17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека пробва с Waze. Няма да му мине номера.

О, боже....немаше да се сетим... сто телефона по безлюдна улица... и целия свят ми се срива... особено света на Гогоф... той и на топлата вода се удивлява.

Защо от ДИРа не дадат възможност за изразяване на емоции като коментар . Голямо хилене ще настана след някои от коментарите !

И следващия потребител дето мине по улицата нормално ще нулира тарикатлъка и ще махне тапата!

Първо: Тази услуга има ъпдейтване от страна на участниците в движението дали има "тапи" , не задръстване с километри. Един клик на друг потребител ще обезсмисли тарикатлъка на Саймън. 2. Самата програма следи трафика по натоварване и по разстояние. Експеримента на Саймън ще покаже, че се движи автобус с туристи заснимащи берлинската улица а не тъмно червен Traffick jam в разстояние поне 250 м. Примерно от катастрофа. 3. Но ако 100 Саймъновци с по 99 смортфона, на малки колички ,тръгнат по платното на берлинска улица ще стане трафик.....от десетките полицейски коли, които ще дойдат да ги арестуват.

Я си знам града и карам без навигация и ако съм ударил една две, тоя с количката да се спасява ...

Не е Саймън, а Симон нали?

И какво - ако на един светофар в Лондон има два дабъл-декъра един зад друг, всеки с по 70 пътника вътре, всеки от тях средно с един смартфон, ще се съберат не 99, а 140 смартфона. Излиза че дори на светофара да са само тези два автобуса, системата ще покаже тотално задръстване. Нещо май ни будалкате.

Не, няма да покаже, защото липсва бавното ходене.

При тях не е пуснат Гугъл мапс .

А стига бе!?

И без експеримент е очевидно, че ще е така. Дори и да направят добавка да не се отчита голям брой устройства на относително малка площ, следващия път 99 идиота ще ходят бавно на по 3 метра един от друг и тогава никакъв защитен алгоритъм няма да помогне.

- ей идиоти , що ходите бавно на 3 м един от друг ? - то па си па наша работа !

Човече, няма 100% дуракоустойчива система. Винаги ще се намери един, който да пробие и ной-добрата система. Не бих се учудил да видя идиот дърпащ 99 телефона с канап заради самата идея.

И два вица по въпроса: Никой гений не е в състояние да предвиди всички дивотии, които може да роди главата на един идиот. Това е новият модел Мерцедес. 2000 от най-дбрите немски инженери са разработвали защити, за да го предпазят от кражба. 100 000 от най-добрите автокрадци в света са мислили за начини как да заобиколят тези защити.

Добър тест за дуракоустойчивост на алгоритъма, който Гугъл не е издържал. Честно казано, лесно могат да се направят промени в алгоритъма, които да разпознаят подобни опити за измама на системата и да отработят правилно ситуацията. Дори се чудя, как досега "великите" разработчици на Гугъл не са предвидили и отработили такава елементарна ситуация.

С количка мога да нсправя задръствания и без телефони.

Не и ако няюа трафик :)

- ей , кво правиш там с тая количка бе ? - ЗАДРЪСТВАНЕ бате .

100 телефона по 1 сим карта по 1 месечен абонамент в Германия на цена от 5 евро... бравУ.. за 500 евро имаш "задръстване". Е и?

Е, защо ти е сим карта? Може през WiFi. Единствено да създадеш 99 акаунта в Гугъл ще ти отнеме поне ден.

За сега инфо се ГълГъл събира от смартфона. Когато се сложат онлайн камери навсякъде и започне да следи и тази информация, Биг Брадъра ще бъде лъган по-трудно.

Google , ниокй не ги е питал за да имат отговор. Няма защо и да дават, на всеки сравнително компютърно грамотен човек му е известно на какъв принцип работи натовареността на улиците. Не знам защо му правят сензация на тоя ненормалник дето е събрал 99 телефона за да докаже нещо което се знае.

човека е хакер. миналата година си заби пирон в главата и показа как се чупи машнката на бръснаря

Това само доказва, че необходим само един идиот без работа, с достатъчно пари и малко познания, за да затрудни живота на много хора. Нещо като блокадите на Орлов мост