Предсказанията на Бил Гейтс от 1999 г.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс винаги е гледал далеч напред във бъдещето, като някои от прогнозите му са изненадващо точни.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо хората на 21 век въобще пишат и четат подобни ГЛУПОСТИ?! За фарса на изброените "технологии" няма да отварям дума...

Тъпо мнение, написано в интернет, чрез технологията интернет.

Визионер!

Живото доказателство за съществуването на точка 11.

Това не са прогнози, а собственият му бизнес план, ака като гледам....

Дори и така да е, има обяснение защо е милиардер!

Милиардер е защото бизнесът му съществува в среда с монополни характеристики, а това е обусловено от финансови и регулативни интереси и протекции.

Явно Вие сте от хората, избрали чушкопека за изобретението на 20-ти век...

А за що не кажат колко прогнози е сгрешил????? Например Че въобще не е вярвал в интернет ,и чак 96 година когато дялът на нетскеип стига 86% тогава се усеща че е сгрешил.

Открадна ги тия прогнози от мен, както и ДОС-а.

Онлайн хора за пастири не могат да се открият. Нито пък занаятчии за селски дейности - сарачи, ковачи,. Не говорим за търговци предлагащи търговската услуга , а професионалната такава. Уменията на най съществените дейнсти онлай трудно се тестват

Ко беше, 394 kb са напълно достатъчни:) или бъгавия tcp stack до боза 2000 сервизен пакет 2:) уникално кухи миниатюрно-меке

petrovito

последните му прогнози не са така розови...

Много, ама много искам устройство дето да спира сите реклами.Ама де го?.

На телефона и компютъра имам. Само на телевизора ми се налага да сменя канала сам, след като започнат рекламите.

Впечатляващо! Все пак преди близо 20 години трудничко можеше да си представиш всичко това. Но очевидно хора като Бил Гейтс и други като него са хора визионери. и е добре да ги слушаме.

Кой е Бил Гейтс сравнен с гений като теб, а? Наемът на панелката плати ли го или нема паре?

Точно щях да му напиша да си гледа чушкопека, че чушките пак изгоряха :)

Да, ама да плюеш технологиите възползвайки се от всички тях е ..малоумно :). Все едно да плюеш по америка от където идват същите тия технологиии и то да ги плюеш през тях :). Малко като ердоган, ограничава свободата в интернет, амакато стана военния преврат, се обърна към привържениците си, чрез интернет.

Връщай се в пещерата и спирай да ползваш интернет, течаща вода, електричество и т.н.

Милиардер е, защото е бил един от първите с почти нулева конкуренция, в най-богатата страна в света, с език който цял свят ползва, имал е добър търговски нюх и като всеки млад човек, не се е притеснявал да се пробва да налага перфектните за него търговски виждания.

е колко да е предсказал бе,просто май е бил по далновиден,то тогава се виждаше накъде отиват технологиите и който успя да яхне вълната стана още по богат

Преди двадесет години това бяха идеите и технологиите, по които се работеше активно. Да не говорим, че всички тези предсказания тръгват от хора като Алън Кей още през 70-те години на миналия век.

както и то ва че беше заложил в ДОС-а цели 640 мегабайта щото мислел че едва ли някога ще се използва толкова памет...

Абе каун, ти правиш ли разлика между кило и мега ...

ако си спомниш Жюл Верн!

Братле, много се изложи. Мега, кило... направо се издъни. Комик си.

Демек е знаел че на базата на глобално следене на хората в интернет ще им предлагат различни услуги, та да ги доят като овце после

Това е за нормалните държави. В Булгаристан половината неща още не са въведени или не работят.

Ако го е казала баба от село ,да се впечатли човек.Ама за този това е логично да го каже.Той ги разбра нещата.

Чушкопека е най известното българско изобретение на 20-ти век. Има и по малки, като сухата боза, което беше откраднато от изобретателите от д-р Михаил Киров и регистрирано в секретната секция на ИНРА.

ВСИЧКО от изборените неща го има в България и е широко използвано. Явно ти си просто по назад дори от българите. ;)

Всъщност е милиардер защото IBM са му дали договора за DOS за PC-то. Защо са му го дали (без дори да е имал DOS) не знам, явно е бил пробивен и е имал познанства; предполагам имайки в историята си и ROM-а дето е написал с Алън за apple е помогнал. Т.е. просто е бил късметлия - и достатъчно чевръст да не си изпусне късмета разбира се.

Моето предсказание преди 3г: Криптовалутите ще избухнат като употреба и стойност в следващото десетилетие. Купих много. Резултати (дотук само): Биткойн купен на $200, сега $1900+ Монеро: купено на $0.5, сега $31, лайткойн: купен на $4, сега $27... и т.н. В това време другите БЛЕЯТ в дира. LOL

Вярвай си, че имаш нещо.

Първия хард с на който работих беше 5 (пет) МБ. И беше огромен - събираше толкова много информация! Правец 82 беше с РАБ 32 КБ. И ДОС-а се зареждаше от адрес $9DBF. И порограма монитор се викаше с CALL -151 Какви времена бяха тогава. Цепеше се байта за да се спести памет...

Volkano

Да бе, точно в бълхария има да кажем IoT... Има ама друг път.

Искало ти си е са купиш много, ама не ти е стискало, защото преди 200 биткойна дълго стоя на 50 долара. Сега само разсъждаваш колко щях да изкарам мамка му.

Човек спри просто излагаш се. Те бойлерите и то български правят с клоуд акаунт ти ръсиш мозъци.

Че е по-беден беден е, и че е вярно което е написал вярно е (е, почти, 640к май беше казал - което и не е чак толкова смешно за момента, когато го е казал, много по-смешни са гигабайтовете нужни на днешните компютризирани телевизори дето масово ги щрака публиката). Но селенията - бидейки посредствена в най-добрия случай - е осъдена да вижда единствено забогатяването като успех.

Ал

Това е по-скоро неговия бизнес план, който, обаче, е осъществен от Гугъл

Нищо предсказано няма, половината от списъка и тогава го имаше но не в голям мащаб. А телевизията съчетана с допълнителна информация самия той опитваше да пробутва тогава с windows media center, но и досега никой не ползва тази опция защото спамят с реклами тв мародерите докато разпръскват пропахандата на сорос... За това и вече само интересни канали по ютуб гледам, аз предричам пък смъртта на телевизията!!!!

Има доста селяци по форумите и повечето се подигравате на велики умове като Гейтс, въпреки че не сте в състояние да ръководите фирма от трима човека. Гейтс е не само богат, селски. Той е създал една от най-големите и силни IT компании в света. ТИ КАКВО СИ СЪЗДАЛ? Нека позная, моля те.... НИЩО НЕ СИ СЪЗДАЛ!!!!

Много странно че обръщаш куйновете си я в долари я в евро.......докато срещу твоите куйнове(хуйнове) не стоя реална стока, услуга или злато както е при парите всичко е въздух под налягане.

Ееее създавал е ...толкова години ла....й.....на е създавал.

Селяци има много както казах, да. Какво аз съм направил едва ли интересува някого тук (много е, несравнимо повече от направеното от Гейтс както несравнимо по-малко са парите, които съм спечелил от това - ако и да не съм за оплакване). Това, че ТИ нищо не си направил не значи, че всички са като тебе майсторе. Значи само, че си един от многото - нямаш мозъка да вникнеш в същината на това, което ти се говори вместо все да се опитваш да надникнеш в джоба на тоя, дето ти говори, както прави всеки посредствен сельо.

Хммм, не въздишам по ония времена, добре ми е да има големи дискове и RAM, ако и да ги осраха масово с раздутоомазан софтуер. Дисковете си ги има, човек може и да ги ползва и свястно. Но това $ а не 0x издава май моторолски произход?:-) Аз до ден днешен пиша така (средствата ми позволяват и двете естествено но 0x съм го направил да върви само за да не се чудят други хора).

По интересна е прогнозата, че Световно Първенство в Русия няма да има.

Е, на Правец 82 си бяха с Mоторола 6502.

Вярно бе, май и те пишеха $. 6502 не е моторолски, MOS Technology май беше. Понаприличваше на 6800 но не чак толкова.