Коментари - Домашните по математика може да са вредни | IT.dir.bg
назад

Домашните по математика може да са вредни

Те трябва да не са твърде сложни, за да не отблъснат младежите от предмета в ранна възраст

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Домашните по математика може да са вредни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно целта наистина да направят всички прости. Току-виж скоро се окаже, че и четенето е вредно, после самото образование е вредно, а след това мисленето ще бъде обявено направо за пагубно. Накрая дайте всички да се връщаме обратно по дърветата, откъдето сме дошли.

То и мръсният въздух е вреден, ама никой не се е отказал да диша. Без да положиш някакъв труд, нищо не идва наготово. И в устата да ти слагат храната, трябва ако не да я сдъвчеш, поне да я преглътнеш. А мисловният труд, под каквато и да е форма, е направил човека това, което е днес. Тъпата, канадска, представителна за човечеството извадка, от къде да знае, че без математика щеше да язди коне, вместо да се вози в автомобили, щеше да си свети със свещи, а не с електрически крушки, и най-важното, нямаше да има Интернет, за да неможе да разбере целият свят, колко са тъпи.

като ще е еднакво за всички да вземем да махнем и стресиращите оценки. Ама то образованието не само учи, то и пресява кой за какво става.

Бях 3 години даскал по математика през комунизма. На ученици от 4 клас до 12 клас. Сега не знам, но за тогава - домашни се даваха задачи след урока. Но никога тези със звездички (гадните както им казват слабите матемици). Прочетох заглавието. Позамислих се. Хвърлих един поглед и най-накрая - О ЧУДО: "Изследването е публикувано в ...................................................................../от дир-а познават само кирилицата само /." Веднага ми светна за кои деца иде реч. Разбирам,че вече сме британска колония, но все пак, товз не означава да сме като тях тъпи!

Това разбира се не важи за елитните училища, само за училищата на робите, които няма защо да знаят толкова. А иначе истината е там, където за да оживеят трябва да знаят математика. Да речем в Русия: домашни и то сложни и не е задължително да издържат. Ако домашните са трърде сложни (което е същото учениците да са много прости), то ще работят нещо просто, което не изисква сложни ученици. Но няма да дърпат можещите ученици на тяхното тъпо ниво. Истината е че ако някои способности не се развият до определена възраст, то те никога не могат да се развият. Например абстрактно мислене до 12 години. Например да се научи да употребява език до 3 години. Сексуално поведение до 15, социално до 17. И истината е че началниците на учените предпочитат прости заповеди за прости хора. Най-добре безкнижници.

Австралийски каторжници анкетирали цели 8 (осем) канадски дървари по въпросите на.... образованието. Какъв ли може да е резултата? Па и да ви река - 8 семейства може и да е представителна извадка.... за село с 10 къщи. То и статистиката стъкмистика, ама и тя си има някои рамки!

Абе като цяло е вредно да се мисли, на глобалистите им трябват послушни роби без собствени идеи.