Коментари - Кюстендилци пуснаха ракета с черешово гориво | IT.dir.bg
назад

Кюстендилци пуснаха ракета с черешово гориво

Първи полет с експериментална ракета, задвижвана от карамелено гориво, направено от череши, направи кюстендилския клуб за аерокосмически технологии "Зодиак".

Обратно в новината

Коментари - Кюстендилци пуснаха ракета с черешово гориво | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А с кюстенделските сливки миризливки не става ли ?

Лаиномета е по - надежден за тези работи. Остатъците могат да послужат за естествен тор. Така хем ракетостроене , хем селско стопанство във възход.

След черешовото топче и черешовата артилерия, най-накрая България се сдоби и с "Черешова ракета", а можем да възродим и Ракетни войски, с черешови ракетни войски.Черешовото ракетно гориво вероятно е течно и е добре известната "черешова ракия", която трябва да бъде патентована като българска марка в Европа. Дерзайте българи, вместо унищожените ОТР "СС-23" нашата сигурност ще гарантираме с "черешови ракети" и "черешови топчета", то друго не ни и остана.

Ове е прогрес!!! От черешово топче, към черешова ракета.

... и накрая - Черешова задушница...

Само да попитам: тва дет хвъркало, с черешова ракийка ли се зареждало? Ако ДА - ГРЕХОТА! Да се хаби ракийката! Алп НЕ - ми да фърка...Ама да се хаби черешата и вместо за ракийка да отива за бензин. ГРЕХОТА!

Боримечката и черешовата ракетна установка! Ех, не искам да се подигравам ама като звучи толкова добре не мога да се удържа.

явно са имали много череши:) иначе този плод е скъп... оскъпява се самата реализация на ракетката:) за черешова РАКИЯ да сте чували? череши+мая+захар+вода=ракия или огнена вода:) ей ви горивото:) скъпо удоволствие:) по-добре изберете със сливи(джанки), сини сливи или грозденце - най-хубавата ракийка става от тези 3 плодчета... разбира се по-хубава от гроздовата няма! ...те че няма да полетят - няма, ам' поне ще се напият яката:)

като усвоят технологията за по- евтино ще минат на сини сливи, даже може на кумболки ю9джанкию0...

Ракия от смокини пробвал ли си? Но да не е купена от магазин.

BaiK

Много просто, ракетното гориво се прави от карамелизирана смес от калиев нитрат и захар в съотношение ш5 към з5 процента, в полза на нитрата. Предполагам са заменили обикновената захар с някакъв фруктозно-глюкозен концентрат извлечен от черешите. Иначе не вярвам да са наравили гориво само от череши, струва ми се невъзможно.

От сол и захар може да се стъкми ракетно гориво, чадо. Правили сме го в манастира като ни нападнаха отоманците - ашладисахме им родителките тогава! Само че солта трябва да се електролизира известно време на студено и после да се свари на топло - получава се натриев перхлорат. После всичко трябва да се стопи заедно със захарта в обща маса и да се налее в тръбата.

Господи, слез и си прибери вересиите!

Сега ще зпочнат да произвеждат гориво от черешите и цената им ще скочи.

На бас, че Фори Иванов е главният идеолог и изпълнител на безобразието!

Ихааа! Супер! Това ми прилича почти като в приказката за Незнайко! Знайко и майсторите Винтчо и Болтчо измайсторили кола, която се движела със сироп и газирана вода!

Сипете от това и на кюстендилските бургии с голофвете 2 и БМВ 3-ка 94-та златното лято...

Какви работи ставали на космодрума в Кюстендил :)

Аааааа ахахах ахахяхахяхахях :D :D

Ми браво, римейк на черешово топче с подобрение (последното доколкото помня не е проработило, а тая ракета си е литнала). :D

Само разсипвате материал за джибри с тия ракети. Истинската черешова ракия е най-хубавият аперитив, евем ти и уискита и коняци и тн.

ако е истина - бравос. нещо умно в таз държава.

Чудесно, другият ът ще лети на кюфтета и салата.

и ще се управлява от кюстендилската слива Мая Манолова

и ще разпръсква фекалии