Коментари - Изкуствен бургер ще спасява човечеството от глад | IT.dir.bg
назад

Изкуствен бургер ще спасява човечеството от глад

В Лондон на тържествена презентация на 5 август ще бъде изяден бургер, получен в лаборатория от стволови клетки. За производството на късчето изкуствено месо с тегло 143 грама са били изхарчени 250 000 британски лири или 385 000 долара.

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен бургер ще спасява човечеството от глад | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами браво, то щото сегашните бъргери са много истински....

Като научно постижение -моите поздравления.Проблемите на човечеството няма да се решат от технологиите а от преустройството на системата.Преди всичко трябва да се овладее популацията като се контролира раждаемоста.Основното обаче е справедливото разпределение на ресурсите и спиране на производството само за печалба независимо от реалните нужди.

Това не ми е интересно. Хайде пускайте следващата новина, че нищо не съм коментирал днес.

Кой пък им каза, че човечеството ще продължи да се изхранва с месо?!

Тия дето финансират създаването на изкуствения хамбургер- ДА СИ ГО ЯДАТ, да не го предлагат на бедните и да се правят, че мислят за тях.

както беше казал някой, проблема на света не е в това, че не можем да изхраним бедните, а в това че не може да нахраним богатите... :-(

много си прав,но много хора по-света и още повече у нас се надяват че някои ден ще минат от страната на богатите , а пък бедните да ду....ат

Ям, значи съществувам. Да не би да искате да спра?

Иска той. Той си яде Египетски картофи и не му пука важното е да има iPhone. Ние балъците да копаме и да си ядеме домашни наши си картофи. :)

Всеки иска да промени системата, но никой не иска да промени себе си

Стига с тия манипулации де. Няма световен проблем с глада, има световен проблем с бедността. Тази планета може да изхранва спокойно десетки милиарди човеци. И сега в момента се изхвърлят милиони тонове храна в океаните, защото цената на пазара не е подходяща или се цели да се вдигне. Всичко е манипулация, концентрация на власт в шепа обезумели идиоти и бедност, за да се владеят масите.

Cъгласен съм с тебе, но масите сме си виновни. Нали трябва да имаме кола 200 коня и телевизор 42 инча, за да не ни се смеят съседите.... Навиваме се на всякаква работа, за да плащаме неща от, които нямаме нужда, за да впечатляваме хора на, които не им пука за нас... Нищо чудно, че ония горе ни смятат за полу човеци и пълни идиоти. Винаги чакаме събота и неделя, лятото и щастието...

Всеки от нас е виновен защото всички ние създадохме системата, чиято жертва ще сме пак ние и нащите деца

Bulshit

Не бе пич, не е булшит, не разбра ли, че е изкуствен.

Ако за "143 грама бургер са били изхарчени 250 000 британски лири ", то със сигурност от това ще изпукаме от глад!

Ти па! Следващите 150 грама ще са на прИмоция - само за 120 000!

Единствената причина за недостига на храна е както казва една моя колежка: "Ич ми се не копат картофите" На всеки му се работи на бюро. Никой не ще да копа вече. Аз пък от бюро се заех да копам. Няма стрес, няма неграмотни, некомпетентни шефове комплексари. Само ти и земята. А пък колко вкусна е храната после мммм. Е лишаваш се от други неща, но човек сам определя приоритетите си ....

+1 Ставаме двама :)

много правилно казано .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много смислен коментар.Хората съвсем забравиха от къде идват зеленчуците или плодовете например.Иначе им дай да се оплакват колко лоша била храната по магазините.

селяни които могат единствено да копат картофи да хващат 7 ми номер мотиката и марш на картофичака,акъл от простаци и некадърници нещам:)))

Аз последно като виждах мотика през далечната 19хх, все още нямаха клавиатури. Явно вече имат и горния пост си го писал от клавиатурата на мотиката. Освен ако не си и го диктувал де, не знам докъде е достигнал технологично бранша.

И аз копам. Браво . Похвално

А ако 99 % от хората бяха вегетарианци ...

тогава някой зеленчук нямаше да достига и щяха да го направят изкуствен.

пластмасови, безвкусни и несочни домати или ягоди не си ли виждала по магазините?!?

Утре ще ни сложат по-една батерия и едно зарядно и гледай какво става...зомбита зомбита това е целта!

Колко съм си мечтал за една плутониева батерийка ако знаеш.. дето директно превръща АДФ в АТФ! Няколко грама, и за 200 години нищо друго не ти трябва! Ама от где такъв късмет?

Филма "Крилце или кълка" със Луи Дьо Финес от 70-те години на миналят век се оказа реалност преди много години назад във САЩ.Хубави храни за Американците със ГМО.И нас ни убеждават колко са "полезни".

Абе тая новина нали вече я четохме тук на 16.07? Там беше, че ще намалява газовете, сега ще бори глада. Добре че завидната дата 5 август наближава, че да не могат да ни я пробутват още много пъти.

Казват, че в БГ крадели защото били гладни! Толкова кражби станаха у познати, роднини, съседи и при нито една от тея кражби не беше отварян хладилника! (Е, може да е бил отварян и затварян, ама не са откраднали нищо от него). За тва се питам това с кражбите не е ли нещо изкуственно направено - така че народа да е постоянно в страх? Източните мислители казват, че когато човек се страхува и му става по-слаба енергията (аура / биополе или там какъвто му е термина) и по тоя начин по-лесно се манипулира. Аз не знам. Благодаря за минусите предварително.

тия доста са изостанали,мкд отдавна спасяват населението на сащ,а и на много други развити страни с подобни произведения. да им е сладко,я си маам баничка с боза

Е, ти намери с какво да се похвалиш... защо не погледнеш какво има в бозата...

е може да е направена малко гмо зърнена култура,но в сравнение с това месо си е направо натурален продукт. Tи кво искаше да кажеш? с това че "обядвам" в мaкдоналдс ли трябваше да се похваля???

Надуваеми жени, електронни цигари, изкуствено месо... Ай сик.ир!

Пропусна - безалкохолна бира..., безкофеиново кафе..., еманциПАТКИ..., гей-паради... Чака ни жестока полюция!

В бъдеще и гладът ще е изкуствен, така че всичко ще си дойде на мястото!

Е те това ще да ручаме с чаветата!!!

Честно казано се радвам, че след 100 години няма да съм жив .. жал ми е само за децата ми и техните деца... че ще им се налага да живеят в тоз изкуствен свят...

Кому е нужно да се създават толкова много човеци, а после да се чудим с какво да ги храним. А уж хората били умни! Вижте само природата се саморегулира. Има мишки, лисиците раждат, няма мишки лисиците не раждат. Вижте ромите какво правят- колкото по бедни и гладни повече деца правят??!

И ти ли си от лудите вярващи в теорията за пренаселването? Кога индивиди като теб ще разберат, че определен кръг от хора имат нуждата да накарат точно такива като теб да вярват в тази теория, за да може в бъдеще по-спокойно да си прокарат схемите?

Ало, нормалния ненормалник, само преди 100 г. човечеството е било 1 млрд, сега сме 7 млрд.

Може и така да е. Пенсията ми едва стига за хляб сол и ток. Децата ми заминаха да не гладуват техните деца, а държавата изхрани по 10 чавета на ромите които вече започнаха да правят своите 10.........

Знаеш ли кому е нужно? На големите корпорации, които на практика управляват света. Повече хора спо-добър стандарт => повече консуматори => по-гоялм пазар за бизнеса им => по-големи печалби. Да, ограничението на раждаемостта и въвеждането на квоти за всяка държава (като с парниковите газове) е решение, но е цинично и безумно - всички дружно влизаме в огромен "зоопарк" и вместо ЕГН ще имаме инвентарен номер. Тъжното е, че големите корпорации отдавна гледат така на всеки един от нас...

Ах тея лоши корпорации...А по темата, ако дедо ми си е представял, че ще наричам работа стоене зад светещ екран и щракане на копчета какво ли би си помислил...На дали би му хрумнало, че някой дето не може да си напише правилно името може да публикува коментар, който да може да бъде прочетен от всеки човек по света... И все пак на това му се вика ЕВОЛЮЦИЯ. Човекът винаги е еволюирал от използването на огъня до използването на деленето на атома... Който отрича еволюцията сам го грози рискът гените му да останат неизползвани в бъдещето.

Обясни го на циганите и на защитниците им.

Така или иначе до 100 години само най-богатите хора ще могат да си позволят чиста вода и истинско месо. Обикновенните хора ги чакат хапченца и кашички.

А стига, бе. Нищо ли естествено няма да остане на този свят? Поне да си отидем от него по естествен начин ще можем ли?

Рак, инфаркт, инсулт естествени причини за смърт ли са? :) Ако да, то спокойно, естествено ще си отидем

Тези ако пуснат в меню изкуствени картофи и кола отиваме на около милион.

И сега са изкуствени - в Макдоналдс. Много са вкусни...

хаха, да бяхте питали българските произдовители на колбаси - те от 24-25 години месо не използват, а и тяхната технология е иконжмически ефективна - не трябват 375 хиляди долара за един хамбургер.

трябва им само тоалетна хартия - преди десетина години един врачански саламаджия казваше - ей зор видех докато научих врачане да ядат тоалетна хартия с вилица!

Ама тоалетната хартия втора ръка ли е била?

Че на сегашните бургери какво им е? Да не би да има нещо истинско в тях???

има истинска соя-дядо ми и викаше чи..кия боб :д

соята взе да излиза скъпо... вече ползват картофи