Германия прави своя космическа ракета

Тя е ключова за сблъскващата се с трудности космическа програма на ЕС

Обратно в новината

Коментари - Германия прави своя космическа ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли да е по-лесно да повторят ФАУ-2 , и тя носи 1 тон.

Еми, то има само дюнерджии и строителни работници имигранти в Германистан, по- свестните напуснаха или се преселиха на оня свят след 45 г.

Явно след време ще е пълно с голфове и в космоса.

Навремето СССР даде космическата технология на Китай. Днес Китай си строи сама околоземни обитаеми космически станции, редовно изпраща тайконавти в космоса, изпраща луноходи и марсоходи, напредва изключително бързо в космическите технологии, толкова бързо, че САЩ са изключително притеснени. Европейците така и до ден днешен не успяха да разработят свой собствен модул и собствена ракета способна да изведе в около земна орбита евронавти. Иначе се пишат напреднала космическа сила. Толкова са жалки европейците, че няма смисъл да ги обсъждаме. Остана им една Ариана да праща някой и друг сателит в космоса и това им е цялата фукня. Защо САЩ не им помогне?

Прес-съобщение: Първата германска ракета не излетя, понеже не можаха да се съберат достатъчно яки германци да опънат ластика!

Еххх така се присмивахте и на Мъск, а сега го мразите и в червата. А вие, блядките, ако изстреляте една ракета в месеца правите банкет...

но преди година станаха 60 лета от първия полет на човек в космоса,а тези сега се опитват да изведат 1000 кг. товар?????Дали не са позакъсняли малко?;)Със сигурност има други области,където са по-силни;)

Не че нещо ама първият човек летя на пребоядисана немска ракета... та ставаш малко смешен...

Пич, в главата ти е пълна каша

Р-1 (наименование в НАТО:SS-1 Scunner) е съветска ракета копие на немската Фау-2. Въпреки че е копие, тази ракета дава напредъка и опита на СССР в подобрените собствени бъдещи разработки. Това е първата руска балистична ракета. Първият полет е осъществен на 10 октомври 1948 г. от Капустин Яр.[1] История През 1945 г. СССР успява да плени няколко завода за производтво на ракети Фау-2 и да спечели услугите на няколко немски учени и инженери, които били свързани с проекта. Всъщност Съветският съюз завзема главният завод за производство на ракетите в Нордхаузен и до септември 1946 г. сглабя 30 ракети. През октомври 1946 г. СССР прехвърля немските инженери в завод близо до Москва, където те насилствено са заставени да останат до средата на 50-те години на 20 век. Въпреки че най-добрите немски учени избягват в САЩ, а второстепенно важните отиват в СССР, те са достатъчни значими за съветските усилия да конструират ракети подобни на Фау-2. СССР основава собствено конструкторско бюро (ОКБ-1) под ръководството на Сергей Корольов. ОКБ-1 трябва първо да създаде копие на Фау-2, след което да разработи нови подобрени ракети в близко бъдеще. През 1947 г. Сталин позволява производството на ракети Р-1 (означение по ГРАУ:8A11), които са копие на немските. Първите тестове започват през септември 1948 г. Р-1 е приета в съветската армия през 1950 г. Ракетата може да носи 785 kg бойна глава с конвенционален експлозив и има максимален обхват 270 km с точност около 5 km.

Крайно време беше. Германците са велика нация с доказани възможности.

само от статиите на дойчезеле:)))))))))))))))

И тя ли ще е електричка? Еко ли ще е.... катализатор ала бала?

Ти като руските ли искаш да е на въглища и технология крадена от фашистка Германия 1940г

Краден ти е мозъка глупак! Корольов е бил гений в областта си и за разлика от американците не са взели на готово най-добрия ракетен инженер на вермахта, а сами са си я разработили.

Пропан? ... Към въглищата да се ориентират дюнерите, най-добре!

Отде ви изравят такива специалисти бе.

Германия дава 12 милиарда на Украйна, тия събират жълти стотинки за ракета. Ако въобще направят ракета ще я подарят на Зелнски да ходи до луната с нея !

Абе, Глиги наели беше голем защитник на Окрайната и Зеленото, Путкин да не ти даде неколко копейки и обърна палачинката

До края на годината иновативната ракета с двигатели на Пропан ще полети, за разлика от руслямската Ангара

и един мармот завива шоколада в станиол:))))))))))))))))

Ей психопат, бягай че санитарите идват. И са руснаци.

Комунетатра от Германия го прават, да ползват вече разработените и добре работещи на партньорите от САЩ

Няма смисъл това което си написал.

патиха ли ти 4к? Защо не ползват най-добрите разработки ами харчат пари и ресурси? САЩ вече ги имат готови! това са руски мекерета дето искат да разединят европа и да няма повече мониции за Украйна!

правят те-таратанци ! Нали ги виждам новите германци : мързеливи, с пропуски в образованието си, няко направо глупави , но пък с големи претенции. Колкото станаха лидери в производството на чипове- имаха и такива амбиции, толкова и ще направят ракета.

Глледайки колегите си в миялното на поредния ресторант там нищо чудно да останеш с такива впечатления.

И Франция прави и Южна Корея прави и Австралия прави

Целят се в космоса, пък все уцелват Лондон. :)

Още при мустакатия имаха ракети, а сега дюнери, да им е честито!

При мустакатият имаха държава изравнена със земята и милиони убити. Сега имат цяла Европа.

Не цяла Европа, а поливин Азия е при тях.

Сега имат половината турчоляци,чалми е балканци, все красавци и умници- ракетни инженери

Да правиш микро ракети в днешно време е като да се учиш да караш колело с 3 гуми. Уж караш, не падаш, ама и никъде не стигаш. Едно е да изстреляш 5 сателита по 200кг, друго е 100. Цената на изведен в орбита килограм винаги ще е по-добра при големите ракети.

и шах с пешката, скоро немската пешка става цар

Все трябва да е останал баре един читав инженер в швабско. Та може и да направят, като израелците например. Само не знам пропан откъде ще вземат с тези санкции...И какво ще кажат еколозите относно въглеродния отпечатък.

Ще ти издам една тайна, но няма да я казваш на блядките и слугите им! Находища на газ има по цялата планета. Честна дума!

Да ако е едното находище на дълбочина 2метра в задният ти двор а другото е на 20км в Марианската падина от де щи е по евтино да го копаш питай някой в Мгу личи си че не си от рам а си джурналист сигурно и диференциално уравнение не мойш решиш ама акъл ръсиш нанкилограм в общ стил

Ракетата е на пропан - дериват на нефта. Колкото до тъпия путлераст, ми петрола засега пада, а в Руслямска държава е основно питие замомента щото няма какво друго да го правят и подбиват упорито цените.

Смешко, изкарай едни уроци по български език, пък тогава раздавай мнения, че сега, само ти си разбра, какво изсра.

Тя и електро иновации имаше, ама ...всички са в минус на Дойче Банк..