Фабрика ще произвежда 15 000 тона лабораторно месо в САЩ

Американската администрация по храните и лекарствата все още не е одобрила продукта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди да намали въглеродния отпечатък, ще намали самото човечество. Мнооого хуманно, няма що!

Добре, че остарях и едва ли ще дочакам поредната идиотщина на американците.

Не се възбуждайте! Никой не може да ви забрани мазната пържола, шльоковицата, чалгата или Копейкин. Всъщност кресльото от Варна ще ви лиши от всички тези екстри, като въведе стандарта на живот на сибирския мужик...

Бил Гейтс бил инвестирал в това производство. Хубаво е г-н К. Костадинов да се запознае с тази статия и да поведе борба с тези убийци С ваксините не успяха да ни чипират, сега пробват по този начин!!!

Първо да измислят начин супермаркетите да не изхвърлят 30-40 процента от храната, която им се доставя (то и затова слагат огромни маржове печалба, само за да покрият тия проценти изхвърлена стока). Иначе имаше един филм с Луи дьо Фюнес, който показваше точно една такава фабрика с измислено месо...

Целта е дребното и средното скотовъдство и земеделие да бъдат фалирани с всевъзможни регулации за климат, хуманно отношение, санкции и т.н. Да останат големите компании, които ще наложат хранителен монопол, и ще продават изкуствени храни, гмо култури и т.н. Ще има и малки, бутикови производства за елита, които няма да са по джоба на обикновения човек.

Да дадат точен отчет за количеството вредни емисии, които изпуска този огромен концерн за производство на отрови, с какви химикали трови околната среда, какви гигантски енергийни ресурси черпи и после да обясняват колко бил "еко". За тровенето на хората- отделно вече се коментира. Много ясно, че тия загрижените за нас, но не за тях- децата на мизантропа не са ваксинирани с никакви ваксини между другото, ще продължат да си хапват стекове и месо расло на кокал не в лаборатория,а ние ще трябва да се тровим с боклуците им. Подготовката започна още с избиването на добитъците по селата на хората бзпричинно. Леля ми се шегуваше, че тази година животните, догодина нас. Така и стана. Основния спонсор на "лабораторията" познайте кой е-до един път- Били Гея, кой то няма и да опита от тия ла.на, но е загрижен богатите държави да минел иизцяло на синтетичната гадост. Е нали е филантроп- видяхме го че ваксини си продаваха само на богатите държави, защо не изпрати на бедните такива благотворително, а първо трябваше ние да ги купуваме от него после да ги пращаме.

Доскоро единствено в Истанбул продължаваха опитите мъжете да забременяват. Католиците англо-саксинци не дочакаха резултата от тях и вече ги узакониха. Сега бързат да намалят населението на земята с измислени "храни", като паралелно го поразяват с различни епидемии и експериментират върху ни разни токсични ваксини. А умат такава прекрасна възможност да проведет тези си експерименти вутху Дебилгейтсовци, соросоидчета и куп вагабонти, поставени да крадат вместо да управляват!

Хубава снимка на витрина с прясно месо! Запомнете я! Скоро може и да не се вижда такава! Не коментирам дали е ГМО или качествено, но месото на снимкатам е добро!

как ще ви избият ?! по "естествен път" ...гмо-храната бе началото и се видя до какво води - 300 кг "чудовища" но сега вече директно в "месцето" ще има съставка, която приключва движението на "камшичетата" , а може и някое "раче" да отключи ...

2022-05-26 11:25:35 Землянин (нерегистриран) Месо ли е? Месо е. ----- че е "месо" ???? как?

ООН: Почти 1 милион растения и животни са застрашени от изчезване ООН: Животновъдството е главна заплаха за околната среда Резюме на доклада на ООН от 2006, относно щетите за цялата планета от отглеждането на добитък. Превод от официалния сайт на Организацията по Прехрана и Земеделие към ООН (FAO). 29 ноември 2006, Рим - кое причинява повече емисии на парникови газове - отглеждането на добитък или шофирането на автомобили? Изненада! Според нов доклад, публикуван от Организацията по прехрана и земеделие към ООН, животновъдният сектор произвежда повече емисии на парникови газове, измерени в еквивалент на CO2 (въглероден диоксид) - 18% повече в сравнение с транспорта. Също така, той е основен източник на деградацията на земите и водите. ////////// Хайде започвайте с "умните" коментари. Пържолата е по-важна от бъдещето на вашите деца.

1 000 000 000 000 население. В началото на зимата четох анализ за това какви ще са темповете на развитие на Земята при условие, че населението и един милиард. Един от показателите беше, че при такава популация плодородната земя ще се отблагодарява без грам химия изцяло по биологичен начин. Имаше и данни и за чистота на моретата и океаните, за чистотата на въздуха все хубави данни, но при едно условие, че Вие и вашето семейство не съществувате в тази популация !!!

Махаме месото от менюто и го заменяме изцяло със зърнени култури, зеленчуци и плодове, или с лабораторно, изтребваме добитъка да не ни опърдява атмосферата без цел и посока. Но пустите Земляни се множат ли множат, съответно ни трябват още пространства за отглеждане на храна за тях. На някой му хрумва прекрасната идея за вертикално земеделие. Всички се втурваме да отглеждаме храна по този начин. Опааа , греда, за тея вертикални градини ни трябва огромно количество енергия и ресурси, както за поддържанетото им, така и за производството на медиумите, в които вириеят растенията. Кво правим да си набавим щадяща енеригия . А да, ще ползваме фотоволтаци и вятърни турбини. Въх пак греда. Трябва ни пространство да инсталираме фотоволтацие дай да поизсечем малко гора за целта, ъъъъ ма нали целта беше да спасяваме планетата то себе си. А стига бе, да видим кво става с перките тогава, пак греда, тия перки вдигнаха локалната температура около тях срредно с 2 градуса, тва е голема греда за микро климата. Има прекалено много земляни на планетата , които няма как да се поддържат с индустриално земеделие, без да я унищожат . Или трябва да се мине на традиционно, като се жертват количеставата на храна и количества на земляни, или да се мине изцяло на създанена в лаборатории храна това важи не само за месото., защото индустриалното земеделие не е по-малко вредно за околната среда от животновъдството.

дали изобщо ще имаме внуци, при такава "храна" ????

Тази биореакторна лаборатория, призвождаща хиляди тонове химична отрова за населението е несравнимо по- вредна за природата отколокото газовете на кравите. Колко тъп трябва да им вярваш че е от грижа да природата. Драгият зрител да помни и думите на основния спонсор на лабораторията , мизантропът Гейтс, който в прав текст заяви че САМО БОГАТИТЕ държави трябва изцяло да преминат на синтетичната гадост. Същото като другия му бизнес с експерименталните препарати- само и единствено за богатите държави. Даже заяви, потърсете в нета има статии- бол, че газовете, които отделяли африканските и индийските крави не били проблем, основно на богатите държави- те щели да унищожат планетата. Представяте ли си?

Ти даваш ли си сметка тези тонове колко крави са? Ти ли ще ги гледаш тези крави? Хем си мързелив, хем си некадърен, хем пари нямаш, хем ти се яде качествена храна. Не става.

В България се консумира в пъти по-малко месо от колкото в USA. Химиите на тема месо си ги задръжте за у дома !!!

до 444 САЩ се самозодолява откъм месо в много по-голяма степен от България. И сега ядеш месни химии.

Браво! Това е наистина прекрасна новина. Ако скоро навлезе и на британския пазар мога да се замисля и отново да проям месо стига да е доказано, че идва от биолаборатория, а не от кланница. Не съм бутвала от повече от 18 години никакви месни продукти и дори опитвам да премина от вегетарианство към веганство, но е доста трудно, когато си пристрастен към таратора и салата снежанка... това ми е слабото място. Иначе и яйца почти не консумирам, та единствено киселото мляко ми е проблема в момента. Кашкавала има доста сполучливи заместители междудругото и не ми липсва изобщо... обожавам тофу...

Браво!!! Ти ще спасиш Света.

А с алкохола как се справяш?

1. Това лабораторно месо е 100% истинско. В него химия няма да има за разлика от "истинското" месо, което е тъпкано с хормони, антибиотици и пестициди. 2. Не разбирам, каква е тази жажда за кръв и убийства от мейнстрийм индивида? Месо ли е? Месо е. Защо непременно трябва да бъде убито невинно същество?

Истински е кюфтето от леща, сварена и смляна удома.

Тази "жажда за кръв" поддържа съществуването и популациите на невинните животинки, колкото и парадоксално да Ви звучи. Без тази "жажда за кръв" невинните прасенца, кравички, козички, агънца и майките им, ще престанат да съществуват като биологични видове, или в най-добрия случай ще ги гледате в зоолигеската градина до сибирските тигри, защото няма да има кой да ги развъжда, а и няма място за стотици хиляди доместикирани прасета, крави, кози и кокошки в екосистемата за под формата на диви популации. Аз предлагам да насочим вниманието си към огромните "зелени пустини" от монокултури като генно модифицирана соя, палми за палмово масло, генно модифицирана царевица, авокадо , да не изброявам, заради които са унищожени и все още се унищожавата стотици хиляди декри древна гора, и дивите видове в нея. Вижте сателитните снимки онагледяващи световното обезлесяване само за 20-тина години

Вижда, виждам, "експерте": ООН - Почти 1 милион растения и животни са застрашени от изчезване

Кво ООН намесихе не ми е ясно. Фактите са факти. Ако не Ви харесват е друг въпрос. Може да работите над разработването наалтернатива за изхарването на населението на земята и намаляването и изкореняването на консуматорската култура. Щото Земляните не ядат основно месо, голяма част от Земляните ядат рядко месо. Основните консуматори на месо са земляните , които населяват .наречените развити западни общества и икономики. Масата индийци, китайци латиноамериканци и африканци, или гладуват или го карат основно на постни манджички , какот е било навсякъде преди 100 -200 години.

Не се възбуждайте! Никой не може да ви забрани мазната пържола, шльоковицата, чалгата или Копейкин. Всъщност кресльото от Варна ще ви лиши от всички тези екстри, като въведе стандарта на живот на сибирския мужик...

Храната за европейските дебили е готова. Очаквайте скоро ЕС да забрани отглеждането на животни, а който не се съобрази, следват чума, грипове, антракс и всички възможни отрови и болести по животните.

тръгвам на лов и риболов

Спрете земята, искам да сляза! Изроди!!

Епа кара ли те насила някой да го ядеш? Стой гладен като не го искаш.

Да ги умори чумата дано. Познайте кой ще яде това месо. Ще ни го натресат и на нас да им ядем боклуците. Извратени изроди!

истинското месо ще бъде само ,,Кашер''

Това месо не е за Мъск, Безос, Гейтс или путин. Това е измислено за бедните ганчовци, нищо че се правят на голямата работа по форумите. Като ви го пуснат на промоция в Кауфланда ще се биете за него. Пък после по форумите пак ще си разправяте колко сте велики. Такива са реалностите. Хубава храна няма за всички.

С колко години филма на Луи Дьофинес "крилце или кълка" химията в храненето на една пренаселена планета.

Явно ще го изнасят за русия - те обичат!

Да, апъ в Бг ше бъде от инсекти

В макдоналдс от 15 години не използват месо. В бургерите има някаква гнусна синтетика и боклуци. сега това токсично нещо ще го направят основна храна

Синтетично месо, безалкохолна бира, виртуален секс. Боже, на къде отива този свят.

Даже ни го показаха - към Матрицата, нали това е целта на глобализма?!

Нещо като Разрушителят със Сталоун...

1) Действително 2022г вече няма необходимост да се яде месо. 2) Много рядко някой любител на ИСТИНСКОТО месо е в състояние сам да заколя някое животинче. 3) Като човек малко се огледа около себе си, почва да зацепва че животните също обичат живота и някак не е хубаво да ги убиваме само за да си хапнем вкусно.

Ами недей да ядеш. някой насила ли те кара? Ако някой насила ти слага месо в устата ( не в еротичен смисъл ) пусни жалба в полицията.

Принципно е така както казваш. Особено частта , че всяко животинче обича живота, и би предпочело да не бъде заколено за месо. Но тук пропускаш един факт, че масата животинчета ще бъдат изклани така или иначе, още повече ще изчезнат завинаги от каратат на биологичните видове. Щото за всички крави, прасета, кокошки, овце, кози и тн, няма вече да има смисъл от съществването им и поддържането на популациите им. Защото нито са пригодени за див живот, нито има свободна ниша в екосистемата за тях и съответните пространства, да се създават тепърва диви популации от тях. То за дивите видове няма , кво остава да пуснеш стотици хиляди офце и кози да се конкурират за ресурси с останалите диви животни. Нито планетата има ресурси да се поддържат популациите им изкуствено от хората само с цел да им се радваме като домашни любимци

Споко! Това е храна за богатите. 90% от българите няма да могат да си го позволят.

Напротив, това ще е храна за най-бедните, особено за справяне с глада в Африка.

Наивник. Това е храната за бедните до 10-на години.. Сега в сингапур минават потребителските тестове, след това ще се замени месото от животни с месо от лаборатория в Уолмарт, Теско, Лидл, Фантастико, Била и тн.. И както бабите в България купуват "сирене" от 4 лева, така и ти ще купуваш "месо". Докато в същото време богатите ще ядат пържоли от грас фед, органик, нетретирани с антибиотици животни, свобидно пасящи, и заклани хуманно, слушайки лунната соната, животни.

Ако се преселя на Марс, мога и да приема подобно нещо... А до тогава - ше си хапваме на корем сочни пържолки от Бозмов, приготвени майсторски на BBQ Wieber! :) Въглероден отпечатък?! Му-ха-ха-ха! По-добре "зелен" винород...

BBQ Wieber сигурно е нова китайска марка ?

То па некой ще те пита кво искаш и кво не искаш. То и в момента много народ искат да притежават частен самолет, яхта, частен остров и тн, ама колко критиежават съпоставено с останалата биологична маса:)) Та и с месото ще стане същата ситуация, както са тръгнали нещата.

Е, вижда се, държиш ниво.

Новите болести, които ще ударят горкото бедно човечество ще изискват по 2 индежции на ден някъде в бъдещето. А на 50 годишните ще им викат старейшини, защото ще са много малко.

И сега постоянно се говори колко по-лоша храна ядем от бабите си, но увеличената средна продължителност на живота е факт. Вероятно не сме по-здрави, но със сигурност се живем повече. И това е проблем за обществото и планетата.

Чета мненията и ми идва наум вица за шопа и жирафа. Или - "чукча писатель, не читатель"... А допреди "промените" бяхме сред първите в света по ниво на образованието.

Гладът бавно но сигурно настъпва за народа на САЩ. След спирането на рециркулацията на петродолара от некадърната политика на Байдън САЩ вече са на командно дишане. NATO е пред разпад. Бактериологичната атака не даде очаквания резултат. Земята в САЩ е отровена и няма вече качествени зеленчуци, плодове, жито и месо.

Не се притеснявай. В плановете на Путин влиза, след като завладее Европа, да даде хляб на гладния американски народ...

сам

бОклук! Вие си яжте синтетиката, не аз, аз ще си папам истинска вратна свиня...

истинска ще е, ако си я отгледаш в кочинката в двора. Ама не ми се вярва да ти се ринат свински говна.

Истинско месо ще ядат само господарите!

След като, след като качертвената мръвка върви от 3 цифрнеи до 4 цифрени суми на килограм, а ние я купуваме за 5-6 лв? Вторитят въпрос е зашо не прозивеждаме и 10% от това, което можем да произвеждаме? Третият въпрос е, защо сме завлядяна, разсипана и ограбена държава, пък няма недоволни?

В "1984" на Оруел героите не знаят вкуса на истинското месо какво е, така че нещата вървят по план.

Ако слушате джендърите, ще дойде момент, когато и говната си с джинждифил и пармезан ще ядете !!!!

Щатен врякалник не се наврещя ей.

Няма лошо, но не се знае как ще се отрази на здравето консумацията на такова месо, какви са съставките за получаване, дали не са вредни, полезни лиса и т.н . Как ядем от десетилетия маргарин,напр.а ето - вреден се оказа?

Това е бъдещето при тези темпове на растеж на населението. Екологично и здравословно. Забравяте за високия холестерол и свързаните с него болести. Има вече подобни продукти и у нас по щандовете за вегетарианска храна. Приятели ме накараха да опитам такъв шницел. Не можеш да го различиш от направения от кайма. Все още скъп - поне 2 пъти от "истинското" месо, но след 10на години това няма да е проблем...

Викаш ще си ядеш измислено месо и ще тичаш до аптеката да си купиш протеини на таблетки, иначе си заминал без нужните вещества заа организма.

Като толкова сте се загрижили за животните и се притеснявате какво ще ви питат внуците, аз сега да взема да ви питам, защо избихте индианците? Какво ви бяха направили?

e^ekтpoнuka ни мой се яде ... коренното (т.е. туземско) aмepuk. нaceлeнue πpegu π°вeчe oт вek gе e заровено π°g зeмятa, де e натиренo в специ@^но з@ цe^т@ създageнu peзepвaти; πpegu гоguHu coя като м€co3aмecTuTe^ , сега gpyгa uHoвaцuя, в бъgeщ€ koмaû внoc oт gpyг@ π^aнeт@ ... жuви & зgpaвu

какво сега от кравари стават стабилни лаборанти

Отдавна в САЩ - най-развитата световна страна е на високи технологии.

и гражданите и са най-изродените

Ужас кой ще иска да се трови доброволно

Месото от животни хранени с лоша храна е по-отровно.

Или колбасите, направени от соя, копита, рога, пера и подправки, струващо, колкото два килограма испанско свинско месо.

Направо ще си печатат пържолки с Уиндоус 12.

Точно така, някакъв проблем ли има?

Проблема идва , когато отидеш да се пънеш по голяма нужда в кенефа, или викаш и кенефа ще е барнат с фотошопа.

Не може вечно да сме диваци и да живеем от убийства.

Не бой се, тогава ще се появят човекоядци, те сега ги заравят в общи гробове, нахвърляни, та няма да ги транжират преди това, ....ние не еволюираме напред, а се връщаме назад ккъм аборигенството, когато хората не извършват физически труд, а само чакат хотови пари от кредити....така ще е те ще са способни на всичко за да забогатеят.

Ако средствата за убиване на хора се пренасочат към екологично производство на естествени храни, всичко ще бъде ОК.

Все някога трябва да има край убиването на животни за храна.

А на лов за удоволствие и спорт може, нали? Да беше се загрижил да не се убиват човеци.

Отвратително.

Ако искате да ядете без месо, по-добре хапвайте плодове, зеленчуци и варива, вместо изкуствено месо с консерванти от фабрика. Мисля, че нашите внуци ще ни питат защо толкова сме се отдалечили от природата.