Коментари - Кой спечели Нобеловата награда за физика? | IT.dir.bg
назад

Кой спечели Нобеловата награда за физика?

Нобеловата награда за физика бе спечелена от учени, допринесли за наблюдението на гравитационни вълни.

Обратно в новината

Коментари - Кой спечели Нобеловата награда за физика? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гравитационните вълни според ОТО следва да са вълни от модулирано изкривено пространство. Щом има вълни, които нямат собствена частица носител, следва да има материална среда в която се разпространяват. Т.е. пространството следва да се разглежда, като материална среда!?

имат, гравитон. засега е само теоритична обаче.

Достойните лауреати са не повече от 3 или 4 човека има и такива, които са отказали наградата. Черешката на тортата си остава Обама с наградата за МИР.

Нобел по физика за "изобретяване на радиото"! Един тарикат без образование, изплагиатствал 50 годишен труд на десетина елитни физици, като поставил изобретенията им в една дървена кутия и я патентовал, като свое изобретение.

Въпреки това тарикатът Маркони е изобретил (въвел в употреба) т.н. антена "Маркони", един вертикален излъчвател с дължина 1/4 ламбда (дължина на вълната), известна в съвременната късовълнова практика като "граунд плейн", но неговата е била без радиали (противовеси)! Нима Томас Едисон да не е бил също без нужното образование, но е изобретил купища полезни "джаджи", използвани и до днес! Те са изобретатели, а не учени!

аз съм спечелил нобела за финанси, но не настоявам да си получа награтада публично... сам ще си я вчема в десето хиляден размер.

заприличват все повече на кръжок, ум готес вилен

Шелдън, пак дремеш...

Алфред Нобел изобретател и производител на оръжия за масово поразяване на жива и не жива сила раздава награди за МИР....Боже каква ирония....

А пък Калашников има паметник и е сред стоте най - велики гении. БОЖЕ КАКВА ИРОНИЯ!!!!!!

не съм чул някой да раздава награда Калашново за астрофизика.

Всъщност Нобел не е изобретил оръжие. Ако не знаеш в края на 18 век основния проблем при строителството на железопътните линиии е как да транспортират и съхраняват експлозивите безопасно. Много хора са загинали от нестабилността на използваните дотогава експлозиви, и именно тука се намесва Нобел с направата на безопасен без детонатор експлозив. А това че експлозивите се използват за военни действия не е виновен изобретателя им. Само за сравнение, барута е известен и използван от много години в Китай, но само за забавление... фоерверки. Много по-късно е изпозлван като силно избухлив реагент в огнестрелно оръжие. Но понеже за вас историята е такава каквато ви е разказал чичкото от лека нощ... нормално е да сте винаги скептични към труда на по-умните! Дори и разработката на ракетните двигатели е било да се достигне околземна орбита, но единствения начин да бъде финансирано това изследване е като се покаже военното приложение. Дори и сега когато четете това, не забравяйте че ползвате военна разработка... интернет. И в крайна сметка важното е че тези неща достигат и до гражданска употреба а не се пазят в секретни военни лаборатории.

кой е спечелил? явно не е руснак ако беше руснак заглавието щеше да е: руснак спечели кво стана с великите руснаци един нобел не са взели

Стига бе! изброили са и двамата като "по-известни" носители на Нобеловата награда - Лев Ландау /1962/, Пьотър Капица /1978/ Верно, не са с най-руските имена, но са руснаци... Пък и явно са по-известни от Хайзенберг, Де бройл, Комптън, Дирак, Херц, Ферми, Борн. Всъщност Съветския съюз има доста нобелови лауреати - поне 7-8 души.

Човече, по-добре наблегни на лекуването на фобиите си.

Това, че ти не знаеш отявлено говори за 100% НПО-ски трол. Сега тичкай да ти броят стинките на ръка и да не забравиш и утребе требе да плюеш. А да и да си вземеш хапчетата.

Я прочети за единият от 10-те живи гении напланетата според "Дейли Телеграф с наградата от 1 милион долара от Масачзетския ТИ, отказа да я получи Григорий Яковлевич Перельман. А да виж и къде понастоящем живее. П.С. НЕЕ В ФАЩ А В ПЕТЕРБУРГ. Изненада!

Само че Перелман е евреин, а не етнически руснак, изненадаааа умнико.

Хората няма какво да ядат, те вълни взели да мерят.

Хората няма какво да ядат, ти си взел по форума да цвъкаш.

Не умряхте ли от глад, че ми писна да ви чета тъпотиите.

спри си интернета,продай си телефона и си купи хляб селско зомби

Тоя ви разби :) Колко сте прости, че даже не му схванахте хумора :)

Къв хумор бре, тая плоска сентенция се върти от 100 години по тия форуми. Писна ми от тъпунгери претендиращи за остоумност...

Хората пари за хляб нямат, те килимче на мишката ще купуват.