ЕК въвежда ясни правила за полетите на дронове

Предвижда се регистрацията на всички безпилотни летателни средства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Признавам, не съм много в час по темата. Любопитно ми е има ли официален документ който да определя що е това дрон. Иначе как ще наложиш каквато и да е забрана или регулация? Повечето хора под дрон разбират квадрикоптер. Играчка или по-сериозна машинка, със или без камера. Парадокса в случая е че повечето от тези квадрикоптери / по-сериозните, и по-скъпи машинки / имат софтуер който ги прави повече или по-малко безопасни. / връща ги в точката на излитане при загуба на връзка, приземява ги плавно при изтощаване на батерията, и дори успяват да заобикалят препятствията по пътя си. / За един такъв квадрикоптер ще наложат куп ограничения, а за радиоуправляемите самолети, или въртолети / играчка, или модел копие / нищо не се казва. Те не са така разпространени както квадрикоптерите, но са далеч по опасни доколкото контрола върху тях е по-слаб. Освен това могат да носят и далеч по-големи товари. Един четиримоторен самолет с двуметрово крило може да носи поне десетина килограма полезен товар, а при по-сериозни двигатели далеч повече. Да не говорим че има РС управления с обхват над пет километра. Сложете му отпред една камера за да виждате къде лети след като го загубите от поглед и си представете какво страшно оръжие става на практика тази играчка. А те седнали да се занимават с квадрикоптерите. Единственото обяснение е че те са по-масови, и от там по-доходоносни ако успеят да въведат някакви такси за разрешителни, обучение и т.н. Значи каквото и да говорим на края пак става дума за пари.

ЕК много добре да си бронират кочинята, от която грухтят, щото макята ке им разплачем!

и най-безобидните хвърчила в ръцете на откачалки и психари!

Как така сте забравили бе - веднага да се организира изработването и продажбата на задължителни електронни винетки, да се обособят определени зони, за ползването на които да се плаща! И кво толкова му мислите за дребните дрончета - ми и 10 грама да е - може да нансеве вреда на човек ако го удари в окото! Ако пък искате да ги забраните, просто въвеждате полицейското определение валидно при особени случаи - за масови събирания се считат 3 човека намиращи са пространство от 10 кв.м. Да ходят в Сахара да си карат дроновете! Освен това, ЕС трябва да помисли и за защитата на авторските права и личната неприкосновеност н хората - от къде на къде всеки шси снима с Айфоня по улиците бе! Ми правата на архитектитте, та собствениците на сградите, на всеки минувач попаднал пред обективите?! Мммм? Веднага на всеки ЖИЕСЕМ да се въведе такса като за фотограф на свободна професия! Що пара ще влеее в бюджетя! Що чиновник шкэ израни!

се напих много здраво, и събрах дроновете около главата си като винарки!

Най-вече правилото е - дроновете да не летят около евреи...

Кееф!

За подводните дронове или тези на вода е добре Морска Администрация на Републиката да захлебва! И там има много неща да се измислят и така по хубаво и прятно да стане за всички дронаджии!

И още нещо! По добре е истински летци да са преподаватели и собственици на училища за дронове! Така ще захлебят!

Заформя се един добър бизнес по рвропейските правила,със много административни забрани и тежести! Горе долу -като да караш самолет ,но само юо пистата!

Добър бизнес е ,да снимаш със дрон кичозни имоти за продан и да правиш интерактивни обяви за имоти! Също така да снимаш от далече регати на яхти! Всичко друго ,където по зрмята се намират хора ,движещи се автомобили или влакове,по европейските закони е забранено! Също така и височината на полета е ограничена! Мисля,че беше само 80метра.

Курсове за пилоти на дрон по европейските правила! Който организира първи школа -милионер ще стане! Обезателно авариен парашут за дроновете ,да не се изсипе на главата на някой! Който продава и поставя такива парашути -пари ще направи! Техници за оторизиран ремонт на дронове! Който създаде обучение за такива специалисти-парички ще натрупа от нищото! Федерация на дроно-притежателите,която да е оторизирана от въздушният контрол на България да проучва и рарешава предварителните планове за полети на притежателите на дронове! Никакви фотоседии над главите и жилищата на хората,исторически забележителности със туристи по тях и воени и полицейски учреждения! Забрана за юолети на дронове във близост до летища и пресичане на железопътни пътища и автомагистрали! Забрана прелитането на дронове над яхти и кораби! Всеки полет,предварително се вписва във полетен бюлетин ,кпйто се изпраща на Федерацията за одобрение или забрана!Ако има одобрение,задължително вписване на време метеообстсановка и обоснованата нужда от полета във полетният дневник на пилота на дрона! ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА ГО за всеки дрон! Едно към едно ви преписах италиянските закони! Хахаха !

А два пъти в година технически преглед ???

Това също може да се прибави като екстра! И стоманена каса ,където да се заключва дрона за да ме го пипат децата! И също и медицински прегледи на пилотите всяка година! Диабетици -никакви дронове! Такива със лошо зрение-същата работа!

Най после! А сега да Ви видя,как ще се птавите на интересни със Фантомите и другите китайски боклуци! Няма филми на крепости и на хора и ръченици от високо! Всички под ножа по европейските правила!

ТОЛ такса, застраховка и годишен данък

"...или чиято употреба създава заплаха ..." Това означава на практика всички.