схеми и искаха да възстановят златния стандарт на валутите си. Биткойна е още по-въздухарска история.

Детенцето от детската градина се изказа..... Кутайците са въвели първите хартиени пари още по времето на златния стандарт. Икономиката отдавна е отвързана от златото колкото и да не ти се иска.

Таква отвързана от реалните активи икономика много лесно изпада в депресия и се държи единствено на основата митове и легенди.

виждам потенциал - да се измисли как да се взривяват блокове от чейна , еквивалент на взривяваните ката ден банкомати

чиста пирамида. обикновенно пирамидите са на локално или национално ниво и траят около 4-5 години. тази обаче е световна пирамида и бламурнците са в пъти повече, така, че може да продължи 10-20 години все пак 200 милиарда са нищо в световен мащаб. така, че има още време да се набълбукате, като стане 2-3 трилиона ще е време да се бяга. а след като изгърми, ще се радват само тези с злато и кеш в джобовете.

Цялата работа издиша, да си даваш парите на някого за да си купиш едно нищо не ми се струва логично. Или затова ги копаят, само че с компове, те пък били много скъпи и хабели много ток.

За чий ми е да знам още една Понци-схема? Щото се казвам Спас и съм от Кочериново ли?

Спас от Кочериново е социален инженер (или на прост български - тарикат), който си е лъгал жертвите. В Понци схемата (на български - пирамида) се разчита да излъжеш 20 човека, те още 20 и така докато не останат повече хора и всеки плаща комисионна, а ти си на върха на пирамидата и събираш и броиш комисионните. Понци схемата гръмва, когато най-ниското звено няма на кой повече да продава и тълпата най-долу разбира, че е излъгана. На тоя фон Спас с просто обикновен тарикат, който е просто много убедителен.

От личен опит в финансите: Купувайте само инструменти които разбирате като структура, имате данни да извършите анализ и прогноза и никога със средства на заем!

Ти май си объркал аудиторията. Който разбира, камо ли знае какво си казал, тези неща са му ясни. Който не разбира, в момента бърза, че е набарал една далаверка... Наслушах се за познати на познати, които са станали милионери от биткойните. Много обичам от частното към общото и anecdotal evidence. Същата работа е да си разказваме колко пари взел онзи циганин Неймар и всички да се юрнем да ставаме футболисти.

Пак се пищи за битконете, явно цялата работа издиша. По принцип не е важно валутата каква е, важното е да е в достатъчни количества.

А нещо за квантовите компютри? Максимум след 5 години - тази криптография няма да е същата...

И това само ти го знаеш, така ли? Съществуват и активно се развиват различни крипто-алгоритми, които са QC-резистентни. Биткойн софтуерът ще е готов с промяна далеч преди да има реална заплаха. Виж, банките, дето ги мързи да дишат (пък ползват абсолютно същите шифри като в блокчейна) - за тях не знам дали ще са готови.

иванчо брат, Много си заблуден. Така бяха и измамените от финансовите пирамиди. То не бяха книги и обяснения как да станем милионери, а пък накрая фараоните избягаха с парите на хората

Няма никакъв интерес, обикновено крипто схемата се въргаля от авантюристи, които въргалят и истински кинти по борсите. И от балъци, накрая те ще са набутаните, а вантюристите ще са си обърнали криптото в зелено.

Помня раздуването на балона 2011 - 2013 г. Всъщност направих не лоши пари, преди да дръпнат шалтера. Сега зад балона седят конкретни държави и интереси, тъй че си опичайте добре акъла. Най-лесният начин да разпознаеш един балон е когато всички медии започнат да ти надуват главата каква "далавера" ще имаш от него. Смешници....над 200 г. финансово дело и нищо ново под слънцето.

Най-голямата измама, видеокартата да ми прави пари. Криптовалутата е нещо имагинерно като търговията на квотите за парникови газове. Като имаме впредвид че в основата това деяние мощно се финансира от най-големите кръвопийци - банките , можете да си представите какво следва в определен момент, банката изгаря и с нея всичко , не е като златото като изхвърлиш пепелта, златото си стои на мястото.

Татуирай си "глупак" на челото. Един познат има ферма за рендване на филми (да, и това се нарича ферма) и я дава под наем. Изненада - видеокартите му правят пари (макар и не като криптовалути) и успява да си плати сметките.

Бих искал да прочета и мнението на някой компетентен противник на криптовалутите.

Ето ти моето мнение: 1. Това е балон. Казвам го като човек, който има биткоини от 2011-та. И до ден днешен не знам кой ги купува, аз мога само да се радвам, че цената им расте. 2. В момета транзакциите са ужасно бавни и се налага да плащаш, за да минат (едно време не беше така). Може да мине ден и повече ако таксата е ниска. 3. За дребни суми транзакцията може да е голям процент от сумата. 4. Чакаме хард форк на блокчейна на 15.11 и не знаем какво ще се случи след това. 5. Транзакцията по принцип е необратима - тоест могат да ти откраднат парите и няма орган, който да ти ги върне. 6. Ако не внимаваш, може безвъзвратно да си загубиш парите в портфейла (счупен диск, забравена парола и т.н.). 7. Алтернативните валути са прекалено рискови, въпреки че се опитват да решат проблемите на биткоина. 8. Борсите за криптовалути са си рискови по принцип - годишно гърми поне по една борса - примери MTGOX, Cryptsy, BTC-E (макар че последната се опитва да се оправи). Изобщо си е играчка за хора, на които им се занимава с това. Не са пари в истинския смисъл, по-скоро е високоросиков финансов инструмент.

Компетентен, а не знае, че хардфорка на 15.11 няма да се състои, отказаха се.

Светът е рибарник. В рибарника има различни видове риби. На брега има рибари, сложили за стръв на кукичката криптовалута. Обикновенно се ловят шарани.

Да не забравяме и жабите около локвата (като теб), които само крякат и не могат да разберат какво се случва.

Гоше, убеди ме, че борсите са сигурни, братле, после ми плямпай за сичко останало.

Това е финансова пирамида в глобален мащаб

Отдаван следя темата за биткойна и криптовалутите от това което съм прочел 1. Има пряка връзка между криптовалутите и криптовирусите 2. Криптовалутата е с ограничен размер като брой за биткоинта около 20 милиона биткоинта. т.е не стигат за цялото население а и нищо не може да се купи с тях освен да се ползват за пране на пари. 3. Най вероятно 99% създателя на тази валута ще източи всички биткоинти когато достигне критичния лимит (копаенето и с най-бързата машина ще е безмислено) няма начин да няма информация каде се наират биткоинтите те са винаги на едно и също място просто клиентите си милят че правят транзакции а всъщност нищо не се случва (богатее създателя на валутата) Това е балон

Ако ти си програмист, аз съм Лепа Брена. 3 точки - поне 10 глупости. Ти не си 80% дебил ти си 110% дебил. Само за едно си прав - има пряка връзка между криптовалутите и криптовирусите - и това е , че използват еднакви технологии за криптиране :)

Спри да четеш от там, откъдето си чел до момента, понеже само глупости си прочел. Вземи някоя сериозна книга по въпроса или няколко, пък дай тогава да говорим. Дори насоки ще ти дам: Bitcoin for the Befuddled (Barski) The Bitcoin Tutorial (Kleinman) Programming the Blockchain (Antonopoulos) Owning Bitcoin (Apodaca) Ако четенето не ти е удобно, има прекрасен и напълно безплатен курс в Coursera, озаглавен Bitcoin and Cryptocurrency Technologies (Narayanan, Felten и другите не ги помня) Когато направиш това, ще разбереш какви огромни глупости си написал тука.

Иванчо, Прочети и ти какво е стойност, и ако можеш обясни на хората биткойн и стойност. Иначе това е още един механизъм за борсови спекулации, трудно контролиран от държавата! А какво ще стане с появата на квантовите компютри никой не знае.

Във OLX има такива машини,наречени КОПАЧИ,които струват майка си,и Баща си,и няма да можете да им смогнете да им плащате тока,който ще изгорят.който се интересува нека потърси във обявите да види за какво става въпрос,според мен е една печеливша схема за някой умни специалистчета,които ще зарибят други такива но балъци,и някой ден ще гръмне бомбата и ще останат балъците без паричките си.

Колко ли е кофти човек да си формира мнението за нещата от живота, четейки само обяви в OLX...!

Във OLX има едни "копачки" дето ги продават нищо неразбиращи момченца, които са се набутали с едни пари щото са мислели, че печалбата ще е днес, веднага и ще е няколко милиона. Половината са лошо сглобени боклуци с остарял хардуер и се опитват да ги набутат на някой още по-голям баламурник. И наистина - трябва да си много задръстен, че да си формирaш мнението от OLX.

Ха-ха балъциии, купувайте "нищо", аз спестявам в злато. Скоро и този мехур ще гръмне и тогава ще видите 0 и 1 през крив макарон алчните душички ще ви се свият на песъчинка..

А златото къде го съхраняваш?

вероятно на тъмно и хладно!

... в задния джоб :) - 10-20 грама злато може и на ланец да ги носи :)

Сигурно си го държи златото в Mt. Gox, ако разбираш намека.

Извади златото и отиди да сси купиш нещо, да те видим как ще го направиш. И златото, и диамантите, сичко си е схема, брат. Ако не въртиш парите, не печелиш.

Никой не може да спре бъдещето. Хората ще стават все по-свързани и децентрализацията на парите е неизбежна.

Поредният финансов балон.

Аз нищо не разбрах. Какво може да си купим от магазина с тия пари? Примерно един хляб и едно кисело мляко колко криптовалути (или бийткойни) ще струва? Обяснете ясно и просто.

Едва ли в местната бакалия ще ви приемат биткойните (сигурно няма и да знаят какво е това), но вече и в България има места, на които ги приемат. Има и доста международни и големи сайтове, които също ги приемат.

Вадиш си карта през дигитален портфейл и пазаруваш навсякъде където има пос терминал и теглиш от банкомат без никви грижи.

Това е нещо като схемаджийска схема,която цели да се наливат много пари,да се хабят много ресурси,и като гръмне балона рано или късно,много хора ще изгорят със вложените си пари,нещо подобно като Пирамиди Фараони.

Плс някой ако знае дали дават заем в тези валути да пише спешно трябва да намера доста пари но имам заеми към банки и няма да ми дадът плс ако някой знае как можеш да се здобиеш с такива пари да пише

Да, дават зе заеми, потърсете в интернет по въпроса.

Ако напишете и една статия за МТГокс ще е супер :)

Цялото това копане е пълна глупост, няма реален прозиведен продукт, смятате някакви алгоритми и до там цялото нещо е една голяма спекула, замислете се, отивате копаете изкарвате злато и ето има нещо на среща в ръцете ви.