Добивът на ChiaCoin "убива" 512GB SSD за два месеца

Животът на 1-терабайтов диск намалява до само три месеца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...унищожава само за 40-50 дни. Това са ужасяващи цифри..." По-ужасяваща е неграмотността да не знаеш разликата между число и цифра.

Те тези 5 години са сметнати ако капацитетът на SSD-то изцяло се презаписва веднъж дневно, колкото по-често се прави толкова по-бързо се навъртат "жизнените" цикли на съответния чип вложен SSD, та и затова ако ще "копате" валута дето презаписва инфо, и имате търпение но нямате пари, ползвайте HDD.

Компютърните части/компоненти бяха започнали да се обезценяват до преди година, а сега освен за видеокарти ще се чака и за хардове, както по комунизма се е чакало за кола. Освен чакането лошото е , че цените им се вдигат с темповете на нарастване на криптовалутите.

Ако си милионер в крипто-валута, това правили те милионер и в реалния живот? Това е въпросът. Иначе казано, има ли смисъл щом няма значение?... Иначе, във виртуалния свят всичко е възможно... Точно, като например, в известната видео-игра Forza Horizon 4, където имаш гараж от около 800 автомобила и се кефиш се да караш и тунинговаш най-яките от тях..., но с пълното съзнание, че в реалния живот, това няма как да стане... ;-)

Прави те в реалния живот като я продадеш.

Има огромна разлика . Не , че съм фен на крипто валутите , но с тях може да се пазари - т.е. както с пари !

"цифри" е множествено число , а те образуват число ! Няма проблем

"стойността" на всяка парична единица - криптовалута, долар, лев ... е абсолютно имагинерна. Тя е толкова колкото този който я получава е склонен да даде на този който я дава. Примерно за вечеря ти се е дояло пилешко. Ако на пазара търговците преценяват да ти дадат 1 кокошка за 1 ChiaCoin, значи тя струва точно толкова. Ако търговеца прецени, че трябва да дадеш милион ChiaCoin за 1 кокошка, значи това и е цената на ChiaCoin - 1/1000000 кокошка. Единственото което крепи цената на ChiaCoin е желанието да бъде използвана като валута. Иначе се превръща в аналог на валутата в Forza Horizon - валута която не служи за нищо извън играта. Е може би ще намериш някой който би ти дал някой друга кокошка за 800тинте ти автомобила. докато има хора които са склонни да продават стоки/услуги за ChiaCoin, тя има стойност. милион е просто число. преди 25 г. заплатите в България бяха в хиляди и милиони. всеки беше милионер! съмнявам се някой да е живеел по-добре от това, че в числото пари което притежава има много цифри преди десетичната запетая. хората живеят по-добре когато с парите които имат (без значение от самото число) могат да си купят повече стоки и услуги които им трябват. Нещо конкретно не стои зад ChiaCoin и повечето криптовалути. Днес може да струват нещо утре могат да са като колите ти в Forza. пп. Всъщност всяка цена е имагинерна. Една кокошка струва точно една същата кокоша. Не 5 или 10 лева или крава или самолет... Ако ти трябва именно кокошка, ако няма кой да ти продаде кокошка то нито разни хартийки с написано на тях 5 или 10 лева, нито крава или самолет ще ти свършат работа.

mISHOto

"...SSD и HDD дискове." КПД?!? Гогов, ти съвсем си изтрещел! Що не напишеш и някоя друга глупост, та съвсем да оглавиш класацията? Например "уважителен respect", "харесан like", "LCD дисплей" и т.н.

Това е най-малкия проблем на опита за мислене на Гогол ... Гогов.

Много от собствениците на SSD-та, използвани за добив криптовалута, ще се опитат да ги препродадат ... * и ще се появят обяви за дискове, ползвани от една немска баба само за да прочете 2-3 рецепти за манджи в гугъл дневно :))

Забавления за идиоти...

Преди седмици си купих SanDisk 2T SSD за $275.00 + таксите. Чисто нов с промоция. Защото ми е нужен портативен диск(не flash) ...с размер на кредитна карта. Още не са "изкупени".

абе същото като с колите ..

целта на подобни писания е атака срещу Китай, понеже заедно с Русия застрашават все по-сериозно позицията на зелените хартийки $ , като водеща резервна валута ;0

И буквите образуват дума - множествено число, ама няма ужасяващи букви.