Предсказанията на Бил Гейтс от 1999 г.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс винаги е гледал далеч напред във бъдещето, като някои от прогнозите му са изненадващо точни.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Colombino

Лесно е 99-та година да изимслиш мобилните устройства, щото вече ги имаше и ясно, че щяха да надобреят. Ама защо нито една фантастика не откри мобилните телефони/компютри? Много фантастика съм изчел и всичката е много далече от това, което се случи последните 20 години.

Не си чел "Властелинът на света". Съветски научнофантастичен роман. Там се еразказва за общуване посредством мисли, но в предсказанията се говори за едно малко апаратче, което се доближава до главата и комуникираш с другия край на света.

както писа един прозорлив човек по-долу, това са били идейте на Майкрософт за бъдещото, но в огромната си част осъществени от Гугъл.

Пропуснал е да добави и още нещо: - Когато майкрософт купи скайп, приложението ще става все по-бъгаво, консумиращо ресурси и нестабилно с всяка следваща версия, докато накрая изобщо спре да функционира също като цялата майкроскрап платформа и потъне в забвение. :D

По интересна е прогнозата, че Световно Първенство в Русия няма да има.

Нищо предсказано няма, половината от списъка и тогава го имаше но не в голям мащаб. А телевизията съчетана с допълнителна информация самия той опитваше да пробутва тогава с windows media center, но и досега никой не ползва тази опция защото спамят с реклами тв мародерите докато разпръскват пропахандата на сорос... За това и вече само интересни канали по ютуб гледам, аз предричам пък смъртта на телевизията!!!!

Ал

Това е по-скоро неговия бизнес план, който, обаче, е осъществен от Гугъл

Моето предсказание преди 3г: Криптовалутите ще избухнат като употреба и стойност в следващото десетилетие. Купих много. Резултати (дотук само): Биткойн купен на $200, сега $1900+ Монеро: купено на $0.5, сега $31, лайткойн: купен на $4, сега $27... и т.н. В това време другите БЛЕЯТ в дира. LOL

Вярвай си, че имаш нещо.

Искало ти си е са купиш много, ама не ти е стискало, защото преди 200 биткойна дълго стоя на 50 долара. Сега само разсъждаваш колко щях да изкарам мамка му.

Много странно че обръщаш куйновете си я в долари я в евро.......докато срещу твоите куйнове(хуйнове) не стоя реална стока, услуга или злато както е при парите всичко е въздух под налягане.

И какво стои срещу долара? Срещу рублата, паунда или лева? Я питай хорицата, които си загубиха спестяванията в България или тези, който останаха без домове в Щатите??? Всичко е тотална заблуда за балъците!

Ако го е казала баба от село ,да се впечатли човек.Ама за този това е логично да го каже.Той ги разбра нещата.

Това е за нормалните държави. В Булгаристан половината неща още не са въведени или не работят.

ВСИЧКО от изборените неща го има в България и е широко използвано. Явно ти си просто по назад дори от българите. ;)

Volkano

Да бе, точно в бълхария има да кажем IoT... Има ама друг път.

Глупости ами. И сега съм непрекъснато в непосредствена връзка с личния си лекар, той следи сърдечната ми дейност и ми предписва необходимите лекарства, а те автоматично ми се доставят от аптека "Марешки", автоматично заплатени от здравната каса. Инжекциите ми ги поставя дрон. ;) Впрочем в болницата гледам да не стъпвам, че откакто са търговски дружества, отиваш за едно, те ти откриват друго, за да източат здравната каса, а през това време ти просто си умираш.

Демек е знаел че на базата на глобално следене на хората в интернет ще им предлагат различни услуги, та да ги доят като овце после

както и то ва че беше заложил в ДОС-а цели 640 мегабайта щото мислел че едва ли някога ще се използва толкова памет...

Абе каун, ти правиш ли разлика между кило и мега ...

Братле, много се изложи. Мега, кило... направо се издъни. Комик си.

Първия хард с на който работих беше 5 (пет) МБ. И беше огромен - събираше толкова много информация! Правец 82 беше с РАБ 32 КБ. И ДОС-а се зареждаше от адрес $9DBF. И порограма монитор се викаше с CALL -151 Какви времена бяха тогава. Цепеше се байта за да се спести памет...

Хммм, не въздишам по ония времена, добре ми е да има големи дискове и RAM, ако и да ги осраха масово с раздутоомазан софтуер. Дисковете си ги има, човек може и да ги ползва и свястно. Но това $ а не 0x издава май моторолски произход?:-) Аз до ден днешен пиша така (средствата ми позволяват и двете естествено но 0x съм го направил да върви само за да не се чудят други хора).

Ти ме върна във времето... EA ми беше любимата инструкция.

е колко да е предсказал бе,просто май е бил по далновиден,то тогава се виждаше накъде отиват технологиите и който успя да яхне вълната стана още по богат

Впечатляващо! Все пак преди близо 20 години трудничко можеше да си представиш всичко това. Но очевидно хора като Бил Гейтс и други като него са хора визионери. и е добре да ги слушаме.

Преди двадесет години това бяха идеите и технологиите, по които се работеше активно. Да не говорим, че всички тези предсказания тръгват от хора като Алън Кей още през 70-те години на миналия век.

ако си спомниш Жюл Верн!

Много, ама много искам устройство дето да спира сите реклами.Ама де го?.

На телефона и компютъра имам. Само на телевизора ми се налага да сменя канала сам, след като започнат рекламите.

petrovito

последните му прогнози не са така розови...

Ко беше, 394 kb са напълно достатъчни:) или бъгавия tcp stack до боза 2000 сервизен пакет 2:) уникално кухи миниатюрно-меке

Кой е Бил Гейтс сравнен с гений като теб, а? Наемът на панелката плати ли го или нема паре?

Че е по-беден беден е, и че е вярно което е написал вярно е (е, почти, 640к май беше казал - което и не е чак толкова смешно за момента, когато го е казал, много по-смешни са гигабайтовете нужни на днешните компютризирани телевизори дето масово ги щрака публиката). Но селенията - бидейки посредствена в най-добрия случай - е осъдена да вижда единствено забогатяването като успех.

Онлайн хора за пастири не могат да се открият. Нито пък занаятчии за селски дейности - сарачи, ковачи,. Не говорим за търговци предлагащи търговската услуга , а професионалната такава. Уменията на най съществените дейнсти онлай трудно се тестват

Открадна ги тия прогнози от мен, както и ДОС-а.

А за що не кажат колко прогнози е сгрешил????? Например Че въобще не е вярвал в интернет ,и чак 96 година когато дялът на нетскеип стига 86% тогава се усеща че е сгрешил.

Това не са прогнози, а собственият му бизнес план, ака като гледам....

Дори и така да е, има обяснение защо е милиардер!

Милиардер е защото бизнесът му съществува в среда с монополни характеристики, а това е обусловено от финансови и регулативни интереси и протекции.

Визионер!

Защо хората на 21 век въобще пишат и четат подобни ГЛУПОСТИ?! За фарса на изброените "технологии" няма да отварям дума...

Тъпо мнение, написано в интернет, чрез технологията интернет.

Живото доказателство за съществуването на точка 11.

Явно Вие сте от хората, избрали чушкопека за изобретението на 20-ти век...

Точно щях да му напиша да си гледа чушкопека, че чушките пак изгоряха :)

Чушкопека е най известното българско изобретение на 20-ти век. Има и по малки, като сухата боза, което беше откраднато от изобретателите от д-р Михаил Киров и регистрирано в секретната секция на ИНРА.

Връщай се в пещерата и спирай да ползваш интернет, течаща вода, електричество и т.н.