Ето как изглежда телескопа „Джеймс Уеб“ в космоса

Изображението е заснето от 17-инчов телескоп, наречен „Елена“

Обратно в новината

Коментари - Ето как изглежда телескопа „Джеймс Уеб“ в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ето как изглежда телескопЪТ...." "Телескопът" е подлог в случая и се членува с пълен член за мъжки род единствено число. тоест -ЪТ Добре де, толкова ли няма някой "редактор" там в цялата редакция, който да владее родния си език?

Ми що не се предложиш? Тъкмо ще изкараш някой лев

Човека не работи за копейки и цъфнали налъми, като теб и колегите ти, от дир...

Залозите започнаха кога ще излезе от строя. Най вероятно преди да свърши горивото

Сигурно в тролефермата залагате цъфналите си налъми...

Според НАСА, "Джеймс Уеб" ще има достатъчно гориво за около 10-годишна мисия. 10-годишната продължителност на мисията беше заложена по план и беше разчетена при определен разход на хидразин за коригиращи маневри преди и по време на пристигането в L2. На практика, съвсем скоро след изстрелването на товара стана ясно, че (1) траекторията е изпълнена много добре и няма да има нужда от значителни корекции, и (2) скоростта е достатъчна да добута телескопа до желаната орбита, без да му се налага да "удря спирачки" при пристигането, което също се очакваше да изразходва много гориво. Тези новини бяха известни от първия ден след старта. Освен ако някаква повреда не съкрати живота на JWST, очакванията към момента са, че горивото ще бъде достатъчно за значително повече от предвидения 10-годишен срок — споменават се 20 години. Самият телескоп е снабден с приспособления за скачване и има възможност за дозареждане с гориво, така че като нищо ще надживее някои от по-черногледите измежду нас =)

При проектирането на телескопа не е предвиждано нито проектирано възможността да се "удрят спирачки". По проект е било предвидено скоростта при изстрелване да не достигне с малко, и в последния етап тя да бъде добавена колкото е необходимо със двигателите за корекция на телескопа. Но в крайния етап се е оказало че няма нужда от толкова голяма корекция на скоростта и затова двигателите са били включени за много по-малко време. така се е получило голяма икономия на гориво и според предварителни сметки то ще стигне дори за 20 години, вместо предварително разчетените 10 години. И отново за " удрянето на спирачки". Това е невъзможно поради самата конструкция на телескопа. За да намали скоростта, означава че телескопа трябва да се обърне със двигателите напред (в посоката на движение) и огледалото на телескопа да сочи слънцето/земята. Но това не трябва да се допуска в никакъв случай защото уредите са толкова чувствителни че веднага ще бъдат фатално повредени.

Хехех, краварите сами се изддоха. Ето ви доказетслвто, че този телескоп го няма там кадето се тварди че трябва да е, а го има вав филмите на Холивуд. Ако наистина беше там, щеше да се вижда много голям в сравнение сас ъвеъдите щото той е на близо а те звездите са на много далече от Земята.

Освен, че това което си изакал е плиткоумно, е и меко казано неграмотно. Типично за русофилистичен трол или там колкото идиота сте! Карай, нали получи ли оргазъм от очакваните минуси и от това, че получи коментар?

Пий си белината по-редовно

Че се майтапиш, иначе веднага в първи клас.

Всичко това е дело на таварищ Путин!

Путин се е напил и го е сънувал, както и македонският космически кораб кацнал на Луната

Отдалече, нещата изглеждат еднакво, като точка.