Facebook ще се бори с фалшиви новини и в България

Нови мерки за обозначаване на съмнително съдържание ще бъдат приложени до края на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха, разчитали на Укипедия за да проверяват достоверността съдържанието си... Имайки в предвид начина на списване на Уикито ми се струва по-отговорно да се кооперират с научния екип на енциклопедия Британика или поне с този на Енкарта;)

Самата Facebook е програма за масово оглупяване , а след време психохарактеристиките които всеки сам доброволно си предоставя, ще бъдат обработени и включени в основата на ново психо оръжие за масово поразяване. Милиони нищо неподозиращи деца по света наивно предоставят лични и съкровенни данни в базите на Facebook . Зукърбърг по най-безскрупулен начин, без да иска съгласието на който и да било продаде тези данни на трети фирми. Това е само началото. Психооръжията могат да накарат големи групи от хора да извършват глупави действия /да се поддават на внушения и да купуват непотребни неща например/ или да полудяват по време на излъчванията , да изпадат в паника и да стигнат до самоубийство.

по-практично - правят жълти, оранжеви, арабски, руски или обикновени комунистически и червени революции, могат да изберат някой прост като ББ или Тръмп за най-прост сред простите ..

Успех

Това като основен провайдър на такива ли ще е?

Най-големият разпространител на клюки и фалшиви новини ще се бори с фалшивите новини. Баси вица.