Фейсбук с мерки срещу потребители, споделящи дезинформация

Между октомври и декември са били премахнати 1,3 милиарда фалшиви акаунти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Фейсбук - световен жандарм!

После се възмущавайте пак на цензурата и живота в Северна Корея. Да не се окаже, че фейсбоклук и пропее "ходят" там на курсове...

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

ги ручахме жабетата? Нали уж "свобода на словото" , "демокрация" , "гласност" , "право на собствено мнение" и т.н ?

смотаняци! някакви келеши ви решават кое е фалшиво и кое не. Работят за Телус България, и за 1500 лв на месец са готови да блокират и собственаа си майка

Е, тука нали всички "критични мислители" не ползвате ФБ, а имате акаунти само вКонтакте, щото само там е истниската свобода? :)))

"Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." - 1984, Джордж Оруел (книгата е публикувана 1949г) Оруел е английски писател, журналист и критик. Разкажи ни пак за ВКонтакте, явно си доста добре запознат. Работодателят ти и там ли те кара да драскаш малоумия? САЩ от Виетнам насам са постоянно във война, точно както Оруел го е описал - "войната е мир". В момента ние се противопоставяме да ни представят робството като свобода, а невежите като теб са силата, която "йелитите" използват срещу нас. След Оруел,добре е да прочетеш и "Смел нов свят", или поне да гледаш, примерно, "Гатака". Такива като теб ще са първите изхвърлени от обществото, защото пилешкият ти мозък не може да допринесе с нищо.

И в дира трябва да последват примера им! А не да трият коментари в подкрепа на мерките за ковид и да оставят, че и да помпат тези на антиваксърите! Учете се,да бъдете независими медии, а не платени подлоги!

Ама ирония! И аз се улових и поставих минус.

Не забравяй, че антиваксърите още са и хейтъри, леймъри, тролове и т.н.

Фейсбук ще ограничава докато излезе алтернатива която няма да ограничава.

Действията на Тръмп бяха разгледани на два пъти при процеса за импичмънт, при който той бе оневиненен, тъй като в крайна сметка не беше импичнат. Т.е. е невинен, следователно фацебука грубо са нарушили свободата на словото.

Министерство на истината.

Затова доста от познатите ми споделят щуротии във Фейсбук и нищо не се случва.

Свобода на словото без цензура! Който пише неудобни неща - шат на патката главата!

Да цензурираш действащ Ю ЕС президент е най голямата цензура на фацебука и подобни шитни

Нещо като министерството на истината - ще казват кое е вярно ко е фалшиво, цукитата.

Фейсбук, Туитър...източници на ,,секретна,, информация!

Бе, лаф да става. Кой му вярва ? Това да не е черква, храм?

Че то и професори по телевизиите говорят фантастики, а ние във Фейса - не може!

Ето ви една "фалшива информация" за ковид-19: Много показателно е сравнение 2019г. с 2020г. Починалите 2020 къмто 2019г: 124735 - 108083 = 16652 разлика. Но началото на 2019г. има много по-голяма смъртност от 2020г. с по 400+ човека повече почиващи на седмица - давано в НСИ. Така че преди обявеното извънредно положение имаше даже над 2000 по-малко умрели 2020г. от 2019г. Вадим и липсващите почиващи от грипове, както твърди НОЩ (според Кантарджиев по хиляди на година умиращи), най-малкото ковида замества други грипове. Става примерно 20000+ разлика. Има и ефекти като намаляващо население и от там смъртност. Нашите лъжливо представят 4% смъртност - починали къмто заразени. Тогава по-малко са лъгали и е 3.7% смъртност на констатирани. Реално никой не брои починалите от ковид-19 в България, а съчетанието починали-констатирани. Англичаните дават колко е страшен английският щам с 227 починали къмто 141 за другите на 54906 човека или по 0.41% и 0.26% смъртност. За 2020г. английският щам не е тук или почти с 0 значение. За 2020г. броените починали констатирани с ковид-19 (не умрели от него) нямат 7600 (7604 на 2 януари -28 за предният ден водени). С оглед на даваното от англичаните за другите щамове, примерно вярното за ковида е 7% смъртност от констатираните починали ((0.26 / 3.7) х 100), въпреки че тук здравеопазването може да е продънено и дори да причиняват смърт с лекарства. Но да кажем ако вярваме на англичаните и е същото съотношение, починалите тук излизат 530+ човека от ковид-19 за 2020г. Заради продъненото здравеопазване и скрита смъртност, да кажем 550-1000 човека. Е от какво са другите 19000+ починали повече извън ковид-19 за 2020г? Сринатата изкуствено икономика, безработица, психоза със самоубили се (дори хормона на стреса е вреден в големи количества), нелечението на други болести, отлагането на операции, неходенето на доктори, дебелеенето вкъщи (водещи до огромна сърдечна смъртност - най-голямата) и всякакви ефекти, носят смъртност. Не изчислиха всякакви ефекти като да предизвикат алергии. Дори хората да станат клепоухи от маските зад ушите. Как ще ударят раждаемостта. И така нататък. Само прокламираното дебелейте си вкъщи, може да е донесло милиони починали по света. А това че хората стават по-дебели при мерките, бе отчитано още в самото начало. И ранно умиращите уж от ковида, почти всички са такива. И докторите си го знаят, че например починала бременна с ковида, личният лекар я бил пратил за болница, че била рискова група с наднормено тегло - негово изказване, а не мое. И не представяйте, че ковида водил до всички болести, че така сигурно е и с грипове. Необоснованият страх от природата, е психическо болестно състояние. Към вируси и подобни си имат названия, като гермофобия, мизофобия, бацилофобия, бактериофобия. Сега налагат лудостта като норма.

Фейсбук шока репите на руските гавна

Твойта репа явно, отдавна е нашокана и се гордееш, че си американска шитня.

То пък тая боза фейсбук някой ползва ли я.Става единствено за регистрация в сайтове където не изискват много лични данни и можеш да се регистрираш с фейсбък профил

Абе 300- 400 новозаразени, чудо голямо....., за новите управляващи са все едно 3-4 души, за тях няма вирус, няма пандемия, те са над тия неща! В цял свят гледат да свалят бройката и ваксинират ударно, нашите са антиваксъри, пък сме и много богата държава, ще раздаваме, подаряваме, хвърляме ваксини!? Щаб не ни трябва, маски не ни трябват, легла за ковидне ни трябват......, Само те ни трябват, че Боко бил много лош и прост, пък те добрите и умните, ще ни оправят и ще ни отърватот това голямо зло, при това без народада иска да го оправят....! Бъдете здрави, въпреки здравният министър!

Абе... има 2 варианта: или повтаряш като папагал каквото ти спуснат като официална информация, или се опитваш да мислиш самостоятелно. Вторият вариант не е за всеки, изисква усилие, изисква четене с разбиране, изисква отделяне на време за пресяване и осмисляне между редовете. Всеки сам избира дали да вярва сляпо на манипулираните псевдо новини - защото е по-лесно, или...

Помните ли , че уйгурите в китай се бунтуваха дълги години, напоследък обачя не. Там действа система от камери за лицево разпознаване и изкуствен интелект следящ поведенеието на човека чрез електронните му устройства. Та тоз изк.имтелект може да реши, че човекът е потенциално опасен за държ. строй и полицията го праща в лагер за превъзпитание. Забележете човекът още нишо не е направил, но компютъра решава , че може нещо да направи, сетете се кой залага алгоритмите кое е опасно и кое не. Освен това имат табели с баркодове на вратите на къщите , които биват сканирани, за да се установи, кой живее вътре.Между другото в китай вече трудно се плаща в брой или с карта,може само с моб.телефон.

И както в Зимбабве - голяма инфлация, хората започнали да си харчат парите (електронни, посредством телефона), това заплашило търговията и правителството намерило решение - спряло интернета. Ха да ви видя как ще пазарувате!

И какво излиза между редовете - че ФБ е основната новинарска агенция? Наистина ли? Нима някой здравомислещ вярва на ФБ? Ако искам вярна информация, има BBC, AP, Reuters и още няколко, но не и CNN, Fox и т.н. С тази статия всъщност ФБ си прави реклама колко добри новинари са, което по презумпция не е вярно. Да не говорим, че цензура под формата на благовидния предлог борба с "фалшиви" новини е недопустима. Да не би някой да иска ФБ да са цензори? Каква е разликата от Китай, Русия и други режими, в това число САЩ и ЕС?

"Ако искам вярна информация, има BBC, AP, Reuters и още няколко, но не и CNN, Fox и т.н." Питай белите в Америка доколко това е вярно. Или си наивник или си просто глупав. Избери си.

Чудесна инициатива. Безспорно дезинформацията трябва да бъде ограничена. Но кой определя кое е дезинформация и кое не? Повече ми прилича на Цензура...

Фактите определят кое е информация, кое дезинформация. Просто правило от висшите училища по журналистика: три независими източника. Провери фактите. И не, няма такова понятие като "алтернативни факти". Фактите са си факти и са доказуеми, независимо дали се харесват на някого или не.

Абсолютно си прав! 1000+++

Глупости, фактите са такива, каквито общественото мнение се манипулира. Със филмчета, интервюта, повторение, използване на известни личности за насочване на популацията в определена посока и нагласи. Няма абсолютни факти, има нагласа на популацията.

ЧеБурашка

Така е. Проблема е, че днешните медии ти представят бегло фактите, но за сметка на това богато политкоректната им интерпретация....

...и откога цензурата е "чудесна инициатива"?

Браво! Време беше всите антиваксъри, плоскоземци, комунисти и други отрепки да бъдат разкарани!

Бе ти булка нямаш ли да я клецаш че дялкаш ножки цял ден в дирник.бг

И идвате плоскомозъчните на власт и почвате да казвате кое истина кое е фалшиво. Найс, а.

Цензурата в ход... Което не съвпада с начертаното от силните на деня ще бъде скривано... Просто прекрасно...

Кор за русските лайненца от русското пасольство! Цял свят ви еве и шока тимбериците!

..кой пусна и-мейлите до летищата. Е, там е еб...!

Хахахахаха , кой улигофрен има тази апликация

Някой знае ли, какво става с ,,тубата'' от 1 юни?

Аз съм ужасен, че дори БНТ не е способна да си направи предаванията без ФБ. Тогава защо данъкоплатците хлащат огромни пари за издръжка на тази тв, като може да си четем безплатно фб?

В Китай комунистите правят същата цензура. На Запад обаче го наричат "проверка на фактите от наши партньори". Комунистите пак ни управляват. Бавно, но сигурно, вече с други названия, но със същите цели си отиваме към тоталитаризъм. Това свободно споделяне на информация както беше навремето повече няма да се върне, под всякакви форми със всякакъв предтекст ще ни обясняват, че е за наше добро. Комунисти от Запад ще ни дойде малко вповече, не останаха вече други.

Я колко руски мурзилки-лайненца са се изредили отдолу. Абе я fuck-off бе рашки-говняшки засрахте целия интернет с вашите дезинформации

Всъщно само едно гавно - написало 4 коментара в рамките на 5 минути. От русското пасольство.

Ясно са си го написали - техните партниори които са се доказали като платени и съвсем не-безпристрастни, ще решават кое им изнася да е истина и кое не им изнася!!! ФАШИЗЪМ-21!

Каква е гаранцията че фактите на фейса са реални? Щото така са казали те?

Гаранцията се нарича образование. Ти май си ял мухите в часовете. Ако въобще си влизал.

Цукито ли е образования!? Или деБил Гей тс!?

Т.е. започва контрол на Големия Брат за всяка "престъпмисъл". Честита ви демокрация, и чудо!

Kenn1111

А кой гарантира че самия феъсбук не цевзурира истината като я обевява за .....!!!

Франция. Е гаранция.