Коментари - Facebook шпионира SMS-ите на потребители си | IT.dir.bg
назад

Facebook шпионира SMS-ите на потребители си

Facebook са събирали контактите, обажданията и дори съдържанието на текстовете от част от потребителите на мобилния Facebook Lite и Messenger.

Обратно в новината

Коментари - Facebook шпионира SMS-ите на потребители си | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

софтуер - боклук

Тези хора ми поискаха снимка, после тел. му номер и накрая ми казаха, че ако не си дам идентификационен номер (демек ЕГН или лична карта) няма да получа профил... е те сами ми помогнаха да спра дългата мъка по регистрация!

Facebook-а е ясен ,лошото е ,че Microsoft и Google са същите.Като махнат и 2G мрежите ,няма да можем да си ползваме старите телефончета -слушалки.Хубавото е ,че България последна ще ги спре.

Дали? А думите: ЕС ИСКА ДА СЕ МАХНАТ! Не ти ли звучи познато?

То понеже да много важни неща се дрънка по всички месинджъри.. Не мога да си представя кой ще е този нещастен човечец, осъден да чете простотии на килограм. Пълни глупости са това със следенето на съобщенията. И да ги следят - голям праз. Няма зрънце ценност в тия сърдореници, така че повече съчувствам на тоя, който евентуално ги чете.

Никой не ти чете дрънканиците! Просто се архивират. Когато има нужда от тях се вадят на показ.

Е па нормалише. Който не ще следене да не ползва нет и да си седи вкъщи.

Със самсунг съм и няма отърване от фейсбук - редовно ми се обновява приложението, аз не го ползвам, не съм логнат там но и не мога да го изтрия.

Е това си беше ясно още в самото начало.Щом са замесени евреи и американци значи се шпионира и краде,те с друго не се занимават.А, и убиват.

Инсталирах на телефона месинджъра на фейса, ей така за връзка с разни познати. Обаче нещо ми беше много досаден, нефункционален и го махнах. Има и други средства за свръзка.

Никога, дори когато имах официално фацебоклук не съм инсталирал техния spyware на телефоните си, а където го е имало предварително инсталиран е едно от първите приложения, които минават в състояние "disabled"... За съжаление доста хора и бизнеси да доста настойчиво упорити в ползването на "мрежата" и абсолютно без фацебоклук не може, затова имам фалшив профил, само за да ровя в такива страници, "официалния" е деактивиран от години...

Съобщенията в Messenger не са SMS.

Никой не спори за това.... Идеята е че същия този app - messenger чете и записва sms-ите на телефона ти. А колко още неща прави тази апликация без хората да знаят.... Аз за това съм я изтрил. Ако толкова ти трябва, има сумати други апликации правещи същото - фейсбук чатене но без цялото следене и точене на батерия... Metal е една от тях.

Прав си - Сега потърсих повече информация. Действително рови из SMS-ите, ако му позволиш, а вероятнoстта средният потребител да обърне внимание е нищожна. Доколкото виждам, това става само в Андроид. Apple не дава достъп.

Да ама принудиха да се ползва месинджър след пореден ъпдейт на фейсо,където по-рано си пишех без проблем.подмолни утепляци.кор вече фейс.

Останаха ли идиоти дето още да ползват тоя шит?

8 години съм извън сектата и когато го кажа на някой познат все едно им казвам, че съм от Мелмак. Хората са толкова пристрастени към това да се показват и да воайорстват в живота на познатите си, че няма да се изненадам ако това дори засили ентусиазмът им

Абсолютно! И аз съм забелязъл същото като кажа че нямам фейсбук. Дори по някой път ми се струва че ме гледат сякаш съм адски изостанал. По-лошото е че все по-рядко се срещат хора които не ползват тази тъпня. Не виждам смисъл да снимам масата с кафето и да я кача във фейса, или пък да се снимам до лъскава кола сякаш е моя и да я сложа за начална снимка. Ей жалък народ. А преди време една позната, която не бих определил като куха кифла, но явно е с ограничен интелект, се вайкаше че в северна корея нямали фейс и гугъл. Луда работа