Коментари - Задава се швейцарски ”убиец” на Apple Watch | IT.dir.bg
назад

Задава се швейцарски ”убиец” на Apple Watch

TAG Heuer, Google и Intel ще си сътрудничат за създаването на луксозен умен часовник.

Обратно в новината

Коментари - Задава се швейцарски ”убиец” на Apple Watch | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен от години, часовника си стана обикновена гривна, бижу ако щете за мъже и жени. Аз 10г не носих часовник, откак си взех телефон. После осъзнах това като ми подариха скъп часовник и си го нося. Но за час, по инерция пак поглеждам в телефона. Така, че самата идея за смарчсовник ми се губи, освен може би като нова мода бижута ;)

То си т баш това засега. Щото колкото и да са "смарт" са си само смарт а не "часовници". В смисъл може да прави 100 неща а трябва да го зареждаш май през ден. Това не е часовник за мен. Гледам появиха се тука по улиците от година и малко насам младежи с такива. Не ми харесва. Аз мойто Касио откак го купих пък не си гледам телефона щото на него с един бутон си виждам местното време, Българско време и още 2 времена и ми е много удобен

Смарт часовниците са невероятни и перфектни, ако спортуваш нещо и искаш да следиш скорост, разстояние, местоположение. Това са тичане, колоездене и т.н. Да носиш телефон на такива събития е адски неудобно, дори и с калъфа на ръката.

Уф, абе смарт-часовниците са бъдещето, съгласен. Но още сме далеч от необходимата функционалност. И не говоря за какво може а какво трябва да прави. Един часовник първо за да е часовник трябва да показва точно време и да не се налага да го зареждаш всеки ден. На второ място трябва да е здрав (удар, вода и пр). По тази причина бих си купил смарт-часовник след 10г когато станат часовници, щото сега са само смарт. И Епъл не е върха в електрониката, те са просто име и цена за псевдо-гъзари. Истински функционален и здрав електронен часовник е например Касио. Това е часовник на който вярвам защото го нося при минусови температури, давал съм го на бебето да го хвърля и блъска, плувах миналата година когато бях в Куба и работи без отказно. И има 10-годишна батерия. И дори не е Г-Шок - нося масовка за $55 канадски долара. Обаче ще ме води и в планината и в гората. Така че не ми говорете за добра електроника от Епъл - няма да издържи и едно от тези неща а най-евтиния струва към $400 и трябва да го зареждате май през ден. Простотия.

TAG Heuer е една от най-добрите, известни и скъпи марки часовници (за средният потребител, не визирам patek philippe, rolex и др., дето са висок клас за супер богати потребители), така че ако трябва да избирам умен часовник между Апълъ и TAG Heuer, не бих се колебал и секунда в полза на втория. Отделно за мен вече марката Апъл е изключително компрометирана като символ на елементарната снобария, на чалгарството, както и на гейщината...

Аз деля швейцарските часовници на три. Първите са от групата на Tissot,Certina ..... Вторите са скъпата конфекция,която взима машинки от ЕТА и ги слага в лъскава опаковка. Тук е голямото дърво,защото Tag Heuer има и евтини машинки с батерия от ЕТА... Така че моля ви не бъркайте Tag Heuer с големите марки,ако въобще се интересувате от часовници. Apple както и да го погледнем е на върха в електрониката,която произвежда. Колкото smartphone Tag Heuer'a попречи на iPhone,толкова и часовника им ще въздейства на пазара.

neXus

Как така Шитът е на върха? Ако се замисля, наистина е на върха в категория Тъпфони, никой друг не произвежда тъпфон, значи наистина са на върха - първи и последни едновременно.

Сега ще е добре и да споменеш цените на айфоня и Tag-a, ако си честен и да оставиш на хората изводите :)

На умряло куче нож вадят.

Убиецът на AppleWatch е собствената му батерия/консумация, а не някой конкурент. Който направи подобен продукт, но издържащ поне 6-7 дни без зареждане ще вземе джакпота. Това без eInk екран няма как да стане.

Може, ако светва само когато го гледаш, но с e-Ink е по-практично. Самата идея за умен часовник, обаче не ми се връзва. Виж смартфоните, още с излизането си ме гарабнаха.

Там е работата, че ако ще светва само при "гледане" се връщаме в 1980г. Когато електронните часовници имаха копче за "палене" за да не се хаби ток от постоянно светене.

Задава се голям буй, убиец на още по-голямата буйня apple watch... Никой себеуважаващ се мъж ще си сложи такава буйня на ръката...

Ха ха, как "swiss made"?! е пише "assembled in China"

Това е менте. ..

Любимата играчка на жените -смарт телефон.Вместо в часовник по добре да го вкарат във вибратор.

време е да се ориентираме към МАКЕДОНСКИ часовници, дали ще са и умни не знам?

Apple гонят часовниците на Samsung, а Tag Heuer гонят часовниците на Apple....Това явно е взаимовръзката.

Това е наистина новина !!! Убиване на нещо което още не сме виждали...........

За да бъде дадена джаджа "убиец" на друга джаджа, трябва "жертвата" да се супер популярна, купувана, и използвана. Часовникът на апъл засега не отговаря на нито един от критериите за да бъде "убит" от друго нещо. Просто поредният часовник, нито е уникален, нито има изгледи да блестне с приложения.

Ти вече знаеш какви ще се приложенията за него ли? Ако часовника на Епъл не блесне с приложения, няма кой друг да блесне, защото именно за него дивелъпърите ще правят всякакви приложения, защото знаят, че ще има кой да ги купува. Отделно платформата research kit ще даде безпрецедентен начин за извършване на клинични проучвания в САЩ, така че устройството е доста по-различно от това, което андроид уеър предлага.

Именно за АйУоча никой няма да хвърли особен ресурс за разработка поради счупената идея и реализация на продукта. Просто се видя, че е провал и никой няма да се занимава с глупости. Апъл прекалено много се самозалъгаха с верността на поданиците си.

кой те излъга, че приложенията трябва да се купуват, за да са добри?

"Smartphone OS Market Share", ама гледай да е поне за края на 2014, пък после пак ще си говорим

ще бъда кратък. Tag Heuer в света на часовниците се намира в средата на класацията. Apple се намира на върха на отрасъла,в който се намира.

Бай Иван играе средно белот. Пешо от седмия етаж носи най-много на пиене. Кой от двамата плюе най-надалеч?

Абе те швейцарците са известни с точни часовници. Но умните часовници са мини смартфони - общото с часовниците е най-вече каишката. А при смартфоните и таблетите не съм чувал да има швейцарски производители (не брандовчици на китайска стока).

Епала са уникуми! Унищожиха сумати индустрии с един замах. Сложиха край на Нокия и на много финландски компании за хартия заради айфоня и айпадя. Сега ще детронират швейцарските боклуци и ще заемат тяхното място - на вторите най-добри часовници след руските!

кое унищожиха бе цървул ????

ЕЙПЪЛ ГО ВКАРАХА В ИНДЕКСА ДАУ ДЖОУНС И АКО ИМА СЪТРЕСЕНИЯ ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО КАК ИНДЕКСА ЩЕ РЕАГИРА :))) А ЗА СВЕДЕНИЕ ЕЙПЪЛ ПОЛЗВА ЗА КОМПЮТРИТЕ СИ ПРОЦЕСОРИ НА ИНТЕЛ ... НЕ ВЯРВАМ ИНТЕЛ ДА СЛОЖИ НЕЩО ПО-СЛАБО НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЧАСОВНИК :))

селски,лоша информация са ти подали....угризките ползван в болшинството си устройства процесори на самсунг и дисплеи....сега и на LG но не и на intel

Не мога да разбера предварително почнаха да пишат за "убийци на Apple watch" при положение , че i-watch дори още не е на пазара .

А "убийците" реално ще излезнат 8-9 месеца по-късно. Журналистически локумки както се казва :)

джена,джена, телепортирай ме:) ей на т'ва му викам умен сахать:)

... греда! Травис е изтощил батерията... Ще те вземе Орак, веднага след като Ган излезе от тоалетната...

swisschinese made ще е:)

Ако ще е swissChinese made, трябва бая изключение от швейцарските закони да гласуват, за да пише swiss made...

Кога ябълките пуснаха часовници, кога продадоха някоя и друга бройка, че журналята решиха, че тези ще ги "трепят" са нов продукт. В тази ниша /на умните часовници/ огризките още са НИКОЙ. А на луксозните часовници са съвсем никой, така че един луксозен умен часовник сам по себе си е в съвсем друга категория, от нозоизлюпения епълски умник, който както всички техни продукти ще е ширпотреба.

neXus

Със сигурност ще е по-качествен от Шит уоч и ще има повече функции

Със сигурност ще има повече функции. С андроид е.

Като например да му боднат сим карта и да си гвориш от китката като кретен ли, щото ти тва беше отбелязал като уникално предимство на Самсунгската шитня Гиър С???

това за говоренето на часовниците може да го правиш с всеки. Ако само с това свързваш наличието на сим карта, а не с автономната работа на устройството е ... нормално.

neXus

Забравих, че на вас, гейфонистите, не са ви нужни функции. Друго си е да покажеш в син сити-то една огризка и да те забележат ку*ветините, така имаш шанс да направиш сефтето.

dirddd@

Tag ще се "хабят" заради гугъл, хаха, и някой "лев" отгоре, печалба разбира се. Те са в такъв ценови клас, че изобщо не им се налага, а и няма да им се наложи, да падат на нивото на епъл-ските "часовници" :)

rado_7_6@

Ъмпх, швайцовете опитват да ДОГОНЯТ ябълските часовници. Още преди въпросните ябълски часовници да хитнат маркета. How cool is that :D

много интересно, като и ти го отбеляза. Как "догонваш" нещо, което не е излязло още? Въвсем няма смисъл в това...

neXus

Падал ли си на главата си като малък? Имам такова подозрение

Аз не мога да им фана смисъла на тези умни часовници, освен да ти мерят пулса. Всичко друго го има в телефоните.

Точно така. И като добавка: само Епъл и ЦСКА!

Че то чорбар и мисъл......в един въздушен тунел каквито са тиквите чорбарски само вятър има......каква мисъл,какви 5 лв.:))))))

И джобно ножче ще има? ;)

Ще е

И марсоходите може да са от там или от Крокодилските о-ви, важното е акъла от къде е:)

rado_7_6@

Хахах, когато простоватото дете евлампи (аз) разказваше как апъл уоч е шут по мързеливите трътки на швайцовете, лежащи на стара слава, тука некои другари вместо да ми спорят и да ми шибат минуси можеше например да си водят записки :D

аппле-то и по корем да се простре, от гледна точка на часовници, просто класите са различни. аз не ти говоря за тези део ги рекламират по билбордите, те са за масите, а истинските качествени часовници. ако мога да го позволя, винаги ше избера такъв, вместо и-уотч.

А аз си мисля, че точно този часовник ще е шут по нечии други трътки, понеже ще си заслужава всяко евро.

rado_7_6@

Факт е, че швайцовете реагират на още реално неприсъстващ на пазара продукт, нали? А швайцовете са ЯКИ, тука не споря. Кое ги кара да правят това? Защо не реагираха така на Android Wear нещата или на супер яките симпатяги с Pebble? Еми отговорът е ясен - усещат ЖЕГАТА зад ъгъла :D

Dear evlampi Kogato TAG Heuer i ostanalite big marki Swiss watches sa zapochnali i prodaljavat da provyat TOP quality chasovnici, TI i Ogrizanata yabalka dori ne ste bili na tozi svyat (even not in your fathers balls !!)

rado_7_6@

Уважаеми БигУан, Къти Сарк е ШЕДЬОВЪР. Не отричам това. Обаче все пак предпочитам лиърджет :)

Жалък опит да бъдеш оригинален, за английският ти да не говорим.