Хакери удариха най-големия доставчик на месо

JBS прекрати временно работата на заводи в САЩ, Канада и Австралия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помислих че са хакнали фирмата на Путя "Мироторг" хранеща китайците с руски птичи боклуци. Спакойно: ще има стоки за по 1 лев.

За кво са им компютри...да го карат на принципа на старата школа...тъкмо повече работни места за новия електорат на байдън - гордите наследници на инките и ацтеките...

И нас, кво нъй бе, че нямало да ядат говна?

просто ще принудят богатите производители и търговци да направят специализирани ударни групи, които да проследяват и елиминират подобни хакери изнудвачи. и след първите няколко, увиснали на уличните стълбове в някой от големите градове, с изкарани вътрешности и натъпкати с долари усти... рязко ще секнат подобни "атаки".

То ако беше толкова лесно...

Ресурс (и спокойствие) за подобна наглост имат само ЦРУ. А също така се оправдава инфлацията, обвинени са косвено руски хакери.

От утре един банан струва два банана! Айде, че парите са временни...

Всичко живо се чуди как да копая криптовалути. А някой замислял ли се е за какво се използва цялата тази "computing power"? Не?! Ако си мислите, че всичко това е необходимо само за да се поддържа една blocкchain система, прочете малко повече по темата. Е, сега виждате едно от нещата, за които може да се използва прегрялата ви видео-карта.

Прекалил си с фантистиката. На теория е едно, на практика съвсем друго. Твърдението е ти е равносилно на да спрем парите защото с тях се подхранва тероризма. Хем си прав, хем не съвсем.

Американците създадоха компютрите и Интернет, за да бъдат наказани от питекантропи без такива с цел само за злини.

тея руснаци си играят с огъня... да ударят американеца в резервоара и в бургерите е светотатство.. Все едно на тях да им спрат производството на водка (и сельодка)... :)

Най много, някоя агенция да събере един екип и да разсипе руската икономика с атаки....

тези проблеми се решават на персонално ниво - нет человек, нет проблем!

15.07.2011 Хакери нахлули в системата на Пентагона и откраднали над 24 000 секретни файла. Призна си го самото военно министерство на САЩ. Във Вашингтон подозират конкретна държава. 03.08.2011 Aмepиĸaнcĸoтo пpaвитeлcтвo cмятa дa нaeмe гoлямa гpyпa oт ĸибepвoйници, ĸoятo щe дaдe нaчaлoтo нa нoвa apмия oт xaĸepи, имaщa зa зaдaчa дa бpaни aмepиĸaнcĸитe интepecи пpeз ХХІ вeĸ. Πъpвaтa гoлямa гpyпa oт xaĸepи щe бъдe нaeтa ceгa, a зa дoгoдинa e пpeдвидeнo oщe eднo гoлямo paзшиpeниe нa apмиятa oт ĸибepвoйници, cъoбщaвa инфopмaциoннaтa aгeнция Rеutеrѕ.Haбиpaнeтo нa ĸaдpи зa нoвaтa yдapнa гpyпa щe зaпoчнe oт тaзгoдишнaтa xaĸepcĸa ĸoнфepeнция Dеfсоn, ĸoятo щe ce пpoвeдe в Лac Beгac пpeз пoчивнитe дни. Taм щe ce cъбepaт eдни oт нaй-дoбpитe cпeциaлиcти в oблacттa нa ĸoмпютъpнaтa и мpeжoвaтa cигypнocт. Πъpвoтo издaниe нa Dеfсоn дaтиpa oт дaлeчнaтa 1993 гoдинa и e opгaнизиpaнo oт Джeф Moc, пoзнaт в мpeжaтa c пpяĸopa Dаrk Таngеnt Файда йок: 9.06.2015 Сухопътните войски на САЩ затвориха временно своя сайт след като група, наричаща се „Сирийска електронна армия“, го хакна и помести в него свои послания, съобщи Ройтерс. В изявление на сухопътните войски се посочва, че хакерите са атакували елемент от съдържанието на сайта Army.mil. Млади надежди: Def Con, Лас Вегас, 2018... Те американците го правят за кеф а тука ни проглушиха ушите с "руската заплаха": "В демонстративното състезание за пробиване сайта на междинните избори участваха 39 хакери, от тях 35 се справиха блестящо и пробиха защитата, намесвайки се директно в системата за контрол на изборите. А най-бърза се оказа 11 годишната Одри Джоунс, която точно за 10 минути проби кода на сайта и го хакна. Задачата беше елементарна: хакване на сайта за изборите, вписване на информацията, че са подадени 12 млрд. бюлетини и обявяване на името на "нашия кандидат" Боб да Билдър." След срещата на НАТО в Прага през 2002 е решено да бъде създаден Центърът за киберотбрана към НАТО, който действа от 2008 г. През Юни, 2019, България се присъедини към Центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО, базиран в столицата на Естония Талин;)

Ами явно добрите им войници предпочитат да работят частно :D Както пише по горе, ще се наложи да се процедира по старият начин - с елиминирането :)